Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pod waszym wpływem wzięliśmy z mężem 400 tys kredytu

Polecane posty

Gość gość

Mieliśmy trzy pokoje i dwoje dzieci. Teraz budujemy dom :(

Gość gość
I lux, wynajmiesz mieszkanie to część raty się zwróci. Jaka rara?

Gość gość
tytuł mnie rozwalił - jak można wziąć na siebie takie zobowiązanie pod wplywem kafe ?:) Absolutnie nie krytykuje pomysłu , tylko pod wplywem kafe to można co najwyżej na wakacje pojechać albo psa kupić. Po prostu traktuje to forum z przymrużeniem oka ;)

Gość gość
My sprzedalismy mieszkanie. U nas ziemia będzie kosztowała 150 tys :( a gdzie wkład własny :( zaproponowali 2300 na 25 lat

Gość gość
Nie traktuj tego z przymrużeniem oka. Poczułam się gorsza i że odmawiam dzieciom lepszych warunków. Wciąż o tym myślałam i w końcu namówiłam męża na budowę domu. Teraz jestem wkurzona, bo trochę boję się :/

Gość gość
Hahaha przecież tu mitomanki siedzą' w hùja cie zrobiły :D:D

Gość gość
Będzie dobrze:-) nic się nie martw tylko myśl pozytywnie. Dacie radę.

Gość gość
Zwariowałaś. Większość kafeterianek pisze tu głupoty niemajace pokrycia w realu. 3 pokoje na swoje dzieci to całkiem przyzwoite warunki, chociaż niektórzy twierdzą co innego. Ostatnio jedna znajoma skrytykowała metraż domu, który budujemy (ma 4 sypialnie plus salon na rodzinę 2plus4), powiedziała że buduję kurnik. Sama mieszka uwaga w 2pokojowym mieszkaniu 36m2 babci swojego męża, ona z mężem i dzieckiem w dużym pokoju, babcia w małym i tylko czekają aż umrze na co się nie zanosi. Tak więc jestem pewna że te krytykantki mają przecietne warunki mieszkaniowe ale szczekają najgłośniej, bo tylko tak można się dowartościować.

Gość gość
Właśnie trochę żałuję, ale jakoś wzięłam to sobie do serca. Najgorsze, że po macierzyńskim będę musiała wrócić do pracy, a miałam iść na wychowawczy. Będę musiała zapisać dziecko do żłobka, bo mąż sam nie da rady :/ Działka jest oddalona od miasta o 9 km i moja mama czy babcia już do nas nie przyjdą, trzeba będzie po nie jeździć. My planujemy trzy sypialnie.

Gość gość
2300 rata, to Ty pisalas autorko? Jakie macie dochody? Kredyt spory a jak kosztorys? Wiem ze bedzie ciezko ale dacie rade. Jak beda sciany i dach to zobaczysz jak bedziesz sie cieszyc. Nie mowiac juz jak wprowadzicie sie.

Gość gość
Droga działka. No nic ja znam pełno osób z kredytem, sami mamy na 200.000 bo działkę dostaliśmy, rata 980zł miesięcznie. Ale jaki komfort życia we własnym domu, 4 sypialnie, salon, kuchnia i dwie łazienki, duża garderoba, a dzieci mają sporo miejsca do biegania.

Gość gość
gość dziś My sprzedalismy mieszkanie. U nas ziemia będzie kosztowała 150 tys smutas.gif a gdzie wkład własny smutas.gif zaproponowali 2300 na 25 lat x Sprzedaliście mieszkanie, to gdzie teraz mieszkacie?

Gość gość
Prowo w chuj

Gość gość
Skoro mieliscie zdolnosc kredytowa na taki kredyt to do biednych nie nalezycie.Dacie rade

Gość gość
Mąż zarabia, ale pracuje zagranicą :(działka droga, bo miejscowość nadmorska, a bedziemy mieszkać w wynajmowanym, bo z teściową lub mamą nie chce.

Gość gość
Planujemy wprowadzić się w rok. Jeden kredyt, ale wszystko zrobić już na full wypas, bo potem to nie wiadomo co i jak.

Gość gość
Jeżeli to na serio a nie prowo. To ta decyzja czy jest dobra zależy od wielu rzeczy. Ile twój mąż ma zamiar być jeszcze zagranicą? Ile będziecie mieli dochodów jak wróci do kraju? Czy macie jakieś oszczędności na spłatę kredytu? Ja mam w kraju do spłaty 300 tys kredytu na dom. Mieszkam i pracuję z mężem zagranicą.