Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wyksztalcona kobieta nie zwiaze sie z mniej wyksztalconym?

Polecane posty

Gość gość
Nawet wybitny budowlaniec nic nie zrobi bez inżyniera, w świecie obowiązuje hierarchia.

Ale wyksztalcenie to jedno a charakter osoby drugie. Może podszywam to ze większość osób z wyższym (chociażby lekarz i wykładowca) to zapatrzone w siebie, ignoranckie zlamasy. Ich świat konczy sie na "ja". A znam tez wielu gości po zawce, czy średnim którzy są naprawdę fajnymi ludźmi. Taka ciekawostka, są poszedłem do liceum i mieliśmy ubaw z kumpla który poszedł do zawodówki. Po tych kilku latach wstyd mi. Zawodówka byla po to by zdobyć odpowiednie w jego celu wyksztalcenie i otworzył własny biznes. Teraz on z nas sie smieje. Inteligentny gość bez wyksztalcenia.

Gość gość
Taka hierarchia że budowlaniec myśli a goofno bierze kase :D

Gość gość
Tak bo robotnik po powrocie z pracy siada z piwem przed tv a jak już się nachleje to bije żonę. Co innego gość po studiach, po pracy wdaje się w inteligentną dyskusje z małżonką, idą razem na wernisaż, potem do teatru lub do kina repertuar mongolskie kino niezależne. Ale macie chore wyobrażenia.

Gość gość
18:06 Bzdury gadasz. Znam po zawodowej szkole, ale z lat 80 i wcale takie słowa nie używa. Klapki na oczach masz

Gość gość
Bo szkoła to jedno a bycie mądrym to drugie :D

Gość gość
gość dziś Tak bo robotnik po powrocie z pracy siada z piwem przed tv a jak już się nachleje to bije żonę. Co innego gość po studiach, po pracy wdaje się w inteligentną dyskusje z małżonką, idą razem na wernisaż, potem do teatru lub do kina repertuar mongolskie kino niezależne. Ale macie chore wyobrażenia. X takie popadanie w skrajosci nic nie wnosi do dyskusji. ale zapewniam cie, ze ludzie z przepastna roznica w wyksztalceniu i ogolnej wiedzy o swiecie nie beda mieli o czym ze soba rozmawiac codziennie godzinami. a dla mnie zwiazek bez codziennych ubogacajacych wspolnych rozmow i wspolnego spedzania czasu zgodnie ze wspolnymi zainteresowaniami nie ma sensu.

Gość gość
Mylisz się, że po zawodowej szkole klnie. Dzisiaj słyszałam w parku dziewczyny z liceum. Każde słowo było k... m.... c... p..... itp A telefon gdyby im zabrać, dostały by konwulsje albo padaczke

Gość gość
Fajny taki związek by był z wiedzą ogólną o świecie hahaha

19:53 Serio tak myślisz czy trolling?:D To ze facet lej***abe nie zalezy od statusu społecznego ani wiedzy. To świr którego powinno sie zamknąć:) Wykształceni po pracy uwaga TEZ PIJĄ ALKOHOL i gadają o d****h:) Mylisz pojecia albo nas trollujesz

Gość gość
Do mnie startował taki jeden niewykształcony. Auta sprowadzał z zagranicy, później się dowiedziałam, że coś kombinował na lewo. Pieniądze miał z tego, ale co z tego, wyglądem też nie straszył, ale jak się odezwał...tragedia. Prymitywne żarty, rozmowy tylko o tym co tam "w robocie" u niego, albo co zjemy, albo czego to on nie kupił lub ma w planach kupić. Książki nie przeczytał chyba żadnej, słuchał hip-hopu z przekleństwami co drugie słowo, sam zresztą przeklinał. Jak nie musiał nigdzie jechać, to pił piwsko, albo grał w gry na konsoli- facet lat 32.

Gość gość
serio też piją alkohol no co ty nie powiesz? :D

Gość gość
gość dziś co mas zna mysli? niektorzy wymiataja w teleturniejach i maja mega ogolna wiedze i myslisz ze sa gorsi od osob nawet z doktoratem z jakas waska specializacja?

Gość gość
Jeśli mądry koleś po zawodówce otworzył własny interes i ma teraz z tego kupę kasy to pani magister nie będzie interesowało jego wyksztalcenie. Jeśli nie masz szkoły i charujesz na łopacie za 2tys to jesteś głupi robol, jeśli do czegoś doszłeś w życiu to usłyszysz "jesteś taki inteligentny i zaradny czemu nie poszłaś na studia?"

