Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIES gryzie dzieci...

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ze swoja dwuletnia suczka,poniewaz gryzie moich chlopcow.Ogolnie jest bardzo kochana i lagodna-to maly kundelek. Problem pojawia sie gdy chlopcy sie bija (6 i 8 latek) a okazji jest niemalo... wtedy rzuca sie miedzy nich i gryzie.Dzis maly ryczal po pojawla sie krew. Rozumiem,ze pewnie intencje ma dobre bo chce ich rozdzielic ale jak temu zapobiec.

Gość gość
oddać do schroniska........dzieci.

Gość gość
Chce ich rozdzielic,nie dostrzegla Pani tego?. Wyjątkowo mądry jest ten pies skoro w ten sposob reguje,a chlopakom powiedziec ze jak chca sie szarpac to w pokoju za zamonietymi drzwiami

Gość gość
Dobrze robi, niech się nie biją. My z bratem nie mogliśmy się bić, popychać ani krzyczeć, bo pies reagował złością i ugryzł brata w tyłek. Rodzice mieli wtedy dobermana, a takie bydlę może porządnie uszkodzić. Jak brat mi chciał przywalić albo ja jemu, to zawsze jak psa nie było obok nas. Niech robią tak samo, jak kiedyś my z bratem. Jak pies pójdzie na spacer, bo psy nie lubią jak dzieci się szarpią. Większość psów tak ma ☺

Gość Teppic   No1
Wychować dzieci, nie psa. Pies akcentuje swoją pozycję w stadzie, interweniując w nieporozumieniu innych jego przedstawicieli (robi tak wiele inteligentniejszych zwierząt, w tym naczelne). Ponieważ psy mają sierść, ich kąśnięcia i zadrapania dla nich samych są nieistotne. Dla człowieka stanowią już pewny ból, dlatego byłoby moim zdaniem idealnie, gdybyś wytresowała dzieci. Prosto: "Ten pies reaguje na agresję i głupotę. Będzie to robił zawsze, kiedy będziecie kłócić się z bzdurnych powodów, lepiej się przyzwyczajcie."

Gość gość
Właśnie twój pies wychowuje twoje dzieci, należy mu się nagroda.