Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie kogoś kto zmienił się z osoby nieśmiałej w śmiałą

Polecane posty

Gość gość

ja mam 38 lat i nadal jestem nieśmiały, chodzę już półtora roku na psychoterapię i kobieta stwierdziła że powoli kapituluje, w sumie za mało jest ode mnie pracy, nie potarfie wyjść z domu gdzie np na kurs tańca czy podobne wydarzenie

Gość gość
tylko dopalacze wchodza w droge jesli nie boisz sie uzaleznienia

Gość gość
Tak siebie. Zacząłem pracować i nieśmiałość minęła :)

Gość gość
do wpisu o 21.00 jak to zrobilas, jak sie zmienilas, tylko u mnie jest troche inna sytuacja, jestem facetem

Gość gość
A dlaczego chcesz to zmieniać? Kto powiedział, że nieśmiałość jest zła albo że śmiałość jest lepsza? Bądź sobą. Im bardziej ukrywasz i zwalczasz nieśmiałość, tym bardziej wyglądasz na skrępowanego. Nieśmiałość ma swój niekwestionowany urok. Powtorzę: bądź sobą, delektuj się tym jaki jesteś, rozkoszuj się tym, taki jesteś i już. I to jest piękne!!!! Kiedy nie masz nic do powiedzenia nie mów ;) kiedy nie chcesz tańczyć, nie tańcz. Kiedy boisz się odezwać, powiedz: wstydzę się odezwać, taki już jestem.

Gość gość
musisz zacząć dręczyć ekstrawertyków albo gnoić ludzi z przeszłości od razu będzie ci lepiej !

Gość gość
Znam kilka takich osób. Nieśmiałość to cecha, nad którą możesz pracować i nie chodzi wcale o to, żebyś zmianiał swoją osobowość i stał się kimś innym niż jesteś, tylko żebyś nauczył się pewnych zachowań. Tak jak można nauczyć się np. jeść ryż pałeczkami, zarzucać wędkę, szydełkować i jeździć na nartach, tak można też nauczyć się przebywania w towarzystwie nowych ludzi.

Gość gość
Wiele kobiet mowi ze niesmialosc jest urocza, ale bardzo utrudnia mi zycie. Siedze tylko w domu, w swojej strefie komfortu. Najbardziej dokucza mi brak kobiety. Bardzo mi brakuje bliskosci. Prawie nikogo nie mailem na dluzej. Sexu tez malo doswiadczylem, i w ogole sie nie wyrobiłem. Czasami nawet mysle o samobojstwie. Jesli chodzi o prace to mam bardzo slaba prace -jestem kelnerem, a skonczylem dobra uczelnie w Polsce ( kelneruje za granica ). Ciezko mi cos wyzej znalezc. Brak mi ambicji, wytrwalosci.

Gość gośćteżnieśmiały
Ja zero seksu, jakoś prawie zrezygnowałem z myślenia że mnie ktokolwiek chce, bo przecież widzę, że nie. Jakim cudem miałbym kogos poznać? To nie jest możliwe.

Gość gość
oczywiście wielu jest takich ,najbardziej pomaga rozwój osobowościowy ,musisz zadbać o to by stawać się wartościowy żebyś sam siebie nie musiał wstydzić,jak już ogarniesz ten temat trenuj do upadłego przed lustrem.Dasz radę powodzenia ,mnie paraliżowało wystąpienie w małym gronie ,teraz ja gadam i trudno mnie powstrzymać oczywiście nie bez sensu ,ale trochę mam ciężkie tematy a ludzie wolą o doopie maryni ,to dobieram im repertuar żeby się nie nudzili,w kontaktach z kobietami nieco inaczej ,to one gadają ja zamieniam się w słuch i jest ok. przynajmniej na to wygląda!!

Gość gość
Tak,ja. W szkole średnie b. zakompleksiona i cicha, teraz wystepuje na YT, pracuje w sprzedazy

Gość gość
co jeszcze napiszecie, planuje wyjsc do ludzi ; zapisac sie na kurs tanca lub podobne wydarzenia np kluby turystyczne autor

Gość gość
gość wczoraj nie smutaj, kasa jest hooja warta, kobiety to suki i same problemy, a introwertycy to z reguły bardzo inteligentni ludzie, a kobiete to możesz trafić wszędzie, zagaduj je na ulicy, różne typy, pytaj o różne rzeczy, musisz przełamać podchodzenie i otwieranie gęby aby zacząć gadke. W jakim kraju się poniewierasz? to może dam ci wskazówki ogólne na ten kraj/kulture

Gość gość
akurat mieszkam w Londynie, czyli mam ułatwiona sytuację - masa ludzi. Ale moje życie to głównie praca - dom. Wracam do domu po 17. Mało czasu na inne sprawy. Ale kilka lat temu dawałem radę chodzić na kursy tańca. Nawet dało się zauważyć że miałem szanse u kobiet. To widać po zachowaniu, jak patrzą. Bywało że same wychodziły z inicjatywą.

