Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podajcie pomysly na ryby zapiekane w zaroodpornym naczyniu..jak robicie?

Polecane posty

Gość gość

Żeby smaczne było Chodzi o przepisy bez stosowania przykrywki w naczyniu zaroodpornym,bo nie posiadam jej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak mozna cos zapiec w zaroodpornym naczyniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pomysl na rybe w sosie smietankowo koperkowym winiary, do tego warzywa na wierzch wg mojego pomyslu.probowalam skopiowac i zrobic z maki, mleka i smietany ale nie wyszlo takie dobre.mozna tez dac ser i warzywa czy pieczarki na wierzch zamiast tego pomyslu , grunt zeby ryba byla dobra.mozna tez zrobic sos z serka topionego i z tym zapiekac Lososia robie w marynacie, ale rzadko bo to tuczy ale lepsze jak schabowy, w zasadzie moj ulubiony obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malinoowka
Ja czesto robie zapiekanke rybna z porem: 1. kilka ziemniakow pokroic w 0.5cm plasterki, podgotowac 2-3min i odcedzic 2. rybe rozmrozic chociaz czesciowo 3.2-3 pory pokroic na plasterki i podsmazyc chwile na patelni tak zeby zmiekly, dodac do nich sol i pieprz 4. w naczyniu zaroodpornym wylozyc ziemniaki, na to rybe (mozne posypac przyprawa ale to niekonieczne) i przykryc wszystko porem. 5. wlozyc do piekarnika na 180st na 20 min (przykryj naczynie folia aluminiowa) 6. w miedzyczasie przygotowac sos: plaska lyzka maki ziemniaczanej, 200ml wody, 2-3 lyzki smietany, garsc koperku, sol, pieprz i pol lyzeczki chilli lub ostrej papryki. Wszystko wymieszac trzepaczka. 7. po 20 min wyjmujemy zapiekanke, zalewamy sosem i juz bez zadnego przykrycia wstawiamy na kolejne 20-25min do piekarnika na ta sama temp. Ta zapiekanka to u mnie jest hit i zawsze jak mam mrozone ryby to ja robie. Cala rodzina uwielbia :) Polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A gdzie jest problem? Nigdy nie robię ryb w czymkolwiek z przykrywką, po prostu na blaszce posmarowanej tłuszczem. Na wierzch można dać plasterki cytryny, masło (samo albo utarte z ziołami), skropić oliwą, dać sos śmietanowy... Możliwości masa. Tylko nie dawaj żadnej gotowej chemii, szkoda dobrej ryby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na blaszke kłade rybe,pierz,sól,koperek,pietruszka lubczyk,na to starte warzywa i do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na ile do piekarnika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Zależy od wielkości. Kilka cienkich filetów 8-10 minut, całe pstrągi czy podobnej wielkości ryby 15-20 minut. Cały łosoś ok. 40 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
malinoowka dziś Brzmi to bardzo smacznie! Masz moze jeszcze jakies ulubione w miare proste przepisy? Tak zeby bylo duzo warzyw najlepiej, jak najmniej cukru, maki, makaronu? Szukam pomyslow :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×