Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce to chyba trzeba chodzić prywatnie do specjalistów

Polecane posty

Gość gość

Mam skierowanie do kardiologa w trybie pilnym, i do endokrynologa. Do kardiologa dostanę się u mnie w mieście w 2020r a do Endo za 1,5 roku. A prywatnie Endo za tydzień mam a kadrio idę dziś. Tylko po co ja płacę składki?

Gość gość
Mam tak samo, płacę nie małe składki,a chodzę prywatnie, nawet z dziećmi do pediatry, oprócz tego: kardiolog, pulmonolog, alergolog, ortopeda, okulista, dentysta, laryngolog, ginekolog i USG, oczywiście ze skierowaniem z prywatnego gabinetu wyniki też prywatnie. Z dzieckiem miałam zgłosić się pilnie do ortopedy - wizyta za 14 miesięcy, itd....

Gość gość
Matko, gdzie wy mieszkacie? W ciąży muszą cię przyjąć maksymalnie w tydzień. Jeśli jesteś w ciąży koniecznie poinformuj o tym. Powiedz też o trybie pilnym na skierowaniu. Jak musiałam iśc do endo to niestety miał urlop jedyny na nfz i dostałam listę miejsc gdzie mnie przyjmą. Ale zdecydowałam się iść prywatnie. Do dermatologa dostałam z synem skietowanie "pilne". Okres oczekiwania to kilka miesięcy... Ale jak pani w recepcji usłyszała, że pilne to tylko przepraszała, że nie da rady dziś nas wcisnąć i żeby przyjść na następny dzień. Pani dermatolog objęła całą rodzinę leczeniem. Wszystko na NFZ.

Gość gość
A my placimy kilkadziesiat złoty miesiecznie, pewnej instytucji ktorej nazwy nie puszcza zapora antyspamowa. Kiedy potrzebuje lekarza, dzwonie do nich i mam umówiona wizyte w ciagu kilkunastu dni maks (kilkunastu gdy chce konkretnego lekarza z nazwiska) Urologa załatwili na ten sam dzien popołudniu, a do kardiologa maz czekal tydzien. Najdłuzej czekalismy do okulisty, ale akurat nasza pani doktor miala urlop.

Gość gość
Nie jestem w ciąży :-) mam małe dzieci

Gość gość
Po pierwsze obdzwoń poradnie w okolicy kilkudziesięciu kilometrów (różnice bywają spore). Po drugie jak już jesteś pacjentką poradni to na kolejne wizyty czeka się krócej. Po trzecie najważniejsze to "trafić" na dobrego lekarz i ani "państwowo" ani prywatnie nie masz takiej gwarancji. Jeśli lekarz skutecznie cię leczy to warto zapłacić za wizytę.

Gość Soczkowa22
To zależy o jaką specjalność chodzi . Do kardiologa cięzko , do gastrologa też i do okulisty tez. O dzieciach to jz wg nie mówię. Ja np musiałam wybrać się do Dzięgielewska Instytutu Oka by np usunać zaćme wrodzona w dośc krotkim czasie mojej córce . Przynajmniej dziecko normalnie widzi.

Gość gość
A co jak ktoś jest biedny :o

Gość gość
Lepiej wykupić sobie jakiś pakiet medyczny i mieć wszystkich specjalistów. Ja mam pakiet w Lux Med dla całej rodziny i jestem bardzo zadowolona. Wizyty umawiam sobie wygodnie dzięki stronie Portal Pacjenta w wybranym przez siebie terminie. Dodatkowo teraz za 49 zł można dokupić sobie pakiet stomatologiczny Komfort a w jego ramach mieć nieograniczoną liczbę przeglądów stomatologicznych czy 3 znieczulenia w cenie.

Gość gość
gość dziś Lepiej wykupić sobie jakiś pakiet medyczny i mieć wszystkich specjalistów. Ja mam pakiet w Lux Med dla całej rodziny i jestem bardzo zadowolona. Wizyty umawiam sobie wygodnie dzięki stronie Portal Pacjenta w wybranym przez siebie terminie. Dodatkowo teraz za 49 zł można dokupić sobie pakiet stomatologiczny Komfort a w jego ramach mieć nieograniczoną liczbę przeglądów stomatologicznych czy 3 znieczulenia w cenie. x Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć czy to dobry pomysł?

Gość gość
Ja też mam pakiet medyczny z tym, że pracodawca odlicza mi co miesiąc od wypłaty. Szczerze mówiąc jestem zadowolona choć nie korzystam z niego zbyt często. Ale jest już muszę to nie czekam miesiącami na wizytę.

Gość gość
Ja i mąż mamy prywatne ubezpieczenia z pracy, dokupilismy dziecku i nie mamy takich problemów, szkoda mi tylko starszych ludzi, bo oni tego bardziej potrzebuje, a młodzi co pracują w dużych firmach mają dostęp do specjalisty na wyciągnięcie ręki, bez śmiesznych skierowan i kolejek. Jak czasami zdarzy mi się iść NFZ, to utwierdzam się w przekonaniu, że w życiu nie podjelabym pracy bez prywatnej opieki medycznej.

Gość gość
Już dajcie spokój z tym reklamowaniem Luxmedu. Niech "góra" luxmedowa zobaczy ile trzeba czekać na wizytę do specjalisty we Wrocławiu, całe miasto ma już pakiety, czasami na NFZ jest szybciej. Poza tym opieka abonamentowa to najlepiej: bądź młodym zdrowym byczkiem, pracodawca niech płaci, a ty się nie pokazuj lekarzom na oczy i gitary nie zawracaj. Luxmed i inne tego typu przychodnie nie są nastawione na prawdziwe problemy, ludzi starszych, ciąże z komplikacjami. Dobrzy do leczenia kataru, ale przy przewlekłych problemach lub ciąży wysokiego ryzyka spławią cię natychmiast, bo taki pacjent nie jest dla nich opłacalny.

Gość Nina Kowalska
Chcąc nie chcąc - trzeba. Ja już dawno straciłam cierpliwość do lekarzy NFZ dlatego też mam pakiet wykupiony w prywatnej placówce, a dokładnie w Lux Medzie. Nie czekam w kolejkach, przyjmują mnie sami specjaliści, a na wizyty umawiam się przez Portal Pacjenta, to bardzo wygodne w dzisiejszych, zabieganych czasach.

Gość gość
Gość 14:21, dokladnie. Tez jestem z Wrocławia, ciaze i tak prowadze prywatnie ale nie luxmedowo, mimo ze ciaza jest wzorowa :/ do przyzwoitego ginekologa kolejka w LuxMed to 8-9 tygodni, do byle jakiego da sie dostac w 2 tygodnie. Z dostaniem sie do laryngologa tez miałam rok temu problemy, ostatecznie ta lekarka lekarka mi nie pomogla. Coraz bardziej probuja oszczędzać na dodatkowych badaniach. Nie jestem zadowolona.

Gość gość
13.03 O, jest i luxmedowa Nina Kowalska ze swoim kopiuj-wklej za które jej Luxmed płaci, powtarzasz się złotko w każdym temacie o prywatnej opiece. Ten wasz pracodawca jest przereklamowany. Mam prośbę, jak już tu siedzisz to szepnij słówko mocodawcy by z łaski swojej zatrudnił we Wrocku więcej ginekologów, bo dostać się w sensownych godzinach nie sposób.

Gość gość
Ja tam uważam, że Lux Med ma fajną ofertę. Dla mnie możliwość umawiania wizyt on line dzięki platformie Portal Pacjenta jest bardzo wygodne. No i mogę sprawdzić sobie tam wyniki badań. Fajna sprawa.