Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witam . Mam życiowe wątpliwości

Polecane posty

Gość gość

Chciał bym wiedzieć ,jak bardzo alkohol otępia . Skończyłem dwa dni temu 18 lat i oczywiście się upiłem . Nie był to mój pierwszy raz gdyż zrobiłem to już ok. 10 razy w swym życiu (w tym dwa do nieprzytomnosci). Ale nie chce by to zawsze w ten sposób wyglądało . Mam zamiar pić na każdym spotkaniu tylko jedno piwo i wiem ,że jestem w stanie do tego stopnia się zmienić . Ale chciał bym wiedzieć czy mój mózg mógł bardzo hmm... "ogłupieć " ? Przez że zaszalałem ? Czy moje iq mogło dużo spaść ? Jeśli zmienię mój tryb życia mam szanse jeszcze być kimś ,kto np. będzie miał wciąż wysokie możliwości inteletrualne mimo że będą niższe niż wtedy gdybym się nie upijał . Nurtuje mnie ta sprawa i straszny żal czuje . Pragnę się zmienić . Co o tym sądzicie i jak to wyglada według was ?

Gość Autor wpisu
Chciałbym *

Gość gość
10 razy upicie, w tym 2 razy do nieprzytomności, nie, nie sadzę żeby to już wywołało nieodwracalne zmiany w mózgu i ogłupienie. Aczkolwiek każda dawka alkoholu ma wpływ na organizm, negatywny wpływ. Tu bardziej nadszarpnąłeś sobie organy wewnętrzne: wątrobę, nerki. Z czasem pójdzie w system nerwowy i dalej. Dlatego dobrze, że już cię to zaczyna martwić i chcesz to ograniczać.

Gość gość
" Mam zamiar pić na każdym spotkaniu tylko jedno piwo i wiem ,że jestem w stanie do tego stopnia się zmienić " xxx To zdanie oznacza, że masz już problem z alkoholem.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź . Pozdrawiam

Gość gość
11:08 Dokładnie . Jest to faza ostrzegawcza