Gość gość
Przeczytajcie jeszcze raz co autor pisze, jak mu to życie utrudnia i tak piszą czy mówią wszyscy jego pokroju. Nieśmiałość chyba każdemu w mniejszym czy większym stopniu utrudnia życie, a nie wnosi ze sobą żadnych plusów czy uroków, to taka gadka postronnych, a nieśmiali cierpią katusze bo są tak zablokowani, że wycofują się z życia, albo przeżycie każdego dnia dla nich to katorga. Trzeba mieć szczęście żeby trafic na odpowiednią osobę, osoby, przy których niesmiały zaczyna czuć się swobodnie i wtedy faktycznie wzrasta poczucie wiary w siebie, osoba zaczyna się otwierać i staje się kimś innym. No i niestety ale nieśmiałość, kompleksy, czy brak wiary w siebie to taki niechciany prezent, który najczęściej serwują rodzice.

Gość gość
To że ktoś nie uprawia sexu z byle kim nie znaczy że jest niesmialy.

Gość gość
Jestem nieśmiały i miałem sex z dziewczynami poznanymi tego samego dnia. One były super: wygląd i charakter. Autor.

Gość gość
Ja jestem taką osobą, mnie matka krytykowała od dziecka przy innych ludziach bo to straszna choleryczka i w tym tego upatruje. Niektórzy nie powinni mieć dzieci

Gość gość
Od autora Mój ojciec to hegemon. Za dużo miałem zakazów a za mało swobody. Chodzę na tą terapię i to wiele mojej winy. Nie staram się wychodzić do ludzi. Jak już wspomniałem moja psycholog stwierdziła że zaczyna kapitulowac. Przez tą nieśmiałość straciłem najlepsze lata życia. Nie korzystałem z uroków życia.

Gość gość
umawiaj sie przez tindera lub podobne strony/aplikacje z kobietami

Gość gość
Bylam przed urodzeniem dzieci ( w podobnym do twojego wieku). Musialam bardzo wiele rzczy zaczac zalatwiac ( nie dla siebie, co mi przedtem wisiało) ale dla nich, kontaktowac sie z ludzmi. Szczepienia, przychodnie chocby. Zapomnialam o sobie, o swojej niesmialosci.Zrobilo mi sie raptem o wiele lepiej w zyciu. Najwazniejsze to przestac myslec o swoich cechach, ktore tak naparwde nikogo nie obchodzą.

Gość gość
Pracuję wśród ludzi jako kelner ale bardziej od obsługi klientów w pokojach. Niby to znaczy że nie jestem ekstremalnie nieśmiały. Jednak w tamtym roku całowałem się tylko z dwiema dziewczynami. Taką mam ochotę na seks.

Gość gość
Masz ochotę na seks, masz kasę to w czym problem? Chyba że to temat prowo bo nie po raz pierwszy taki watek, a ty coś za dużo na ten seks schodzisz.

Gość gość
jeśli jesteś zdolny do uprawiania seksu z każdą przypadkowo poznaną dziewczyną to ty łajdak jesteś, wmawiasz sobie, że nieśmiały ☺

Gość gość
o widzisz, łajdak jesteś :D

Gość gość
autor to chyba sobie wymyslił, że taki samotny przez tą nieśmiałość i jak tu się będzie żalić, to jakas się ulituje i da mu ten seks :p

Gość gość
Aby być szczęśliwym w związku należy najpierw być szczęśliwym jako osoba sama. Kobieta powinna być dodatkiem. Lepiej się nie zakochiwać i zauroczac ponieważ później można się rozczarować lub mieć nawet złamane serce. Ostatnio się zauroczyłem w pewnej Polce, później okazało się że ona sypia z murzynem który jest draniem i tyranem. Ja nawet jej nigdzie nie zaprosilem. Podobno ma chłopaka. Jak wydać wiele w tym prawdy że kobiety rajcuje facet który ich nie szanuje. A za sex nie chce płacić. Jakiś czas temu poderwalem Ukrainke. Okazało się że chce kasę za sex, więc podziękowałem.

Gość gość
otrzymales rade bys skorzystal z tindera a ty ją zignorowales...

Gość gość
Ten tinder słabo u mnie funkcjonuje. Nie miałem żadnych odpowiedzi. Może jedną lub dwie. Słyszałem że wiele osób umawia się na sex przez tą aplikację.