Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojestmojpost

Na tle rówieśników czy macie poczucie cały czas że inni mają lepiej

Polecane posty

Gość tojestmojpost

Czy macie poczucie, że niewiele w życiu osiągnęliście? Ja takie mam. Mam ponad 30 lat a czuje że nic specjalnego nie czeka mnie w życiu. Nie mam rodziny w sensie dzieci i drugiej połówki. Mam pracę, dosyć przeciętną. Nie mam mieszkania. Mam ze 20 tysiecy oszczednosci. Z mojego dorobku to tylko samochód i kilka gratów. Poza tym nic wielkiego. Niedawno też zmarło mój tata- był moim prawdziwym przyjacielem, zawsze można było na niego liczyć, zawsze można było się poradzić w pewnych kwestiach. Bardzo mi go brakuje... Cały czas mam poczucie, na kogo nie popatrzę, że ma dużo lepiej odemnie (wiecej w zyciu osiagnał, ma lepsza prace itd). Cały czas mi się tak wydaje, że na tle innych rówieśników mam dużo mniejsze osiągnięcia. Też tak macie? Że wydaje Wam się, że czego właśnie Wy macie tak pod górkę, a inni mają lepiej?

Gość gość
w afryce mają gorzej

Gość gość
Ja mam poczucie że jestem w tych lepszych 25% .

Gość gość
Bardzo wiele osób tak ma. To Twoje okulary. Była taka reklama, gdy kobiety wchodziły od toalety i patrzyły na swoje włosy i każda kolejna zazdrościła poprzedniej aż koło się zamknęło. Mi też to przychodzi na myśl, choć mam męża, dom i dzieci i sporo koleżanek, które obiektywnie mają gorzej. Ale ja oczywiście porównuję się z najlepszymi. Ty Też to robisz.

Gość gość
każdy człowiek jest inny porównywanie się jest nielogiczne w dodatku dostrzegamy tylko fasadę nie wiemy co jest w środku

Gość gość
Dokładnie! Facet, do którego się porównuję (mój ex) góruje nade mną intelektualnie (choć może nieznacznie) i ma z******tą pracę. Ja mam rodzinę, ale on dziewczynę 10 lat młodszą ode mnie. I tak to idzie.

Gość gość
tak to jest jak człowiek nie żyje własnym życiem tylko innych ok można zazdrościć kasy urody ale nie życia

Gość gość
No tez tak mam, nikt nie wychodzi ze mna na dwor itd