Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety łapią facetów na dziecko? Przecież takie związki nie mająszans

Polecane posty

Gość gość

Zawsze mnie to zastanawiało że w czasach gdy środki antykoncepcyjne można kupić łatwiej niż antybiotyk faceci dają się tak wrabiac przez laske. Czy one wrabiają faceta bo wydaje mi się że inaczej go nie zdobędą jak tylko ciążą? Przecież jeśli to nie jest wspólna decyzja to taki związek nie ma potem szans. Bo jeśli facet nie zostawi w końcu tej laski to i tak będzie chodził na lewizne. Laski są aż tak głupie?

Gość gość
Zapytaj konkretną osobę dlaczego tak robi, bo gdybanie nie ma sensu. Nie ma też przepisu na udany związek

Gość gość
Idiotka to idiotka. Co tu można innego napisać? Jeśli komuś odpowiada bycie z facetem tylko z powodu dziecka i poczucia zobowiązania to ok. Można i tak..

Gość gość
Jesteś pewna? Łatwiej niż antybiotyk? Bez recepty kupisz tylko prezerwatywy, nie każdy lubi.. Masz odpowiedź. Z tabletkami antykoncepcyjnymi nie jest tak łatwo. Nie pójdziesz po prostu do apteki.. Moim zdaniem, jeśli para decyduje się na seks, powinna być także gotowa na dziecko.

Gość gość
Ja miałam trochę inną sytuację. Nie złapałam faceta na dziecko mimo tego wpadłam (Nie było to specjalnie, nie planowałam tego) on sobie uznał, że wszystko zrobiłam specjalnie i zaplanowałam i postanowił mnie zostawić, taka smutna historia :(

Gość gość
Zadufany w sobie

Gość gość
Niedojrzały

Gość gość
Czesc ma nadzieje "ze sie uda". Czesc nie do konca wie co robic, zeby nie zajsc w ciaze. A czesc rzeczywiscie lapie na dziecko. Nie kazda ciaza to "lapanie". Dla mlodej kobiety ciaza to koniec mlodego zycia, czesto wrecz katastrofa. Lapac oplaca sie tylko milionerow, lapanie golca na ciaze to najgorsza rzeczy jaka mozna SOBIE i dziecku zrobic.

Gość gość
19 .12 a ja miałam jeszcze inaczej byliśmy ze sobą ponad dwa lata -2.7 na 17 urodziny kupił mi złoty łańcuszek z serduszkiem a kiedy mi go zakładał to powiedział że chodzimy na poważnie i jak skończę szkołę to bierzemy ślub .miesiąc przed moja 18.tka jego ojciec miał urodziny -zostałam na noc -zapytał mnie,,chcesz dziecko''?pomyślałam ze tak czy siak bierzemy ślub więć od powiedziałamT AK chcę! i wtedy zrobiliśmy to =tak się począł nas syn całkowicie świadomie.Wszystko było ok do póki jego kuzynka nie zaczęła lamentować żeby się nie żenił-nie wiedziałam jeszcze wtedy że oni ze sobą tez są blisko-bardzo blisko!nic to jednak załatwiliśmy ślub w maju na koniec wrzesnia wszystko było super i pięknie oprócz zachowania jego kuzynki,ja szczęśliwa że będę mamą on przyzwyczajał się do tej roli.W sierpniu nad rzeką poznał kobietę-katowiczankę-kompletnie mu odbiło nagle stwierdził ze nie chce dziecka że mam je usunąć i że nie będzie żadnego ślubu,kiedy postawiłam sprawę jasno ze urodzę i wychowam sama to zabronił mi podawać swojego nazwiska w karcie dziecka.Kiedy syn się urodził to przylazł za nami i prosił żebym poszła z dzieckiem do niego.Tamta kopnęła mu w tyłek -o niej dowiedziałam się dopiero po drugim ślubie szkoda ze tak późno poznałam powód bo on całą winą obarczył mnie a ja strasznie to przeżyłam ,nigdy tego nie zapomnę i nigdy już nie zaufam.s

Gość gość
i ja nawet bym nie miała na co łapać mojego bo to on poleciał na pozycje mojego ojca,takiej biedy jak u niego w domu była to w życiu nigdy i nigdzie nie widziałam.s

Gość gość
Facet ma dobrą pracę, chatę, nie pije, nie bije to warto spróbować, ona od dawna marzy o mężu i dziecku bo wszystkie koleżanki już mają. Iles procent mężczyzn ma duże poczucie obowiązku i są wychowani jak dziecko to ślub, a jak się nie uda złapać to gość wypłacalny będę miała wysokie alimenty,

Gość gość
19:28 Współczuję. Mimo wszystko dziecko w wieku 18 lat to uważam, ze trochę za wcześnie.

