Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksiegowośc

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Zarządzam niewielką wspólnotą mieszkaniową, ale jednocześnie na tyle dużą że prowadzenie rozliczeń staje się dla mnie coraz większym kłopotem...Już nawet nie chodzi o te rachunki, wpłaty itp. ale same przepisy które ciągle się zmieniają potrafią człowieka dobić. Ledwo co się oswoję z jakąś dokumentacją i sposobem rozliczania a już mi wprowadzają jakieś zmiany...Można cały ten temat rozliczeń komuś przekazać, jakiejś firmie zewnętrznej, znacie kogoś godnego zaufania? Pozdrawiam serdecznie z Krakowa.

Gość gość
Podpowiem  CRWM  mają dość oryginalną ofertę w temacie rozliczeń dla wspólnot ale my się dość poważnie nad ich rozwiązaniem zastanawiamy. Samodzielne prowadzenie rachunków jest nie dla mnie, a nikt inny u nas w zarządzie nie chce się tym tak naprawdę zajmować i wszystko spada na mnie...

Gość marcinmarcinekk2233
Ja zaufałem firmie https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/hr-payroll/ Korzystanie z usług biura rachunkowego zawsze jest tańsze. Wynika to stąd, że rozliczenie z biurem prowadzone jest z reguły w oparciu o liczbę dokumentów, natomiast pracownik zatrudniany jest w określonym wymiarze czasu pracy i nie jest możliwe z miesiąca na miesiąc dostosowywanie czasu pracy pracownika do liczby dokumentów do zaksięgowania. Koszt zatrudnienia pracownika lub utrzymania działu księgowości jest kosztem stałym. Natomiast koszt, jaki stanowi wynagrodzenie biura rachunkowego jest kosztem zmiennym, czyli dokładnie powiązany z ilością wykonanej pracy.

Gość gość
Ja również polecam CRWM