Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk a antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie odnośnie antybiotykoterapi stosowanej podczas zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Od dziś biorę antybiotyk BIORACEF na angine. Jutro zaczynam kolejny listek tabletek anty ( microgynon 21). Czy ten antybiotyk może osłabić działanie tabletek? Czy wtedy dodatkowo sie zabezpieczyc? Jesli tak to przez ile czasu, do ostatniego dnia brania antybiotyku czy tydzien dluzej czy moze przez cale opakowanie microgynon? Gdzies czytałam, że jeśli np tabletkę anty przyjmie się powiedzmy i godz 18 a antybiotyk 3-4 godz później to jest wszystko ok i działa jak należy. Ma może ktoś doswiadczenie w takiej sytuacji? Czy może to też zależy od rodzaju tabletek czy się dobrze przyswoja czy nie? Jeśli ktoś coś wie, proszę o opinie. Magda

Gość gość
A co jest napisane w ulotce anty?

Gość gość
jeżeli masz jakieś wątpliwości co do tabletek to przeczytaj dokładnie receptę a jeśli to nie pomoże to skontaktuj się ze swoim ginekologiem. Ja tak zawsze robiłam jak czegoś nie wiedziałam a teraz jak biorę vines to już wszystko wiem jeśli chodzi o tabletki

Gość gość
Hahaha,ostatnia wypowiedz najlepsza. Dziecko z podstawowki lepiej sie pitrafi wyslowic. No ale najwazniejsza reklama. Przeczytaj co napisałas kobito.

Gość gość
Ona na wszystkich tematach reklamuje vines widocznie nikt tego gowna nie chce stosować