Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak miesiączki a testy negatywne

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja ost miesiączka 26 styczeń. Okres mi się spóźnia. Robiłam już 2 testy ale niestety negatywne. Miesiączki nadal brak. Boję się kolejnego rozczarowania dlatego wstrzymuje się z beta. Czy to możliwe że test z apteki mógł jeszcze nie wykryć ciąży. Dodam że miewam objawy jak bym w niej była.

Gość gość
Test by wskazla ciaze po takim czasie. Nie jestes w ciazy. Nie masz problemow z tarczycà? Wysokiego poziomu prolaktyny? Pcos? Chyba ze sie tak stresujesz ze przez to Ci sie okrez zatrzymal. Idz do lekarza. W ciazy na bank nie jestes skoro testy wychodza negatywnie.

tarczyca raczej ok. badałam jakis czas temu. stres tez raczej nie. bo nie sadzilam ze wgl moze sie udac. podchodzilam na luzie do tego teraz. wiec bylam zaskoczona brakiem miesiaczki. czyli nie ma co kupowiac kolejnych testów i mieć nadzieje twoim zdaniem?

dodam jeszcze ze moj cykl to 29-30 dni wiec az tak bardzo tez sie nie spoznia. ale nie wiem juz co mysleć

Gość gość
Ciąża urojona

Gość gość
To moze poczekaj jeszcze kilka dni, wiem ze taka niepewnosc jest trudna. Poczekaj i zrob w przyszlym tyg test. Jesli wyjdzie negatywny a okresu nie bedzie to moze jakas inna przyczyna zatrzymania miesiaczki. Lekarz tez nie rozpozna tak wczesnej ciazy. Pozostaje powtozyc test.

Gość gość
Moim zdaniem test by wykryl. Moze po prostu masz dluzszy cykl

Gość gość
Test nie zawsze wykryje. Są przypadki kiedy w ogóle nie pakujące albo bardzo późno pokazują dwie kreski, ale to są rzadkie przypadki. Ale i tak albo idź na betę albo idź do ginekologa. Ja też czekam na okres, dziś już 3 tygodnie mi się spóźnia. Ale czekam aż "następny" okres ma "zacząć" i dopiero pójdę jak nie przyjdzie.

Gość gość
Zaszłam w ciąże 28.09.2015. w połowie października pokazywał mi testy negatywne, 1 pozytyw wyszedł dopiero 7 listopada, także ten... uzbrój się w cierpliwość i nie rozkminiaj za dużo

dam sobie jeszcze troche czasu. ale dziekuje za odpowiedzi moze akurat pojdzie po mojej mysli i tym razem sie udało

jest tu jeszcze jakas osoba ktora miała podobny przypadek jak dziewczyna wyżej ?

Gość gość
Mi się okres raz spoznial trzy tygodnie po imprezie na której wypilam za dużo alkoholu, tak wiec alkohol może opóźnić okres. Tak samo zmiana diety i stres, wyjazd jakiś.

nie pije alkoholu, zero stresu, zero wyjazdow, diety tez nie zmieniałam. Apetyt mam teraz jak nigdy.

Gość gość
bedziesz czytac co ktos mial a ty mozesz miec inaczej. Zrob test jeszcze albo idz na bete, jak nic nie bedzie to idz do ginekologa po cos na wywolanie okresu bo szkoda twojego cennego czasu. ja tez kiedys bylam przekonana ze w ciazy jestem, testy negatywne, a okres przyszedl w 37 dniu cyklu i to byl jeden jedyny raz w zyciu ze taki dlugi cykl mialam. nie spinaj sie, nie stresuj, bo w ciaze nie zajdziesz. w ciaze zachodzi sie tylko i wylacznie na totalnym luzie, jak ja sie pogodzilam ze matka nie bede to zaszlam w pierwszym cyklu. kup sobie wino czerwone polwytrwane lub wyrwane na zrelaksowanie, mnie to pomoglo. Powodzenia.

jesli przez weekend nie dostane @ to ide na bete. ale szukam chyba poporstu jakis info by nie tracic nadzieji ze moze akurat sie udalo. juz i tak wyluzowalam bo wiem ze jak bede sie spinac co nic dobrego z tego nie bedzie, ale po tych dwóch testach zwąpiłam i stad tyle pytan

Gość gość
no przeciez wiem o co chodzi bo ja przez to przechodzilam. dzisiejsze testy sa czule i raczej sie nie myla, u mnie sie nigdy nie mylily. jakie robisz? ja robilam z rossmanna facelle.

Gość gość
ile sie starasz?