Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandrala

Boje sie o dzidzie

Polecane posty

Gość aleksandrala
„U mnie chłopak będzie usmiech.gif pierwszy w mojej rodzinie od 6 lat a u partnera w ogóle pierwszy wnuk oczko.gif a Ty wiesz już kogo nosisz pod sercem ? My się dowiedzieliśmy w 13t oczko.gif Ola.” —- o kurcze, pierwszy chlopak pewnie wszyscy pozytywnie zaskoczeni?! :) mi 1 marca ginekolog powiedziala ze prawdopodobnie jest to dziewczynka. U mnie w rodzinie od kilku lat nie bylo zadnej dziewczynki wiec hihi

Gość gość
No powiedzmy, że tak ;) chociaż ja uważam że najbardziej i tak dotyczy to nas, rodziców. Przyznam szczerze, że też miałam nadzieję na dziewczynkę. Jakoś nie mam doświadczenia z chłopakami i trochę się boje tego.

Gość gość
A miałaś 1.03 usg?

Gość aleksandrala
„No powiedzmy, że tak oczko.gif chociaż ja uważam że najbardziej i tak dotyczy to nas, rodziców. Przyznam szczerze, że też miałam nadzieję na dziewczynkę. Jakoś nie mam doświadczenia z chłopakami i trochę się boje tego.” —- rozumiem calkowicie bo my tez nastawialismy sie na dziewczynke, mysle ze jakos z dziewczynkami jest latwiej? Mam na mysli ze kobieta do kobiety calkiem inaczej niz jak do faceta ;) ale dasz rade!!

Gość aleksandrala
Oczywiscie ze mialam usg. Zarowno juz to normalne jak i dopochwowe. Z usg wynika ze dzidzia ma sie super

Gość lifeisgood
Jeśli befzie Cię mocno bolec to polecam udanie się do szpitala. Tam Cię profesjonalnie namagnezuja. Ze skurczami i mocnym bólem w ciąży nie ma żartów... u mnie na sali jedna z podobnymi objawami leżała 5 dni, tyle ze ona była w 27tyg

Gość aleksandrala
„Jeśli befzie Cię mocno bolec to polecam udanie się do szpitala. Tam Cię profesjonalnie namagnezuja. Ze skurczami i mocnym bólem w ciąży nie ma żartów... u mnie na sali jedna z podobnymi objawami leżała 5 dni, tyle ze ona była w 27tyg” —- na jutro jestem umowiona do mojej ginekolog, opisze jej wszystko co mi jest i zobacze najpierw co ona powie :)

Gość gość
hej, mi mowiono do 18 tyg ze dziewczynka a potem nagle chlopak :-) mam juz prawie cala wyprawke i nie moge sie doczekac rozwiazania

Gość aleksandrala
„hej, mi mowiono do 18 tyg ze dziewczynka a potem nagle chlopak usmiech.gif mam juz prawie cala wyprawke i nie moge sie doczekac rozwiazania” —- hej, o kurcze a jak sie dowiedzialas ze dziewczynka to kupowalas rozowe ubranka czy wstrzymalas sie? Hihi. I nastawialas sie od poczatku na dziewczynke czy jednak wlasnie chlopaka? :) w ktorym tc jestes?

Gość gość
nie, nic nie kupowalam dla dziewczynki poniewaz od poczatku czulam jakos chlopaka. na usg genetycznym tez lekarz twierdzil ze dziewczynka, na ip lekarz rowniez nic miedzy nogami nie widzial, a tu nagle bec. i chlopiec. Powiem wam ze w 18 tyg jak juz mi kolejny lekarz powiedzial ze dziewcze to juz zaczynalam wierzyc ze faktycznie dziewczyna. ale kupilam ubranka dopiero jak mi powiedziano chlopak na 100% i nie ma mozliwosci zmiany juz :-)

Gość aleksandrala
„nie, nic nie kupowalam dla dziewczynki poniewaz od poczatku czulam jakos chlopaka. na usg genetycznym tez lekarz twierdzil ze dziewczynka, na ip lekarz rowniez nic miedzy nogami nie widzial, a tu nagle bec. i chlopiec. Powiem wam ze w 18 tyg jak juz mi kolejny lekarz powiedzial ze dziewcze to juz zaczynalam wierzyc ze faktycznie dziewczyna. ale kupilam ubranka dopiero jak mi powiedziano chlopak na 100% i nie ma mozliwosci zmiany juz usmiech.gif” —- ja nie moge, no to mnie zadziwilas bo w tak poznym tygodniu nie bylo nic pewne a ja juz nastawiona na dziewczynke i ogolnie wlasnie czuje ze to bedzie dziewczynka. Nie ukrywam ze jak okaze sie ze to chlopczyk to bede lekko rozczarowana haha ale narazie nie wpadam w szal zakupow rozowych ubranek :) wstrzymam sie w takim razie :)

