Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak PIT 11, co zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Pracowałam kilka miesięcy na umowę zlecenie w zeszłym roku, na umoiwie miałam podaną kwotę zarobku netto, zadnych pasków do wypłat nie dostawałam. Problem w tym, ze mój były zleceniodawca zlikwidował jakiś czas temu firmę i wyjechał za granicę. Telefon także zlikwidowany- kontaktu brak. Musze się za te parę miesięcy pracy rozliczyć z urzędem skarbowym, a zwyczajnie nie wiem, jak to zrobić nie majac PIT-11. Nie mam nawet szans, by ten PIT uzyskać. Jak się rozliczyć?

Gość gość
Ale chyba pracodawca płaci Ci alimenty?

Gość gość
Ja tez miałam podobna sytuacje i us nie interesuje, ze nie masz pita. Ja na podstawie wpływów na konto musiałam sobie obliczyć wynagrodzenie, podatki i składki ZUS. I takie rozliczenie złożyłam w us. Do tego pismo wyjaśniające i to zestawienie na podstawie którego zrobiłam rozliczenie

Gość gość
To pracodawca bedzie placil kare chyba a nie ty. A po drugie jakby samemu sobie obliczyć to kazdy by yak mogl

Gość gość
Na koncie już śladu nie ma po tamtych przelewach, chyba, ze bank może mi odzyskac te dane? Nie bardzo mam czas na jeżdzenie po tych różnych instytucjach, poniewaz mam dziecko niepełnosprawne z licznymi problemami zdrowotnymi, które wychowuję sama i czasu mam na prawde niewiele. A ponoć to mnie groziłyby konsekwencje w postaci finansowej kary, gdybym do końca kwietnia deklaracji nie złożyła, a nie mojemu byłemu zleceniodawcy.

Gość Drzemysław
przypadek jeden na milion w Polsce ale US poradzi sobie błyskawicznie z Pracodawcą , dowali karę, że hey a jak zrozumiałem, należy przy wypełnianiu PIT-37 wpisać 'coś tam' jako podatek i cokolwiek wpisać , najwyżej US będzie wzywał aby 'korektę' wykonać bezkarnie a pominięcie braku wpływu na rachunek bankowy będzie traktowane jako przestępstwo, czyli być może lepiej wpłacić na rachunek US kwotę '11 groszy' , niż zapomnieć o podatku

Gość gość
Ale jak US miałby dowalić karę mojemu byłemu zleceniodawcy, skoro on zamknął działalność i wyjechał za granicę ponoć na stałe. Dodam jeszcze, ze ludzie, którzy byli zatrudnieni w tej jego małej firmie po mnie nie otrzymali wynagrodzenia za kilka miesięcy, on interes zwinął, nie wypłacił chyba z 20 osobom po kilka pensji i gdzieś za granicę uciekł.

Gość gość
Już Ty sie nie martw, juz go wymiar sprawiedliwości znajdzie