Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupie, drobne, a podnosi ciśnienie

Polecane posty

Gość gość

Mam roczną córkę na piersi. Młoda chyba nudzi się podczas karmienia i majta nogami. Czy ją karmię na leżąco, czy na siedząco efekt jest ten sam: kopanie w brzuch (po cesarce w sam raz), wkładanie nóg na stół i kopanie w myszkę (jak siedzę przy kompie). Brzmi niewinnie, ale wpienia mnie to niezmiernie.

Gość gość
A jak u niej z raczkowanie, z chodzeniem? Dziecko w tym wieku "odkrywa" pozytek, jaki ma miec z nóg, chce z nich zrobic uzytek, nie lubi lezec - umozliwiasz jej chodzenie?

Gość gość
To normalne, moje tez uwielbia do tej pory kopac nozkami i majtac, tak maja dzieci, moj nawet podczas zmiamy pieluchy macha mogami, ale u nas to tez taka zabawa, tak sie nawzajem nauczylismy, ze on po zdjeciu pieluchy, umyciu i wytarciu recznikiem zaczyna majtac nogami ile wlezie. No coz, natury dziecka nie zmienisz.

Gość gość
Chodzi ile chce i cały czas, w tej kwestii robi co chce.

Gość gość
To moje 3cie dziecko, ale pierwsze, które robi coś takiego. Przy przebieraniu, pieluszce itp. to jest normalne. Ale dochodzi do karmienia i ona jakby mogła to by te nożyny założyła na lampę czy głowę.

Gość gość
Stanowcze konsekwentne " nie" i przytrzymanie nozek powinno szybko zadzialac.

Gość gość
Nie działa. Jest wrzask i kategoryczne żądanie uwolnienia.

Gość gość
Wtedy wrzask, że pierś. Najgorzej, że ona to robi w nocy przez sen.

Gość gość
Wieczór w ogóle jest ciężki. Czasem śpi w dzień 2 raz, co powoduje, że zasypia 24-1 w nocy. Zwykle łazi wtedy po łóżku (śpi ze mną) i się"kładzie". Głową z rozpędu w dół, na krtań, policzek, dolną część twarzy. Kiedyś rozbiła mi tym wargę. Od razu napiszę: udawanie snu jest najskuteczniejsze. Branie na ręce, śpiewanie kołysanek, chodzenie z nią na rękach itp. przedłuża proces zasypiania o godzinę, czasem dwie.

Gość gość
Kopie przez sen? Ma robale.

Gość gość
robale?

Gość gość
Moj tez tak robi a ma poltora. Nie wiedzialam ze to jakieś dziwne, myslalam ze tak maja dzieci. Moj to jeszcze staje na glowie i wyczynia rozne akrobacje.

Gość gość
Moja zachowuje się poza tym zwyczajnie, ale to kopanie wygląda jakby było z nudów, albo potrzeby, nie wiem, siłowania się, stymulacji dotyku?

Gość gość
A może ma owsiki?

Gość gość
owsiki widać, poza tym to jej się włącza wyłącznie jak wisi, że tak powiem, na cycku.

Gość gość
Dziecko ma roczek, to może czas odstawić od piersi?

Gość gość
Po prostu "otocz się" jakimiś amortyzującymi poduszkami. Raczej rocznemu dziecku nie przetłumaczysz, a skoro chcesz karmić to innego wyjścia nie widzę - chyba że do góry nogami, ale wtedy kopnie Cię w twarz ;-)

Gość gość
Starszą karmiłam 2 lata. tu pewnie będzie podobnie. Co do tych poduszek... :D Spróbuję, ale już widzę tę nóżkę, która ze wszelką cenę próbuje położyć się na poduszce. Kojarzycie tych ludzi, których dłoń podczas przywitania musi być zawsze na wierzchu? Nawet jak ją przykrywam to się rozkopuje i nogi na pościel.

Gość gość
po pierwsze chyba czas najwyższy pomału odstawić od piersi, po drugie dziecko śpi we własnym łóżku a ty sam albo z mężem czy partneram

Gość gość
Niestety taki mam układ w domu, że mąż nie chce ze mną spać, bo tak się gorzej wysypia.

Gość gość
To co to za związek?

Gość gość
Pomimo tego całkiem niezły. Ot, anomalia.

Gość gość
No to co, ze wrzeszczy? Nie raz drugi trzeci dziesiaty i w koncu zrozumie. Zacznij wytyczac granice, skoro ci to przeszkadza, ty tez jestes czlowiekiem.