Gość gość
podobno jest tak ze matka czuje plec i to sie sprawdza w 70% hehe. wiec moze faktycznie bedziesz miala girl:-) daj znac potem. ja juz czekam na. mego chlopca :-*

Gość aleksandrala
„podobno jest tak ze matka czuje plec i to sie sprawdza w 70% hehe. wiec moze faktycznie bedziesz miala girlusmiech.gif daj znac potem. ja juz czekam na. mego chlopca :-*” —- ooo, no to super. Jasne, dam znac. Do rozwiazania jeszcze tyle czasu a ja juz sie nie moge doczekac!! A powiedz mi w ktorym tyg ciazy jestes? Dlugo jeszcze bedziesz musiala czekac na swojego malego ksiecia? :)

Gość gość
Ja nie czułam że urodzę chłopca ;) tylko że u mnie w rodzinie od 6 lat co dwa lata rodzi się dziewczyna i to w roki parzyste :D więc ja byłam świecie przekonana że też będziemy mieli dziewczynke. Nawet imię wybrałam! Ale był dla mnie szok jak jednak okazało się że to chłopczyk ;) no i przyznam szczerze, że ciężko bardzo mi było z tą myślą baaaardzo długo.. dopiero od kilku tygodni, jak zrobiliśmy pokój dla dziecka to doszło do mnie że to chłopak na pewno i że będę mamą synka... Ola

Gość aleksandrala
„Ja nie czułam że urodzę chłopca oczko.gif tylko że u mnie w rodzinie od 6 lat co dwa lata rodzi się dziewczyna i to w roki parzyste smiech.gif więc ja byłam świecie przekonana że też będziemy mieli dziewczynke. Nawet imię wybrałam! Ale był dla mnie szok jak jednak okazało się że to chłopczyk oczko.gif no i przyznam szczerze, że ciężko bardzo mi było z tą myślą baaaardzo długo.. dopiero od kilku tygodni, jak zrobiliśmy pokój dla dziecka to doszło do mnie że to chłopak na pewno i że będę mamą synka... Ola” —- Tez by mi bylo ciezko gdyby sie okazalo teraz ze jednak urodze chlopca bo wszyscy w rodzinie mojej i chlopaka - w tym my, jestesmy nastawieni na ksiezniczke :D a jakie imie dla dziewczynki mialas wybrane? I jakie dla chlopca? :)

Gość gość
Dla dziewczynki chciałam Róża albo Stefania ale chłopak się nie chciał zgodzić. Stanęło na Lilianna :) a tu bach chłopak. Chciałam Marcela albo Leona ale też mu nie pasują, to tradycjonalista jeśli chodzi o imiona... Obecnie prawdopodobnie będzie Bartosz. Ewentualnie jeszcze Franciszek, ale ostatnio zauważyłam że co drugi chłopak co się ostatnio rodzą to albo Franek albo Antek. Więc wolimy Bartosza. A Ty wybrałaś imię już ? :)

Gość gość
wiecie ile kobiet nie moze miec dzieci, a wy bylybyscie zalamane bo chlopak? mojej znajomej in vitro sie nie przyjelo i zaadoptowali dziewczynke. Kolega z pracy tez z zona nie mogli miec i zaadoptowali chlopca a znam jeszcze takich co probuja i nie wychodzi. Ja jak sie dowiedzialam ze to chlopiec to szaleje na dzialach dla chlopcow. Wczesniej myslalam ze tylko fajne ciuszki sa dla dziewczynek ale teraz jestem zakochana w tych chlopiecych, a sa cudne! a co do imienia to dla dziewczynki mielismy Marysia. Podobalo nam sie rowniez Zuzia, Ewa i Ola. Dla chlopca wybieramy pomiedzy Franciszkiem, Stanislawem, Tomaszem i Wojciechem. Nic innego nam sie nie podoba

