Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aby przejść na wyższy poziom istnienia, trzeba 2274 inkarnacji!

Polecane posty

Gość gość
Broken czego znowu po nocach wysiadujesz?

Gość gość
"Cokolwiek ze mną będzie to nie wierzę, że czeka nas pustka. Choć rozumiem, że wielu wolałoby pustkę. " x Ja tak szczerze mówiąc to nie wierzę ludziom, którzy twierdzą że by ją woleli. Mnie pustka przeraża.

Gość gość
brokeninside87 dziś Acha, pobożny z grzesznymi myślami. Tak, tak, coś z tego pamiętam. Dobrze wiemy co i jak. Wiedzieliśmy w akcji.

Gość gość
gość dziś *Widzieliśmy

Gość gość
gość dziś Broken, jaka ty rezolutna gdy piszesz niezalogowana. A jak zalogowana to walisz tygrysami na lewo i prawo ;)

nie wiem o co chodzi, ja jestem zawsze zalogowana, chyba że piszę prowo lub podszywam się pod kogoś "ję kupę"

Gość gość
brokeninside87 dziś No przecież wiem ;)

Gość gość
brokeninside87 dziś A to musisz poczekać, bo teraz noc i trzeba spać. A tulaski to tylko do północy, a teraz to już prawie 02:00 ;] A czemu nie śpisz? Mów szybko, bo ja zaraz zasnę, bo mi oczy się lepią.

A to musisz poczekać, bo teraz noc i trzeba spać. A tulaski to tylko do północy, a teraz to już prawie 02:00 ;] x aha, znowu się spóźniłam, jak w życiu:( x A czemu nie śpisz? Mów szybko, bo ja zaraz zasnę, bo mi oczy się lepią. x bo mam natłok konstruktywnych myśli + lęki dotyczące ich realizacji:( i nie chce mi się spać, przez te wszystkie drzemki, spanie w dzień, spanie kiedy się da i zmuszanie się do niespania, gdy jestem senna, całkiem się rozregulowałam:( już sama nie wiem , kim jestem:(

Gość gość
gość dziś Biblia (myślę o nowym testamencie, bo stary na pewno jest jeszcze bardziej zagmatwany) jest zbiorem zniekształconych historii, przekazywanych z ust do ust przez 300 lat czyli ok. 10 pokoleń, a dopiero później spisanych. Pomyśl ile w tym prawdy? Biblia i nasze religie to czysta manipulacja i wynik decyzji ówczesnych władców. A propo ci badawcze dowodzący prawdy o biblii, można im ufać? Czy to może kościół ich zlobbował? ;)

Gość gość
@gość dziś “Czy to może kościół ich zlobbował?” >>>Kościół Katolicki mógłby zlobbować, nie przeczę, tyle że KK ma z Biblią problem. KK wolałby by ludzie jej nie czytali. Dlatego jeden z ich przełożonych (nie pamiętam który to był) powiedział, że Biblia jest MARTWYM tekstem, którego interpretacja, to jak pośmiertne badanie co i jak. Tyle, że w Biblii jest mowa, że to żywe Słowo Boże. Więc wynika z tego, że KK ma nie po drodze z Biblią. Były zresztą czasy, że KK zakazywał jej czytać. Także świadczy to raczej o tym, że KK prędzej lobbuje aby grupy ludzi (religie) przedstawiały ludziom błędne interpretacje Biblii. Wiesz ludzie mają problem ze zrozumieniem Biblii, mimo że Biblia używa tych samych środków literackich które można znaleźć w książkach Shakespeare'a, czy nawet Tolkiena.

Gość gość
gość dziś Chciałabym żebyś wytłumaczył mi skąd wg Ciebie ta pewność co do prawdziwości historii przedstawionych w księdze?:) Czy książka pisana ludzką ręką defacto może być aż takim dowodem na istnienie Boga? Wreszcie, skoro KK zabraniał czytania biblii (czyt. papież) może miał w tym inny interes, może nie lubił przebaczać grzesznikom i wolał posyłać ich na stos albo kochał złoto i diamenty zamiast żyć w ubóstwie jak Chrystus.. albo nie chciał, by ludzie dowiedzieli się, że kobieta tak samo jak mężczyzna została umiłowana przez Boga.. motywów może być wiele.

Gość gość
ludzie interpretują pismo sw na własna zgubę dla tego zakazywał czytania i to w nie których regionach europy nie stetu pismo sw ma ponat 2 tys lat np dzisiajszy polak nie dogada sie z średniowiecznym polakiem wystarczy posłuchać Bogurodzicy słowa zmieniał znaczenie czynności czy nazw przedmiotów a nawet nie ma odpowiedników w dzisiejszym świecie i dla tego najlepiej czytać w originale

Gość gość
i to nawet każda książkę lepiej czytac w originale mi to uświadomił kolega tłumacz nie tłumaczy dobrze

Gość gość
bazienka dziś Takie niebo? O ja pierdziu.. jakie oszukaństwo :O Przekręt tysiącleci, dooobre :classic_cool:

Gość gość
jak umrzecie to się przekonacie, że żyliście już wcześniej i po sprawie

Gość gość
@gość 2018.03.06 "Chciałabym żebyś wytłumaczył mi skąd wg Ciebie ta pewność co do prawdziwości historii przedstawionych w księdze?" >>> Choćby dlatego, że część proroctw i przepowiedni się sprawdziła. >>> Choćby dlatego, że Biblia opisywała rzeczy, które potem potwierdziła nauka (np. kulista Ziemia, coś co KK swego czasu piętnował). >>> Choćby dlatego, że są w Biblii opisy (czyli z przeszłości), które pasują to czasów współczesnych (np. postęp wiedzy, czy np. opis Czwartego Królestwa z Księgi Daniela - zadanie dla Ciebie ^^ zgadnij do czego z naszych czasów pasuje opis królestwa ze snu Nabuchodonozora).

Gość gość
reinkarnacja nie istnieje... a gdyby istniala to by byla masakra... jedno zycie trzeba sie meczyc a co dopiero 832584 ;/

Gość gość
@gość 2018.03.06 "ludzie interpretują pismo sw na własna zgubę dla tego zakazywał czytania i to w nie których regionach europy". >>> Jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem nawet tych prostszych rzeczy to nic nie poradzisz. A przecież Biblia mówi, że Pisma jest w stanie zrozumieć nawet prostaczek i nawet dzieci. Problem jest wtedy gdy ludzie nie rozumią że Biblia używa zwykłych środków literackich. To już Szekspir jest bardziej skomplikowany, acz w sumie to nie. Ja rozumiem, że Żydzi nie zorientowali się co do tożsamości Mesjasza, że nawet Chrześcijanie nie wyłapują opisu Trójcy Świętej w Starym Testamencie. Ale niektóre interpretacje prostych rzeczy każą myśleć, że ten, czy owy człowiek po prostu został zindoktrynowany. Albo zwiedziony.