Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy problemy hormonalne

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę na forum ponieważ potrzebuję porady. Nie wyroczni, bo nikt nie jest wróżka i nie oceni mi na podstawie posta czy jestem w ciąży czy nie. Ale chciałam podzielić się swoimi obawami, może ktoś mial podobna sytuację. Zacznę od tego że mam niedoczynność tarczycy więc z hormonami nie jest wszystko ok. Ostatnio jednak miałam dosyć wyregulowane cykle ponieważ biorę tabletki na tarczyce itp. Jednak w lutym okres miał się zjawić 23. Od niedzieli tj 18,19,20 luty będąc w toalecie na papierze toaletowym zauważyłam krew, jednak nic mnie nie bolało a krew nie leciała tak jak przy okresie, porostu przy podcieraniu była i nic poza tym. Było jej niewiele ale przez 3 dni tak miałam. Później nic. Żadnych zwiastunow okresu. Oczywiście 23 okresu nie dostałam i dziś mija tydzień odkąd mi się spóźnia. Rano czuje takie niby pobolewanie jak ja okres ale ono ustaje z momentem, gdy pójdę siku. Poza tym, cały czas jest mi, że tak powiem "mokro". Dziś mam 37 dzień cyklu, co nie zdarzało mi się a już napewno nie miałam tak, że w danym miesiącu nie dostalam okresu. Z Narzeczonym stwierdziłam, że jeżeli do jutra okres się nie pojawi to robimy test. Poza tym umówiłam się do ginekologa ale wizytę mam 22 marca. Jeżeli to nie ciąża to coś jest nie tak bo raz ze ta dziwna krew a później brak normalnej miesiączki. Nie wiem co myśleć o tym, trochę stresuje się że to znów hormony szaleją więc piszę tu, może któraś z was miała podobny problem.

Gość gość
Moze byc ciażą, plamienie w ciazy sie zdarza. Moga tez byc zaburzenia hormonalne i nie mialas normalnego okresu tylko plamienie. Tylko test rozwieje twoje watpliwosci

Gość gość
Jutro zrobię test. Nie chcę się niepotrzebnie nakręcac aczkolwiek są jakieś szanse na ciąże. Od kilku dni obserwuje swój organizm i oprócz tego bólu jak na okres który znika po zrobieniu siusiu to nie ma nic.

Gość gość
Ja tak miałam przy zaburzeniach hormonalnych, bo w dwóch ciazach nigdy nie miałam krwawien. Ale u ciebie może być inaczej. Test i tyle.

Gość gość
jak zaszlam w ciaze to w dniu kiedy mialam dostac okres pobolewal mnie brzuch jakbym zaraz miala dostac okres ale nie dostalam go i byla ciaza

Gość gość
No właśnie ja okresu nie mam a brzuch boli tak lekko. I mam problemy z tarczyca aczkolwiek byłam ostatnio u endo i było ok więc już sama nie wiem.

Gość gość
Test będzie najlepszym rozwiązaniem choć i on czasem zawodzi.

Gość gość
Zrob dwa testy a na kolejny dzien idz zrob z krwi beta hcg, zaplacisz moze 30 zl a wynik juz ci pokaze czy to moze byc ciaza czy nie, i jak najszybciej do ginekologa.

Gość gość
Właśnie wizytę mam dopiero 22 marca więc poczekam jeszcze a test zrobię jutro. Ogólnie to gdyby okres mi się spóźnił kilka dni to nic dziwnego bo nie raz tak miałam. A tu już tydzień i to krwawienie wcześniej, więc jestem zaniepokojona.

Gość gość
A nie lepiej poczekać do terminu kolejnej miesiączki? Mi się zdarzyło kilka razy dostać okres po 40 dniach. Myślę więc sobie, że dopiero tak po 14 dniach od dnia terminowo występującej miesiączki warto zacząć myśleć o testach, badaniach..

Gość gość
Moim zdaniem niepotrzebnie się nakręcasz. Skoro pojawiło się krwawienie, małe, ale jednak było, to nie warto doszukiwać się ciąży. Ciąże lepiej zaplanować z lekarzem, nie wpadać.

Gość gość
Mogę poczekać, aczkolwiek moje cykle nigdy nie były dłuższe niż 30kilka dni. Może akurat teraz taki będzie tylko dla mnie jest to nowa i dziwna sytuacja, do tego to krwawienie wcześniej.

Gość gość
15:41 Mam 28 lat i planuje dziecko także spokojnie, wpadka bym tego nie nazwała :) krwawienie było tylko przy "podcieraniu się", a poza tym nic nie leciało. I teraz mam bóle niby okresowe więc to chyba normalne nie jest. Bardziej niż ciąży boję się zaburzeń hormonalnych

Gość gość
Ja przy takim krwawieniu jak ty miałam cholernie długi cykl. Pojawiło się delikatne krwawienie, potem objawy jak na miesiączke i wreszcie okres w 42-dniu cyklu.

Gość gość
No więc może i ja w końcu dostanę aczkolwiek wydaje mi się że hormony mi szaleją

Gość gość
Tutaj i ciąża i hormony są niewykluczone