Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy zaciazylam tylko leze w lozku bo mam potworny strach

Polecane posty

Gość gość

ze cos sie moze stac dziecku. Moze to nienormalne ale nic nie robie bo sie boje o dziecko, tesciowa ma do mnie pretensje o to ale wg mnie ja jako matka wiem lepiej co robic i jak.

Gość gość
Chyba nie zamoerzasz lezec 9 mcy? Czego sie tak boisz? Poronilas kiedykolwiek, ciaza jest zagrozona?

Gość gość
No przesadzasz. Walnie ci na głowę jak będziesz tak leżeć i roztyjesz się jak wieloryb. Żyj normalnie. Jeśli masz takie schizy to najwyżej na L4 szybciej idź.

Gość gość
A wiesz że leżenie moze zaszkodzic?

Gość gość
prowo widać po słownictwie. Kobieta w ciąży bojąca się o dziecko nie użyłaby słowa "zaciążyłam"

Gość gość
Leżenie (więcej niż fizjologiczne podczas snu) powoduje – bez dwóch zdań!! następujące powikłania zarówno po stronie mamy: 1. Zwiększa kilkukrotnie ryzyko zakrzepicy – które i tak w ciąży jest już zwiększone. Zakrzepica jest chorobą z potencjalnie śmiertelnym skutkiem dla matki, 2. Powoduje zanik mięśni – co tak naprawdę pogarsza rokowanie chociażby w zagrażającym porodzie przedwczesnym. Mięśnie, tak właśnie mięśnie, są nam potrzebne, żeby ciąże utrzymać. Co więcej to właśnie mięśnie są nam potrzebne, żeby dziecko urodzić, 3. Powoduje zanik masy kostnej, 4. Zwiększa ryzyko obrzęków, 5. Powoduje zaburzenia pracy przewodu pokarmowego, 6. Powoduje depresję i inne zaburzenia psychiczne, jak i noworodka: 1. Ruch mamy jest bardzo istotny do tego aby dziecko ułożyło się główkowo do porodu, 2. Ruch mamy przyczynia się do prawidłowego napięcia mięśniowego u niemowlaka, 3. Jeżeli mama przebywa głównie w jednej pozycji np. leży na lewym boku przez większość dnia to może to powodować asymetrię ułożeniową u noworodka, 4. Zanik mięśni mamy zwiększa ryzyko porodu drogą cięcia cesarskiego, 5. Udowodniono, że dzieci matek po reżimie łóżkowym rodzą się z niższą masą urodzeniową. źródło: mamaginekolog polecam poczytac :)

Gość gość
Do tego, plus komplikacji powyższych, utyjesz i facet Cię zostawi xD Więc z woza! I bierz się do roboty, a nie wykorzystujesz ciążę, by leserować. Jeśli faktycznie towarzyszy CI tak silny bezpodstawny strach, odwiedź lekarza, po czym psychologa. Stres też dziecku szkodzi.