Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa doniosła na nas do mopsu...

Polecane posty

Gość gość
dziś Ja bym zerwała kontakty z babsztylem i tyle mąż jak chce niech jedzie ale wnuków by już nie xobaczyla x Powiedziałam mężowi, że ja już do niej nie pojadę, że jak chce do niej jeździć to może jechać, ale sam. Na razie jest wściekły i stwierdził, że już w życiu się do niej nie odezwie, ale ja wiem, że mu kiedyś złość przejdzie(bo nie jest pamiętliwy) i pojedzie do niej choćby z litości. Z dziećmi tam nie pojedzie, zresztą one za babcią średnio przepadają, a i tak starsza beze mnie do babci nie chce jechać.

Gość gość
są tacy ludzie co im wszystko przeszkadza i wszystko ich interesuje i szukają i czekają tylko jakby tu komuś zaszkodzić.

Gość gość
widać teściowa z tych co ją razi że ktoś ma lepiej niż ona. T sie ma wrodzone. Oby twój mąż tych genow nie odziedziczył ...

Gość gość
jak by mi tesciowa taki numer wycieła to by miała przesrane na zawsze

Gość gość
jest wiele takich ludzi, chyba ogólnie na starosc im sie w głowie cos miesza. Moja matka miała znajomego, taki gosc na emeryturze, który chciał doniesc do mopsu ze jego córka nie robi dziecku surówek.

Gość gość
22.14 o to gośc podobny do tesciowej autorki. Ta uważa że autorka robi krzywdę dzieciom dając im owsiankę :P... skąd się tacy ludzie biorą...a może to choroba.

Gość gość
masz sukę nie teściową

Gość gość
takiej wariatce tobym się bała dać dziecko na ręce

Gość gość
Ale franca ja bym jej kupila wode, by ofladala jak swinia niebo wode i mnie i moje dzieci.

Gość gość
Tu autorka. Najgorsze jest to, że teściowa zachowuje się jakby nic się nie stał, jakby nie zrobiła nic złego... Rano dzwoniła do nas, ale ani maż ani ja nie odebraliśmy. To napisała smsa o której będziemy i że mam nie zabierać ze sobą zupy dla dzieci, bo ona im już gotuje bigos...(dla 8miesięcznego dziecka)

Gość gość
10:27 spłynęło po niej jak po kaczce, schowa głowę w piasek i nigdy was nie przeprosi, jesli teraz jej ulegniecie i pojedziecie! zadzwoń do mopsu na teściowa, ze chce truć jakims bidosidłem 8 mczne niemowle.

Gość gość
A może tesciowa ma rację. Znamy tylko autorki zdanie,a teściowej nie.Może autorka i mąż faktycznie coś źle robią i nie dadzą sobie powiedzieć. Ja dużo nauczyłam się od mojej mamy i teściowej.

Gość gość
Ja dużo nauczyłam się od mojej mamy i teściowej. xx co nie daje ci prawa, by oceniać innych po sobie. Dzisiaj jest tyle żródeł wiedzy, publikacji naukowych, że musisz być naprawde nierozgarnieta, skoro nie umiałaś sama zdobyć współczesnej wiedzy tylko bazować na wiedzy matki i teściowej sprzed 30 lat

Gość gość
Może autorka i mąż faktycznie coś źle robią i nie dadzą sobie powiedzieć. xx tesciowa, która chce dawać bigos niemowlakowi NIE MA PRAWA GŁOSU

Gość gość
Tu autorka. Nie twierdzę, że jestem idealną matką, ale o dzieci dbamy, mąż też się stara być dobrym ojcem, takiego którego nigdy nie miał, bo odszedł gdy miał rok. Jeśli dla kogoś to, że dziecko chodzi w uzywanych ubraniach to powód by zawiadamiać opiekę to nie mam pytań, to pewnie taka sama, wścibska osoba jak moja teściowa. Teściwa gotuje tak bardziej tłusto, zadnych kasz, ryzu nie uznaje, bo twierdzi ze tym sie nie idzie najesc,musza byc ziemniaki a owsianka na sniadanie to cos nie do pomyslenia, ona uznaje tylko białe pieczywo do tego kiełbacha albo jajecznica, albo chleb ze smalcem albo rama. Ja dzieciom daje jak juz to masło, do tego twarozek, ogorek zielony(mowa o starszej crce czywiscie) itp. Po prostu jadamy inaczej niz ona, ona twierdzi, ze gorzej. Maz tez woli moja kuchnie.

Gość gość
Dziewczyno spokojnie, jesteś w porządku nic złego waszej rodziny nie spotka. Wez pod uwagę ze tesciowa moze tez ściemniać i nigdzie nic nie zgłosiła. Jednak kara musi byc, ty tam już nie jedz bo tylko jest z tego jakaś wydumana afera, syn niech jedzie w drzwiach postawi zakupy i odwrót. Jak sie bawi waszymi emocjami to wy teraz zafundujcie jej poligon emocjonalny ale najpierw wyjaśnijcie dlaczego tak postępujecie, najlepiej to nagrajcie bo na końcu poda was do sądu ( alimenty na nią lub przymusowe widzenia z wnukami ) ale to opcja a nie ze tak bedzie

Gość gość
najlepiej to nagrajcie bo na końcu poda was do sądu ( alimenty na nią lub przymusowe widzenia z wnukami ) ale to opcja a nie ze tak bedzie xx no właśnie autorko, nagrywaj zachowanie teściowej, pokażesz dzieciom, jak kiedyś zapytają, dlaczego nie mają kontaktu z babcią ;)

Gość gość
Autorko chyba Ci sie bardzo nudzi , coraz bardziej budujesz napiecie, byl mops, teraz bigos czekam na dalsze atrakcje.

