Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda tak jak w botoksie

Polecane posty

Gość gość

Bylo pokazane, ze tak umieraja dzieci po terminacji ?

Gość gość
Czasami tak.

Gość gość
Niestety to prawda..:( tak to wygląda po aborcji.

Gość gość
Filmu jeszcze nie oglądałam, ale coś takiego - prawdopodobnie - jest tam ukazane...

Gość Carycka
Dlatego aborcję najlepiej robić do 10 tyg

Gość gość
W hospicjach prenatalnych podobnie to wyglada - dziecko z wada letalna pozbawia sie zabiegow medycznych i daje sie mu odejsc. Oczywiscie wszystko odbywa sie z poszanowaniem godnosci tej malej istotki, jak i rodzicow. Bez glupich komentarzy, z fotografem, w atmosferze intymnosci. Rodzice przytulaja ten pierwszy i ostatni raz...

Gość gość
gość dziś to nie aborcja tylko terminacja ciazy , to jest roznica , poczytaj doucz sie a pozniej pisz

Gość gość
Faktycznie poszanowanie godności... Tak sobie wmawiajcie

Gość gość
Ogladalam botoks. To juz byly duze plody, jeden to byl przypadek ZD. Rodzice przyszli pozno, bo dlugo czekali na wyniki badan. Aborcja jest do 12tyg., nikt nie rodzi 10tyg.plodu. usuwa sie go w czasie zabiegu pod narkoza. Inna terminacja pokazana na filmie dotyczyla jakoes zdeformowanego plodu. Jak pamietam nie bylo nic o usuwaniu zdrowego plodu!

Gość gość
Terminuje się ciążę do 22 tygodnia przy wadach genetycznych. Dlaczego tak? Bo badania wykonuje się około 13 tygodnia, a na wyniki czeka 6-8 tygodni (Pappa, amnio). Ja miałam terminowaną ciążę w 21 tygodniu ze względu na zespół Patau. I tak, w takich przypadkach dziecko jest odkładane do cieplarki i nie wykonuje się żadnych zabiegów medycznych prócz podawania leków przeciwbólowych.

Gość Vegankamagda
To prawdziwe sceny jak to wygląda po aborcji..... jestem z branży medycznej i NIESTETY taka jest rzeczywistość...... Vega pokazał prawdę i wkurza mnie to.że kafeteria kasuje wszystkie wątki na temat Botoksu!!!! Niech ludzie widzą jaka patologia jest w szpitalach.....

Gość gość
I nastała cisza .....

Gość gość
00:15 Ja też pracuje w służbie zdrowia i powiem, że gadasz bzdury. Nikt nie odkłada dziecka do miski czy na stół żeby umarło. Dziecko jest badane, owijane i wkładane do cieplarki, przewożone na oddział neonatologii. Podaje się leki przeciwbólowe, regularnie sprawdza czynności życiowe. Matka może być przez cały czas przy takim dziecku.

Gość gość
Tak, oczywiście napewno dziecko z aborcji umiera jak piszesz ..... cieplarka, leki przeciwbólowe ..... baju baj baju baj .

Gość gość
18:56 to nie aborcja oślico :o

Gość gość
O co Wy się idiotki kłócicie? To, że polska służba zdrowia jest chora , to każdy Polak wie a film Vegi to pokazał i dobrze !!!!!

Gość gość
Tak niestety :(

Gość gość
09:45 ale pierdy opowiadasz....

Gość gość
Każdy kto często choruje i leży w szpitalu wie jak jest i warto o tym mówić i nagłaśniać patologię :-! Nieraz spotkałam się z opinią, że szpital to umieralnia , wystarczy postać w kolejce do lekarza to się człowiek nasłucha to i owo .... A jeśli chodzi o temat aborcji , pokazany w Botoksie to prawda , co pokazał Vega :-\

Gość gość
Przed terminacją wyjąc, rzygając z rozpaczy pytałam lekarki" czy dziecko będzie cierpiało?" Lekarka mówi, że to są bzdury z tym wyrywaniem płodu rozrywaniem nóżek i rączek, że dziecko cierpi bardzo. Dziecko zasypia wraz ze mną w narkozie ale nudze się tylko ja. W niczym mi ta wiedza nie ulżyła niestety.

Gość gość
Budzę* miało być przepraszam za literówkę.

Gość gość
Ja też pracuję w służbie zdrowia i vega pokazał prawdę

Gość gość
Smutna rzeczywistość :-( ale życie to nie bajka ....

Gość gość
Film Botoks to akurat brudna fantazja prawicowego stulejarza. Obejrzałam ten film, zmarnowany czas i gwałt na mojej psychice. Sama jestem z branży medycznej, przerażające jest to jak ten film manipuluje ludźmi i wciska te wszystkie teorie dla ciemnoty. Wyrywanie dziecka w kawałkach nie jest wykonywane w szpitalach, może gdzieś w podziemiach, przez guślarza albo innego cudaka ze szczypcami. Dziecko rodzi się podczas normalnej akcji porodowej, jesli skurcze nie uśmiercą płodu, owijany jest w pieluszkę, podaje mu się leki uśmierzające ból oraz karmi - dziecko nigdy nie odchodzi głodne czy ziębione czy w bólu.

Gość gość
gość dziś Też widziałam film i jakoś wyrywania dziecka w kawałkach tam nie ma. Fantazja? Manipulacja? Bo co? Bo kilkanaście przypadków z różnych szpitali Vega przedstawił w jednym szpitalu? Tam nie tylko była terminacja upośledzonego płodu, tam były porody z komplikacjami, pokazane było jak położne potrafią być wredne, jak lekarze potrafia bagatelizować pacjenta, jak dyrekcja szpitala potrafi wywierać nacisk na swoich pracowników, jak w każdym innym zakładzie pracy. Pokazane jak ludzie potrafią sobie sami krzywdę zrobić, czy potęga bigfarmy. I coś co każdemu, kto oglądał ten film umknęło. Przemianę wewnętrzną głównych bohaterek.