Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość195

Blizna pooperacyjna nie goi się

Polecane posty

Gość gość195

Cześć przychodzę do was, ponieważ zmagam się z problemem nie gojącej się rany.Jestem po rekonstrukcji więzadła MPFL oraz arytroskopii lewego kolana. Operacja była w sierpniu przeszczep się udał było wszystko dobrze do września. Wtedy otworzyła mi się cała rana co się okazało uczulenie na nitki. Pod koniec grudnia rana się zagoiła gdyż wszystkie nitki które miały się rozpuścić wyszły. Dwa tygodnie temu na bliźnie pojawiła się duża gulka.Jakby przerosła blizna. Zgłosiłam się do mojego lekarza wycieli mi ten kawałek. Nic nie było w środku żadnego płynu ani krwi.Teraz są 3 male ok 5 mm gulki, na których widać "żywe mięso".Czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Nie wiem co mam dalej robić...

Gość gość
Zglos sie do lekarza. Czasem rany wewnatrz tak sie goja. Moze to juz ostatnie niespodzianki z rany.

Gość gość195
U lekarza jestem co tydzien ;(

Gość Beatala
Może zapytaj się co lekarz sądzi o zastrzykach z osocza bogatopłytkowego, podobno to daje się też w okolice takich ran, żeby się lepiej goiły. Wiem, że dr Więcek Krakowa zajmuje się osoczem bogatopłytkowym tu masz ich stronę www.praktyka.info.pl i może to by ci pomogło.

Gość grieved
U mnie świetnie sprawdził się żel ScarŻel z pnn pharmauceuticals. Blizny po cesarce prawie nie widać.

Gość Brawid

Poszukaj na zagojonych informacji wiecej ale to wszystko bardzo zalezy od typu sugeruje octenisept

Gość Alan

na zagojonych masz dużo info dokladnego na ten temat szczególnie pielęgnacji itp Może zapytaj się co lekarz sądzi o zastrzykach