Gość aleksandrala
„Dla dziewczynki chciałam Róża albo Stefania ale chłopak się nie chciał zgodzić. Stanęło na Lilianna usmiech.gif a tu bach chłopak. Chciałam Marcela albo Leona ale też mu nie pasują, to tradycjonalista jeśli chodzi o imiona... Obecnie prawdopodobnie będzie Bartosz. Ewentualnie jeszcze Franciszek, ale ostatnio zauważyłam że co drugi chłopak co się ostatnio rodzą to albo Franek albo Antek. Więc wolimy Bartosza. A Ty wybrałaś imię już ? usmiech.gif” —- wszystkie te trzy imiona dla dziewczynki sa mega ladne!! Dokladnie, u mojego chlopaka w rodzinie sa az 3 male Antki. Leon jest bardzo ladne szkoda ze twojemu chlopakowi nie pasuje :( co do dziewczynki to Amelia, Karmen lub Antonina a dla chlopca Filip. Na szczescie moj zgadza sie na kazde z tych imion oprocz Karmen haha :)

Gość aleksandrala
„wiecie ile kobiet nie moze miec dzieci, a wy bylybyscie zalamane bo chlopak? mojej znajomej in vitro sie nie przyjelo i zaadoptowali dziewczynke. Kolega z pracy tez z zona nie mogli miec i zaadoptowali chlopca a znam jeszcze takich co probuja i nie wychodzi. Ja jak sie dowiedzialam ze to chlopiec to szaleje na dzialach dla chlopcow. Wczesniej myslalam ze tylko fajne ciuszki sa dla dziewczynek ale teraz jestem zakochana w tych chlopiecych, a sa cudne! a co do imienia to dla dziewczynki mielismy Marysia. Podobalo nam sie rowniez Zuzia, Ewa i Ola. Dla chlopca wybieramy pomiedzy Franciszkiem, Stanislawem, Tomaszem i Wojciechem. Nic innego nam sie nie podoba” —- oh boze, nie sadzisz ze takie porownanie ze bylybysmy zalamane bo chlopczyk a nie dziewczynka jest glupie bo inni chca dzieci a nie moga? To tak samo jakbys powiedziala ze nie mozemy jesc w Polsce bo w roznych regionach w Afryce dzieci sa glodne.. nie chodzilo nam o calkowita zalamke tylko ze jednak nastawiajac sie na dziewczynke a dowiadujac sie ze to chlopak to czuje sie pewnego rodzaju rozczarowanie. Tomasz i Wojciech bardzo ladnie!! :) Mysle ze sama wybralabym takie imiona gdyby moj tato nie nazywal sie Tomasz a chlopak Wojciech :D

Gość gość
Gość 22:42 to nie moja wina że inne kobiety nie mogą miec dzieci. I nie chodzi o to że się nie ciesze że będzie chłopak. Po prostu byłam zaskoczona, być może niepotrzebnie na początku wmowilam sobie dziewczynkę. Poza tym nie bardzo się znam na "obsłudze" chłopca, uważam że przy pierwszym dziecku łatwiej byłoby mi z córką, bo sama jestem kobietą. Ale tp mam za 6 tygodni i wiem że zrobię wszystko żeby mój synek miał się jak najlepiej.

Gość gość
Filip - ładnie ale u nas odpada, mój były ma tak na imię :D Wojciecha chciał też mój chłopak, ale gdy moja bratowa była w ciąży to właśnie bardzo chciała chłopca i miał być Wojtek ;) więc uważam że trochę nie bardzo pasuje podbierać im imię. Amelia też mi się podoba ale jako pełna wersja. Nie lubię skrótu Amelka ... Ola.

Gość gość
lepiej poronić, natura sama wie jak eliminować wadliwy zarodek. Nie podtrzymuj na siłę ciąży. Mało to chorych dzieci później trzeba rehabilitować. Potem zbierają pieniądze na różnych fundacjach. Koszmar, szkoda mi tych dzieci. Ich matki pewnie na siłę podtrzymywały ciążę, a potem rodzi się takie liche i chore. Po co rodzić za wszelką cenę?

Gość aleksandrala
„lepiej poronić, natura sama wie jak eliminować wadliwy zarodek. Nie podtrzymuj na siłę ciąży. Mało to chorych dzieci później trzeba rehabilitować. Potem zbierają pieniądze na różnych fundacjach. Koszmar, szkoda mi tych dzieci. Ich matki pewnie na siłę podtrzymywały ciążę, a potem rodzi się takie liche i chore. Po co rodzić za wszelką cenę?” —- co to ma do tematu, ze tak spytam? Nic tu nie jest na sile a poza tym dziecko ma sie doskonale, u mnie w rodzinie i u chlopaka nie bylo zadnych chorob wiec nie wiem skad to glupie przekonanie ze lepiej poronic bo po co rodzić, wtf? Rozumiem ze moze Pani usunelaby swoje dziecko przy pierwszym lepszym objawie jak nadmierny sluz z pochwy bo ubzduralaby sobie Pani ze dziecko jest chore ale na szczescie nie jestem czlowiekiem tego sortu. Nie pozdrawiam.