Gość gość
gość dziś Musiałbym być głupi żeby tak myśleć:D

Gość gość
nieodpowiedzialny, ja nie trolluje, ale ty nie czytasz mnie ze zrozumieniem i to juz ktorys raz. ja nigdzie nie pisze tego, czemu ty zaprzeczasz. w mojej juz trzeciej wypowiedzi na tym temacie poruszam tylko jedna kwestie: ze ludzie o podobnym poziomie wyksztalcenia maja wieksza szanse posiadania podobnego poziomu wiedzy, niz tacy z roznica. o kwestiach charakteru, kultury osobistej i upodobaniach w piciu alkoholu w ogole nie pisze, bo to kwestia nie majaca koniecznie wiele wspolnego z wyksztalceniem.

Gość gość
Powiedzcie mi, jak to jest, Polki wykształcone nie chcę niewykształconych Polaków. Ale dlaczego chcą równie, a może jeszcze bardziej niewykształconych, Egipcjan, Turków, Tunezyjczyków itd., czasami nawet niepiśmiennych!!!To nasze wykształcone rodaczki za nimi biegają, piszą do nich, wysyłają kasę, a jak takiego ścigną do kraju, to utrzymują, wybaczają, gdy po głowie dostaną, z czego wynika ten fenomen???!!!

No w teleturniejach często ci wykształceni odpadają na wiedzy z gimnazjum... To racja:) Kiedys ogladalem 1 z 10 to byl jakiś szalony listonosz! Wszystko skubany wiedział!:D

Gość gość
Pewnie ukradł pytania przed teleturniejem :D

Gość gość
18:58 Dyktatora słowa. Szkoda gadać, że wszystkich do jednego worka wkłada osoba,, wykształcona,, . Daje głowę, że znajdę osobę po zawodowej szkole , która przewyższa o kilka szczebli w rozumie wiele osób z wyższym wykształceniem. Bez obrazy tylko. Patologie po ochapie pijaki co palą i piją ćpa itp rzeczy, a więc debile. Po zawodowej porządni, którzy pracują i mają stałą pracę zupełnie inny mają stosunek do życia. Statystyka podpowiada, że to są ludzie pracy w która przynosi im satysfakcję a zatem wartość człowieka. Bez pracy fizycznej nie istnieje człowiek i życie w dostatku. Niestety nic by bez pracy fizycznej nie było wybudowane, zrobione czy naprawione a nawet uratowanie człowieka. Żałosne

Gość gość
Ludzie z podobnym wykształceniem mają podobny poziom wiedzy? A jakiej to wiedzy dostarczają studia? To dodatkowo w pary powinno się łączyć ludzi którzy studiowali te same kierunki bo jak skrajnie różne to też nie będą mieli o czym rozmawiać

Gość gość
nie chodzi mi o wiedze do turniejow. chodzi mi o ogolna wiedze o swiecie, gdy jesli ludzie maja pod tym wzgledem przepastne roznice, to trudno prowadzic ciekawe i ubogacajace rozmowy.

20:03 Czytam, argumentuje swoje zdanie. Z resztą to dyskusja akademicka. W krótkiej wypowiedzi odważę się powiedzieć ze współczynnik chamów, prostaków i wszelakiego rodzaju osób które budzą w nas złość jest taki sam. Ale roznica ilości prostych ludzi i ludzi wykształconych jest taka ze jako społeczeństwo postrzegamy większość prostych jako tych złych a taki sam % złych jest wśród wykształconych. Spieramy sie tylko dlatego ze różnych ludzi znamy. Rozmowa na poziomie? Slyszalas jak dwóch facetów ze sobą gada niezależnie od wyksztalcenia?:D

Gość gość
Miałam 3 chłopaków po zawodówce o szczerze coś w tym jest, ze są prości. Wyszłam za mąż za faceta po studiach, łączy nas spojrzenie na świat, podobne zainteresowania, czytamy książki. Moi eks po zawodówkach, w ogóle nie czytali, choć byli zręczni w swoich pracach. Fachowca mogę sobie wynająć od czasu do czasu, na co dzień chcę być z kimś, z kim dobrze się rozumiem.

Gość gość
Ci po studiach przecież też fachowcy :D

Gość gość
20:10 Ty nie miałaś 3 facetów po zawodówkach tylko 3 Sebixów.

Gość gość
Dość niedawno w facet wygrał turniej z j. polskiego bez matury, który ma hobby elektronika. A pzypomnę, że brali udział w tym turnieju profesorzy, nauczyciele o wybitni inni ludzie . Bez komentarza i z całym szacunkiem do pozostałych, którym nie udało się wygrać.

Gość gość
nieopdowiedzialny, po raz kolejny piszesz o innych aspektach niz ja. trolujesz, czy po prostu czytasz moje wypowiedzi bez uwagi i zrozumienia? nie wiem dlaczego twierdzisz, ze postrzegamy ludzi prostych jako zlych? tu piszemy raczej o tym, z kim idealnie byloby sie zwiazac, co nie oznacza, ze wszyscy pozostali sa zli, tylko po prostu mniej do nas dopasowani.