Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałaś kiedys pracę z powodu ładnej aparycji?

Polecane posty

Gość gość

Czy kiedykolwiek zdarzyło Wam się oczarowac wyglądem pracodawcę na rozmowie kwalifikacyjnej i tylko dlatego dostałyście pracę? Czy znacie jakąś kobietę, która dostała pracę ze względu na wygląd, a nie ze względu na umiejętności/doświadczenie?

Gość gość
Większość kobiet dostaje pracę tylko dlatego że są kobietami :O🖐️

Gość gość
up

Gość gość
Umiejętności i doswiadczenie to pozniej okazuje sie jakie sa.

Gość gość
jesli trafi się na faceta i jest sie naprawde atrakcyjna laską to kto wie

Gość gość
Historia pół na pół w temacie. W skrócie. Miałam skierowanie z pośredniaka do biura, poleciałam w deszczu na dzikca, facet na korytarzu dał mi odmowę. Potem w pośredniaku kazali mi tam wrócić żeby mi to zaparafkował z pieczątką na skierowaniu. Poszłam tam na luzie, zupełnie inaczej ubrana i fajnie uczesana (już nie jak zmokła kura:P) i wtedy facet mi mówi: czemu ja pani wtedy nie przyjąłem? odp: Nie wiem. A on mi taki tekst: szkoda, bo jest pani młoda, ładna i z taka aparycją. I chciał mnie zatrudnić przy następnym naborze, ale wtedy już ja nie chciałam.

Gość gość
nieźle:D czyli wygląd jednak ma znaczenie zwłaszcza gdy rekrutuje nas facet

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że ma. Każdy z nas pierwsze wrażenie opiera na tym co zobaczy, to normalne, a faceci tym bardziej są wzrokowcami. No i bądźmy szczerzy każdy chce mieć przy sobie atrakcyjną płeć przeciwną. Kwalifikacje i doświadczenie to plusy i one powinny być wymiernikiem pracownika, ale wtedy by zatrudniano ludzi na podstawie CV bez zdjecia, a tu już zdjęcie jest wymogiem - czemu? :) no własnie - a drugi wymóg, rozmowa kwalifikacyjna, która tak na prawdę ma na celu pokazanie przyszłego pracownika, a nie tego co ma w głowie lub potrafi, bo to jest w papierach i wyjdzie w trakcie pracy. Takie życie :)

Gość gość
taka prawda ale ja nic nie rozumie bo jestem taka se w sensie nieatrakcyjnym a mam pracę ale pewnie niedługo bo stosunki w pracy są niejednakowe więc nie mam szans na ządną

Gość gość
Moja aparycja i pewnosc siebie zawsze powala moich przyszlych szefow. Wchodze nie jak na spotkanie o prace , ale jako partner w interesach. Pracuje na budowie. Jestem jedyna kobieta. Zarzadzam grupa 1000 osob.

Gość gość
Czy wypada przy 4 stopniach na plusie w zimie założyć szpilki na slupku? Oczywiście dojazd jest samochodem wiec nie trzeba bedzie chodzić w tych butach po.śniegu

Gość gość
Z powodu aparycji to mogłabym dostać pracę w zoo,cyrku ewentualnie.