Gość aleksandrala
„Filip - ładnie ale u nas odpada, mój były ma tak na imię smiech.gif Wojciecha chciał też mój chłopak, ale gdy moja bratowa była w ciąży to właśnie bardzo chciała chłopca i miał być Wojtek oczko.gif więc uważam że trochę nie bardzo pasuje podbierać im imię. Amelia też mi się podoba ale jako pełna wersja. Nie lubię skrótu Amelka ... Ola.” —- znam to przypisywanie imion :D wiele albo zle mi sie kojarzy albo zwyczajnie nie lubie wiec najbezpieczniejsze imie to Filip, haha. Masz racje, wybierzcie takie imie ktorego nie ma nikt w rodzinie hihi

Gość gość
22:50 a czy ja napisałam gdziekolwiek ze to twoja wina ze kobiety nie mogą mieć dzieci??? chodziło mi bardziej i jakaś empatie i wdzieczność do losu - cos na tej zasadzie... a co do imion to Tomka i Wojtka już odrzucilismy. Mąż powiedział, że nie zaden Tomek, a Wojtek w sumie ładne imie, ale kogos tam znał niefajnego o tym imieniu. mnie i tak najbardziej z tych imion podoba się Stanisław a jeszcze fajne jest Franek.

Gość gość
Uwierz mi, że jestem wdzięczna losowi, bo dwa razy poroniłam. Więc pouczać mnie nie musisz. A co do płci dziecka już wyjaśniłam o co chodzi, ale widocznie nie zrozumiałaś. A jeszcze mi się przypomniało autorko, że nadmierna ilość śluzu w ciąży jest jak najbardziej normalna, pod warunkiem że nie ma dziwnego koloru bądź zapachu. Ja mam ciągle mokre majtki a największym problemem jest to, że nie lubię nosić wkładek bo mnie wszystko swędzi, drapie i przeszkadza :/ więc kilka razy dziennie muszę zmieniać bielizne. A jak się w ogóle czujesz ? Przeszły Ci bóle trochę ? Wzięłaś coś?

Gość gość
to chyba ty raczej nie zrozmiałas mojej wypowiedzi bo napisałas "a czy to moja wina ze inne kobiety nie moga miec dzieci?" poza tym z perepktywy kobiety ktora dwa razy poroniła takie słowa brzmia co najmniej dziwnie.

Gość gość
Moja gin w 26 tc powiedziala, ze bedzie dziewczynka. A juz w 31 ze chlopiec i jest maly synio. Kupowalam ciuszki i reszte w uniwersalnych kolorach.

Ja tez tak miałam. Dziewczynka, dziewczynka, a na drugim prenatalnym chłopiec :) teraz już na każdym usg najpierw chwali się swoją rakieta :) wiec raczej mam pewność. Zostałam z kilkoma ciuszkami różowymi.

Gość aleksandrala
„a czy ja napisałam gdziekolwiek ze to twoja wina ze kobiety nie mogą mieć dzieci??? chodziło mi bardziej i jakaś empatie i wdzieczność do losu - cos na tej zasadzie... a co do imion to Tomka i Wojtka już odrzucilismy. Mąż powiedział, że nie zaden Tomek, a Wojtek w sumie ładne imie, ale kogos tam znał niefajnego o tym imieniu. mnie i tak najbardziej z tych imion podoba się Stanisław a jeszcze fajne jest Franek.” —- bo Pani wypowiedz wedlug mnie byla pewnego rodzaju wyrzutem ze bylabym zalamana ze chlopczyk a niektore kobiety nie moga miec dzieci. Sprostowalam ze to jest nie na miejscu bo kazdy moze miec swoje odczucia i wiem ze nie jestem jedyna osoba na swiecie ktora czulaby pewnego rodzaju rozczarowanie. I nie zmieni sie to po tym ze ktos napisze mi ze inni nie moga miec dzieci, bo to ze inni nie moga miec dzieci nie oznacza ze ja nie moge odczuwac rozczarowania z powodu plci dziecka ;) nikt nie powiedzial ze nie jestem wdzieczna bo czy to bedzie chlopczyk, czy „wymarzona” dziewczynka najwazniejsze by urodzilo sie zdrowe. Franiu ladne :)