Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trudny wybór imienia

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż chce imię - Szymon (Szymek, Szymuś). Mi od zawsze podobało się imię Ksawery o którym mój mąż nawet nie chce słyszeć. Jak przekonałyście meza do swojej racji ? Oba imiona pasują do nazwiska, ale jednak Ksawery brzmi najfajniej.

Gość gość
Szymek ładniej.

Gość gość
Z tych dwóch to lepszy Szymon. Dla mnie to imię czterech nie urywa, ale jest o niebo lepsze od Ksawerego, to dla mnie brzmi zbyt wydumanie.

Gość gość
Jak już musicie wbierać z tych dwoch imion to stanowczo Szymon.

Gość gość
Zawsze chciałam mieć synka o imieniu Ksawery.

Gość gość
Szymon zbyt oklepane. Ksawery takie sobie. Ksawek, ksawcio. To KS jakoś ciężko się wymawia

Gość gość
a ja zawsze chciałam miec dom na Hawajach.. :D zartuje, a tak na serio to Szymon jest ladniejszym imieniem. Co Ci sie tak podoba w imieniu Ksawery?

Gość gość
Nie wiem. Pamiętam że kiedyś czytałam wiersze poety o imieniu Ksawery. Od tamtej pory tak bardzo spodobało mi się to imię.

Gość gość
a ja chciałam dla córki Halszka to mi mąż powiedział, że chyba upadłam na głowe. Skoro mężowi się nie podoba, to dajcie Szymon.

Gość gość
Mi dla odmiany bardziej sie Ksawery podoba, Szymon ze szczurem mi sie kojarzy. Maz tez nie chcial Ksawerego

Gość gość
A ja nadaję piękne klasyczne imię synkowi. Ale nie podam go tu, bo po kilkudziesięciu latach zapomnienia zrobi się na nie boom. Imię jest znane od starożytności, a jednocześnie współczesne. Nie śmieszne, nie budzi negatywnych skojarzeń, nie rymuje się z głupotami i, co najważniejsze, synuś będzie miał wielkiego patrona w Niebie.

Gość gość
Ps. Ale ja mam więcej niż dwa zwoje mózgówe i nie muszę wyszukiwać ksawciów i brajanków, ani jadać chińskich zapiekanek nad polskim jeziorem. Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie. Sięgnij jedna z drugą głupia gąsko do szlachetnej polskiej literatury, do korzeni, popatrz czym jest Polska.

Gość gość
Naprawdę myślisz że jak napiszesz tu jakieś imię to zrobi się na nie boom? Śmieszna jesteś.

Gość gość
no wlasnie, czym? skoro wyzywa sie tu od glupich gasek, mimo ze ciebie nikt nie obrazil..

Gość gość
Dobrze Ty wybierasz Polskie imię. Ale mi nie podobają się. To że Tobie się podobają nie znaczy że jesteś super inteligentna. Poza tym. Mam skończoną Filologię, znam 4 języki i nie daje sobie gwarancji, że zostanę w kraju. Nie jestem związana z tym krajem, a imiona Polskie mi się nie podobają tak samo jak Brajany itp.

Gość gość
to jak nie jestes zwiazana z krajem, nie masz poczucia tozsamosci to tylko siasc i plakac. wyjezdzaj czym predzej, zwiaz sie z obcokrajowcem, po takich obywatelach jak ty to nawet nie szkoda. jakby wszyscy tacy byli to dzisiaj bysmy mowili po niemiecku albo rusku.

Gość gość
dzisiejsze mamuśki nadają dzieciom imiona typu Roger, Bryan, Alex, słownictwo gimnazjalne typu "mega", albo wplatanie obcjojęzyznych słów typu "randomowo", "ide na event", a szczyt spełnienia to dla nich kawka z kawiarni stylizowanej na zachodnią typu Starbucks. I już jest cała szczęśliwa. Dzisiejsi ludzie są tak głupi, że aż zal na to patrzec.

Gość gość
16.54 moze tak swietnie zmanipulowani? za latwo wydajesz osady i wysylasz za granice. kazdy ma prawo do wlasnego zdania. nasz kraj zreszta idealny nie jest.. no i ludzie rowniez.

Gość gość
idealny nie jest, ale zeby nie miec poczucia wlasnej tozsamosci narodowej?

Gość gość
Autorko, piękne imię wybrałaś. Ja dla swoich synów wybrałam imiona jeszcze zanim poznałam ich ojca i u mnie nie było dyskusji, ze on chce inaczej. Poza tym to ja chodziłam w ciąży, ja rodziłam i głównie ja jestem przy dzieciach, żaden facet by mnie nie namówił na imię jakie on chce. On daje nazwisko. Ja imiona.

Gość gość
Zawsze warto spytać wróżki PRZEPOWIEDNIA.JUTROna nr 73313

Gość gość
Ja mam Mateusza i Piotrusia polecam

Gość gość
19;09 to jak taka. zdolna jestes i wszystko sobie zawdzieczasz to jeszcze moglas sobie sama dziecko zrobic i na nie zarobic.

Gość gość
Szymek - brzydkie. Ksawery - ladne dla dojrzalego mezczyzny, czyli przez przytlaczajaca wiekszosc zycia. Troche trudno ze zdrobnieniami, niestety.

Gość gość
faktycznie trudny wybór...oba imiona brzydkie :D A Ksawery to już w ogóle porażka... :O

Gość gość
Szymon ladniejsze ale tez jestem zdania ze to matka powinna decydowac.Ksawery tez niebrzydkie, wazne zeby syn byl zadowolony

Mnie się akurat oba nie bardzo podobają. Może losujcie? Albo czekajcie aż się urodzi, czasem może się pojawić 3 opcja bo jak zobaczycie syna to ani na Ksawerego ani na Szymona nią zdecydujecie się.

Gość gość
Ech... Wszędzie tylko Szymki... Mój mąż Szymon ma 36 lat i szlag go trafia na te Szymki ;) Ksawery też oklepane... Potem.pol piaskownicy się odwraca... Daruj sobie jedno i drugie.

Gość gość
Mi sie Szymon bardzo podoba

Gość gość
a mi się oba podobają, choć osobiście wybrałabym inne imię. Z tych dwoch bardziej podoba mi się Szymek, choć też jestem zdania że skoro tata daje nazwisko to mama ma trochę więcej do powiedzenia w sprawie imienia ;)