Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kochany tato alimenciarz

Polecane posty

Gość gość

Poznałam kiedyś faceta, który był bardzo troskliwy w stosunku do swojej żony. To były na wakacjach (Majorka), ona była w ciąży. Po kilku godzinach spędzonych razem, dowiedziałam się, że on ma już jedno dziecko, z którym nie utrzymuje kontaktu i nie łoży na nie. Żadnych powodów takiego zachowania nie podał. Nie wiem czy matka jego pierwszego dziecka była jego żoną. No i teraz wyobraźcie sobie, że patrzyłam na faceta, który głaszcze brzuch swojej partnerce, mówi, jak bardzo przeżywa ich wspólną ciążę i nie może doczekać się porodu. Pamiętam to do dziś. I ostatnio opowiadałam tą historię teściowi i zapytałam się: "Jak to jest możliwe, że facet jedno dziecko kocha, a z drugim nie utrzymuje kontaktu?". Odpowiedź: "Mężczyźni czasem bardzo nienawidzą matki dziecka, a dziecko uważają za jej część więc chcą się odciąć i od matki i od dziecka. Poza tym matka i tak będzie nastawiać dziecko przeciwko niemu". Jestem kobietą i trudno mi to zrozumieć. Uważacie, że faktycznie takie mogą być pobudki facetów, którzy unikają płacenia alimentów i kontaktu z dziećmi ze swoimi dziećmi? Ps. Swoją drogą, ta jego druga żona jest jakaś pieprznięta, że jest z takim gościem.

Gość gość
"Mężczyźni czasem bardzo nienawidzą matki dziecka, a dziecko uważają za jej część więc chcą się odciąć i od matki i od dziecka. xxx no to mają poważny problem z inteligencja, skoro wg nich dziecko jest czescią tylko matki a ojca już nie. A co do tego odcinania to dziwne, że od swojej mamusi jakoś sie odciąc nie mogą :) PODWÓJNE STANDARDY?

Gość gość
a to jego pierwsze dziecko, jakie jest? Czasem dzieci bywają wredne, robią na złosć bo tautś mamusię zostawił, na dodtek śmie mieć drugą kobietę i następne dziecko

Gość gość
złośliwa jestem więc bym zapytała faceta czy to dziecko też porzuci albo coś w ten deseń

Gość gość
a to jego pierwsze dziecko, jakie jest? Czasem dzieci bywają wredne, robią na złosć XX NO PROSZĘ CIE chyba sobie kpiny urządzasz?!? dziecko kocha się za to ZE JEST a nie za to JAKIE JEST!!!!!!!!!!!

Gość gość
ale skąd ten tytuł 'alimenciarz" a dalej piszesz, że nie łoży na dziecko, chociaż kase ma, skoro na Majorkę jeździ... czyli my wszyscy płacimy na jego dziecko w postaci funduszu alimentacyjnego! Facet nie ma honoru, że społeczeństwo utrzymuje jego dziecko, jest zerem i śmieciem.

Gość gość
Facet nie ma honoru, że społeczeństwo utrzymuje jego dziecko, jest zerem i śmieciem. xx takich facetów jest wiekszosć a nikt na nich tyle pomyjów nie wylał co na kobiety korzystające z zasiłków. Nikt ich wyłudzaczami i cwaniakami nie nazywa, tak jak kobiety bedące na L4 w ciąży. PODWÓJNE STANDARDY???