Gość gość
Tu autorka. Z nagrywaniem będzie ciężko, bo postanowiliśmy z mężem, że nie będziemy do niej jeździć, mąż jest tak zły, że nawet zakupów jej już nie zawiezie. Powiedział, że poszuka panią do pomocy, która będzie jej robiła zakupy raz w tygodniu i myła okna. Prosi bym odebrała jej telefon i powiedziała jak sytuacja wygląda, że on z nią gadał nie będzie, ani teraz, ani za miesiąc, ani za rok. Odbiorę i powiem jej, ale nie dziś ani jutro, niech się trochę pomartwi.

Gość gość
Powiedział, że poszuka panią do pomocy, która będzie jej robiła zakupy raz w tygodniu i myła okna. xx a kto zapłaci tej Pani, bo chyba nie Wy???

Gość gość
Prosi bym odebrała jej telefon i powiedziała jak sytuacja wygląda, że on z nią gadał nie będzie, ani teraz, ani za miesiąc, ani za rok. xx NIE ZGADZAJ SIE, MIEJ SWOJ GODNOŚĆ!!! dlaczego ty masz odbierać, to twój mąż powinien z nią rozmawiac, bo to jego matka i ona nawywijała, ciebie to co najwyzej może daĆ do telefonu byś wysłuchała OD NIEJ przeprosin, PEWNIE JAK PRZYJDZIE MOPS TO MAZ TEZ SCHOWA GŁOWE W PIASEK I TY BEDZIESZ SIE TŁUMACZYC

Gość gość
Prowo

Gość gość
Macie rację, to mąż powinien z nią rozmawiać i jej wytłumaczyć, w końcu to jego mama. Gdyby moja wywinęła taki numer to już ja bym jej nagadała. A za sprzątanie i by ta pani robiła zakupy to pewnie my byśmy musieli płacić. Za produkty nie, bo to teściowa sama płaci, ale tej pani to na pewno nie, bo ją nie stać na to.

Gość gość
to jak ją nie stać to niech nie brudzi okien, albo sama myje :) co to za głupie tłumaczenie "nie stać" jakby pracowała toby miała emeryturę i by ją było stać, ile razy się muje te okna, raz na kwartał??? to niech proboszczowi na tace nie daje tylko na mycie okien odkłada :) paradne!

Gość gość
jak to możliwe, że 62 letniej babie trzeba zakupy robić i pod nos podstawiać? to jakim cudem te wiejskie samotne staruszki 80-90 letnie jeszcze żyją i nie pomarły z głodu, skoro to taki wielki wyczyn do sklepu iść. Kto jej każe wodę zgrzewkami kupować, niech kupi 1 butelke dziennie, a co ma innego do roboty, moze jak sie babsko zmęczy to nie bedzie z nudów głupot wymyślac i po mopsach wydzwaniać.

Gość gość
Niczego nie musicie płacić mi nikogo opłacac, teściowa niech sobie sama opłaca pomoc skoro nie potrafiła uszanować darmowej pomocy od Was. A Wam czemu teściowa nie płaciła za pomoc? Przecież tu na kafe wszyscy trabią, że należy za wszystko płacić także teściowej za pomoc, więc czemu to nie działa w obie strony???

Gość gość
Temat jest zmyślony.

Gość gość
Dziewczyno, zerwij z nią kontakt...wlasna matka żeby swojemu synowi takie rzeczy robiła,to jakaś masakra!!! Mam nadzieję że twój mąż jest rozsądny i też wypnie na nią dupę!!! Boże jak to czytam to nie wieże że taka szuja (teściowa) istnieje !!!!

Gość gość
..Zastanowiłabym się nad tym czy to faktycznie prowo...Moi rodzice mają podobną sytuację. Całe życie myśleli, że moja babcia ma taki charakter, a tymczasem ostatnie wydarzenia pokazały, że to choroba, która postępuje z wiekiem. Na dzień dzisiejszy, babcia potrafi wyzwać moich rodziców od złodziei (autentycznie!), a później udawać że nie wie o co chodzi dlaczego są na nią źli. Demencja postępuje...Mogłabym dużo o tym pisać, ale nie chcę wchodzić w szczegóły. Chciałam jedynie zaznaczyć, że takie przypadki zdarzają się i zostają w rodzinie, bo każda instytucja rozkłada ręce. Jeśli był donos, który brzmiał absurdalnie to albo sprawę zbagatelizują, albo przyjrzą się bliżej, ale to będzie dotyczyło też zgłaszającej czyli babci. Tak czy siak, rozczarowanie i nerwy zostają.

Gość gość
Ale to jest prowokacja ;)