Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagadki czas na zabawę!

Polecane posty

Gość gość

Kierowca fiata ma brata, a brat kierowcy fiata nie ma brata. Kim jest kierowca fiata dla brata kierowcy fiata

Gość gość
siostrą

Gość gość
Ten kto ją zrobił to ją sprzedał. Ten co ją kupił to jej nie miał, ten co ją miał to jej nie widział

Gość gość
trumna

Gość gość
Wyobraźcie sobie, że idziecie drogą przez las. Dochodzicie do rozstajnych dróg i nie wiecie którędy iść dalej. W lesie przy rozstajnych drogach mieszka dwóch braci, jeden zawsze mówi prawdę, a drugi zawsze kłamie. Tylko jeden z nich jest obecny, nie wiecie który, jak zapytać o właściwą drogę?

Gość gość
Którą drogę wskazał by jego brat i idziemy drugą

Gość gość
Co powiedział twój brat? (zawsze wskazanie na błędną drogę)

Gość gość
Zapytać się, którą drogę poleciłby jego brat: Kłamca wskaże złą, bo jego brat wskazałby dobrą, zaś prawdomówny wskazałby też złą, bo kłamca wskazałby złą. Więc zawsze wybrać należy tę drugą drogę, jako dobrą.

Gość gość
Pewien człowiek przyglądał się portretowi. Ktoś podszedł do niego i zapytał się czyjemu portretowi się przygląda? Ten zaś odpowiedział: - Nie mam braci, ani sióstr, ale ojciec tego człowieka jest synem mojego ojca? Komu się przygląda? :-)

Gość gość
Synowi

Gość gość
Podstawiając słowa "ja sam" w miejsce "syn mojego ojca" otrzymujemy: "ojcem tego człowieka jestem ja sam". Ów człowiek patrzy na portret swojego syna

Gość gość
16:51 muszę poprawić swoją odpowiedź, to portret syna lub córki

Gość gość
Pewien człowiek pisze list do drugiego człowieka który brzmi; Kochany bracie synu żony mej co robi ojciec nasz ja jestem mąż matki twej?- jak doszlo do tej sytuacji?

Gość gość
spotykają się dwaj bracia przyrodni 1. Kobieta + Mężczyzna 1 = małżeństwo 2. Coś nie tak w związku 3. Mężczyzna2 (ojciec mężczyzny1) + Kobieta=zdrada Mężczyzny1 4. Rozwód = Kobieta +mężczyzna1 5. Na świat przychodzi Mężczyzna 3; Kobieta+mężczyzna 2=Mężczyzna3 6. Mężczyzna1+mężczyzna3=Rodzeństwo przyrodnie 7. Dochodzi do spotkania między rodzeństwem przyrodnim