Gość gośćlaura
Pojdzie za to do wiezienia alumenty nie umarzaja sie,a na ustawy nie mamy wplywu,ja pobieram7lat alimenty z funduszu,a ten mezczyzna scigany jest jak za przestepstwo kryminalne,w wiezieniu za darmo zrec dostanie i z podatkow spoleczenstwa,lepiej zje niz nie jedno dziecko

Gość gośćlaura
Pojdzie za to do wiezienia alumenty nie umarzaja sie,a na ustawy nie mamy wplywu,ja pobieram7lat alimenty z funduszu,a ten mezczyzna scigany jest jak za przestepstwo kryminalne,w wiezieniu za darmo zrec dostanie i z podatkow spoleczenstwa,lepiej zje niz nie jedno dziecko

Gość gość
zazdrość dupę wam ściska głupie cipy pazerne na kasę,faceci mają placić i nic wiecej co? Nawet dzieci szczujecie i to jets wychowawcze?? Nie znacie całej sytuacji, moze chciał się kontaktować,ale dzieciątko mamusia nakręciła i tyle, to co ma chłop zrobić??

Gość gość
Nie znacie całej sytuacji, moze chciał się kontaktować,ale dzieciątko mamusia nakręciła i tyle, to co ma chłop zrobić?? XX MA WYKONYWAĆ WYROKI SĄDU CZYLI PŁACIĆ ALIMENTY ZASĄDZONE!!!

Gość gość
ale skąd ten tytuł 'alimenciarz" a dalej piszesz, że nie łoży na dziecko, chociaż kase ma, skoro na Majorkę jeździ... czyli my wszyscy płacimy na jego dziecko w postaci funduszu alimentacyjnego! Facet nie ma honoru, że społeczeństwo utrzymuje jego dziecko, jest zerem i śmieciem. XX 100% RACJI A TEN FACET TO NIE CZŁOWIEK TYLO ŚCIERVO

Gość gość
Facet nie ma honoru, że społeczeństwo utrzymuje jego dziecko, jest zerem i śmieciem. xx takich facetów jest wiekszosć a nikt na nich tyle pomyjów nie wylał co na kobiety korzystające z zasiłków. Nikt ich wyłudzaczami i cwaniakami nie nazywa, tak jak kobiety bedące na L4 w ciąży. PODWÓJNE STANDARDY??? XXXXXXX RACJA A TEN FACET TO ŚCIE/RVO

Gość gość
dzieciątko mamusia nakręciła xx jakby dziecko kochało ojca to by sie nie dało "nakręcić" widocznie tatuś sie nigdy nie zajmował dzieckiem nawet podczas małżeństwa

Gość gość
facet który nie płaci zasadzonych alimentów na jedno dziecko od razu powinien być kastrowany z urzędu, zeby nie mógł zrobić kolejnego dziecka. jak społeczeństwo ma utrzymywac dziecko takiego faceta to maksymalnie jedno!

Gość gośćlaura
Ja nie chce widziec tego mezczyzny,a niech placi jak sad mu przysadzil,ustawowo,ja ustaw nie wymyslam,nie zazdroszcze,mam wspanialego męża,kocha nas mnie i dziecko,a czyjes dlugi mnie nie obchodza,pozatym tamten mezczyzna nie widzial swego dziecka na oczy i raczej nie zobaczy,jest oozbawiony praw rodzicielskich nie bez powodu

Gość gość
Słuchajcie nie znam odpowiedzi jakie jest jego tamto dziecko. Jakąś kasę miał skoro był na wakacjach za granicą - szkoda tylko, że nie dla swojego dziecka. Wyglądał na szczęśliwego i w ogóle jakoś tak nieskrępowanie mówił o tym wszystkim. Wiecie, zero wstydu. Dziwny facet ... Autorka

Gość gość
gość dziś Ale to prawda, co autorka pisze. Jak myślisz, dlaczego nawet matki wielodzietne nie mają problemu znaleźć sobie faceta? Bo facet akceptuje kobietę ze wszystkim, nawet z jej dziećmi. Jak kobiety nie akceptuje, to jej dzieci też nie, nawet jeśli to są jego dzieci. Dla wielu facetów jego dzieci są nierozerwalną częścią ich matki. A niełożenie na dziecko z byłego związku, to często jest po prostu na złość byłej. Bo nie dociera do tych tępych głów, że kasa jest na dziecko, spa za to matka nie kupi.