Gość gość
dla mnie to nie było wcześnie oboje tego chcieliśmy,szkołę miałam skończoną syn się urodził jak miałam 19 l.chodziiliśmy ze sobą ponad 2 lata.Nigdy go do niczego nie zmuszałam.Mam najlepszego syna pod słońcem jest moim skarbem największym.s

Gość gość
18.38 ja od niego grosza nie chciałam jak nas zostawił z powodu tamtej-nie chciałam nic od niego!s

Gość gość
19:10 bredzisz. Myślisz że jak para ma po 16 lat i uprawia sex to od razu jest gotowa na dziecko? A jak kobieta sypia z zonatym mężczyzna to również są gotowi na dziecko? Lub ledwo znajaca się para na imprezie też? Co za absurd.

Gość gość
Kiedys lapaly faceta na dziecko, teraz po prostu korzystaja z mozliwosci zajscia w ciaze i szansy na bycie z ojcem dziecka.ilez tutaj na kafe stara sie o bejbika z dopiero co poznanym chlopakiem, bo dziecko to podstawa a potem zastanowia sie nad zwiazkiem, o ile wspolne wychowanie i sprawy lozkowe beda sie ukladac.takie czasy, kiedys najpierw sie bralo slub, a teraz nawet znajomosc sie zaczyna od staran o bejbika, bo nie sadze zeby po 3 miesiacach spania razem i decyzji o dziecku mozna powiedziec ze sie kogos dobrze zna.ale to.nic, pozna sie jak bedzie dziecko

Gość gość
19:58 to jest chore i smutne ale z obserwacji wynika że prawdziwe. Szkoda tylko że PiS i 500plus wpłynął na takie postrzeganie rzeczywistości.

Gość gość
a wiecie co było najgorsze ze razem załatwialiśmy księdza nauki obrączki salę kucharki ,resztę czyli wszystkie koszty imprezy(towar-jedzenie) na 200 osób wziął na siebie mój ojciec bo tamci nie mieli nawet za co chleba kupić a co dopiero ślub zrobić,najgorsze było to ze mój jeździł do Katowic za moimi plecami o niczym nie wiedziałam a z decyzją odwołania ślub zwlekał do ostatniej chwili kiedy już było wszystko gotowe ja ledwo nie poroniłam a mój tata przypłacił to stanem przedzawałowym ,mój po tym wszystkim ojca nawet nie przeprosił ze tyle kasy w błoto poszło przecież mógł powiedzieć wcześniej ,uniknęli byśmy kosztów.Oprócz tego ojciec załatwiał nam mieszkanie zakładowe żebyśmy mogli być na swoim.Wpłacił zaliczkę spłacał resztę w ratach.W dniu wesela jego rodzina przyszła pod kościół oni nikogo nawet nie odwołali .Spod kościoła ci ludzie przyjechali do mojego domu i wyżyli się na mnie byłam w 5 miesiącu.-zemdlałam ze stresu wtedy.s

Gość gość
ja sobie nie wyobrażam robić tego z byle kim np,kimś nowo poznanym ..obrzydliwość i brak zasad moralnych.Mój był moim pierwszym ,byłam pewna ze chcę za niego wyjść.s

Gość gość
Sylwia po co sie znowu uzewnętrzniasz? Po twoich wpisach mozna jakas chorobę wywnioskować; taka jestes wierząca, a w ciąże zaszlas bez ślubu. Pisałaś, ze przeżyłaś piekło w patologicznym domu męża, bo Twoi rodzice nie uznają rozwodów, a teraz cos piszesz o jakimś mieszkaniu zakładowym? Poza tym - masz jakas obsesje, ze trzeba uprawiać seks tylko z jednym i jedynym mężczyzna w życiu?:O Gdybys sie rozwiodła i poznała innego mężczyznę i poznawalibyscie sie bardzo długo, to by seks z nim tez był dla Ciebie obrzydliwy?:O I wiesz co? Wlasnie gdybys sie nie dala nabrać pierwszemu "januszkowi" i nie wyszła za tego pierwszego januszka za maz, to moze byś uniknęła tych paskudnych przejść. I w ogole o co chodzi z drugim slubem?:O

Gość gość
gosc 19:10 ostatnie zdanie, to wg ciebie zwiazek to tylko relacje bez fizycznosci -zobacz w swoim zwiazku ciekawe jaki on bedzie dlugi