Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze zworicic do zus prawie 8000zl

Polecane posty

Gość gość

zasilku wypadkowego.Przez durna babe w zusie ktora mnie wprowadzila w blad.

Gość gość
Ja a mi przyjdzie zwrot podatku 2 600 zł i będę mieć nowa szafę w zabudowie

Gość gość
Ja zwracam prawie 10 tys zl / wkroczylam w drugi prog podatkowy

Gość gość
skad mamy tyle kasy ogarnac.dla nas to nie do przeskoczenia kwota. Musimy napisac odwolanie.

Gość gość
W jaki sposob Cie ta kobieta wprowadzila w blad?

Gość gość
w momncie zkladania dokumentow o zasilek choroby-w ypadkowy z zus poinformowalam o tym ze mam jeszcze umowe zlecenie ktora w dniu wypadku przy pracy zostala zawieszona.Pani w zus powiedziala, ze w takiej sytuacji nie trzeba tej umowy wpisywac. I tak zrobilam.A teraz po ponad rok czasu zus zada zwrotu zasilku.

Gość gość
bo zasilek wyplacany byl z umowu o prace.

Gość gość

Gość gość
Ja zwracam prawie 10 tys zl / wkroczylam w drugi prog podatkowy X Qrwa podatek płacisz do Zusu??? Poza tym coś z d**y co rozliczaja go w pracy, skoro nie potrafią odjąć z wypłaty...

Gość gość
Lipa Autorko. Szkoda, że nie masz tego na piśmie albo rozmowy nagranej. Może spróbuj się odwołać albo poradzić jakiego prawnika.

Gość gość
Nie mam na pismie.Gdydbym wiedziala ze takie cyrki wyjda.Odrazu bym z rezygnowala z tej umowy zlecenia.Ale kazdy twierdzil ze tak moze byc.

Gość gość
Skoro wyplacony był zasiłek z umowy o pracę, to co ma do tego ta wygaśnięta umowa zlecenie?

Gość gość
Czyli dostaliście ta kase z umowy zlecenie tak ?

Gość gość
za ten okres pobierania zasilku umowa zlecenie byla zawieszona.Nie swiadczylam pracy z tej umowy zlecenie dochod mam 0zł.Alke zus sie doczepil tego ze podalam nie prawde w druku z-10.Mam miesiac na odwolanie.

Gość gość
Poza tym coś z d**y co rozliczaja go w pracy, skoro nie potrafią odjąć z wypłaty... x nie znasz się to się nie wypowiadaj!

Gość gość
Po pierwsze napisać odwołanie. Masz dane osoby, która błędnie udzieliła ci informacji? Umówić się na wizytę w urzędzie i spróbować znaleźć tę osobę. Piszę serio. Zanim napiszesz odwołanie skonsultować to z jakimś doradcą.

Gość gość
Jutro poszukam u siebie w miescie prawnika co sie tym zajmuje. Nie pamietam ktora z pracownic przyjmnowala moj wniosek bylo to ponad 1,5 roku temu. Oni twierdza ze to ta 2 firma powinna placic chorobowe- ta od zlecenia.Tylko jakim cudem.?

Gość gość
Poza tym coś z d**y co rozliczaja go w pracy, skoro nie potrafią odjąć z wypłaty... x nie znasz się to się nie wypowiadaj! X No właśnie bardzo dobrze znam temat, bo sama od lipca płacę 32% podatku. Po prostu walisz ściemę, tylko po co w takim temacie?

Gość gość
20:40 moj maz przez dodatkowa premie w grudniu wkroczyl w drugi prog, przez co ksiegowe nie naliczyly 32% (po przekroczeniu progu licza od nastepnego miesoaca a tu nie mialy jak), po drugie mial kilka umow zlecen po 4-5 tysiecy z roznymi firmami i tym sposobem wkroczyl w drugi prog i musial grubo doplacic przy rozliczeniu rocznyn, tak to jest wlasnie mozliwe bo z dzialalnosci gospodarczej chyba nie da sie tego przeoczyc

Gość gość
Ja miałam sytuacje w KRUS musiałam zwracać 6 tys plus odsetki. Bo babka źle mnie poinformowała. Najpierw zrobiłam im nie zła jazdę. Krzyczała co za konwaly tu siedza ze skoro nie mają pojęcia o tej robocie to nie powinni tu pracować itp . Nadawałam na bajwyzszych decybeLach. Ma koniec powiedziałam spokojnym głosem ze tak tego nie zostawię i ktoś odpowie za swój błąd. Nagle panienki z okienek dostaly olśnienia i powiedziałtak jak to rozwiązać. Pisałam podania chodziłam załatwialam i nie musiałam płacić. Znajdź ta osobę. Poszukaj w dokumentach. Przejdź się po biurach moze rozpoznasz ta osobę . Zrób jej jazdę...

Gość gość
Jak to to oni jeszcze po takim czasie grzebia w papierach? Jak sie dopatrzyli po 1'5 roku?

Gość gość
poniewaz wszystko leci teraz na warszawe.I oni sie dopatrzyli tej umoy zlecenie.Ale jak nie mam pojecia.

Gość gość
tak jest, do mnie tez dzwonila ostatnio babka z zus odnośnie rozliczenia za 2016 rok, pytałam dwa razy o który rok pyta, a oi rzeczywiście dopiero teraz regulują papiery z 2016 r. b=u mnie się okazało , ze przekroczyliśmy dochod a dostaliśmy zwrot na dziecko, ale po głębszej rozmowie pani wytlumaczyla, ze prowadzenie dg nie wlicza się w dochod i ie musimy zwracać, ja za to dopatrzyłam się , ze za ten wlasnie 2016 nie wpisałam sobie kwoty s, zdrowotnej i sa mi winni 3 tys. jak maz był winien 12 zl to przyjezdzali z us, wysylali pisma windykacyjne, ale jak człowiek zrobi blad to nic się nie odezwali.. pff a tyautorko znajdz umowy i wykaż w zus i się wyjasni, nie przejmuj się, nie będziesz musiala nic placic. a nawet jak zapłacisz to dasz papiery, udowodnisz i ci zwroca, no stres

Gość gość
To nie takie prowste.Pozostaje mi juz tylko odwolanie i sprawa w sadzie.

Gość gość
No właśnie bardzo dobrze znam temat, bo sama od lipca płacę 32% podatku. Po prostu walisz ściemę, tylko po co w takim temacie? x no i własnie sie nie znasz tylko oceniasz na podstawie swoich doswiadczen. Nie masz iwedzy z zakresu podatków. Nie kazdy płaci podatki z umów o pracę i nie zawsze ciągu roku wchodzi się na kolejny próg podatkowy niekiedy dopiero po zsumowaniu dochodów z całego roku w rozliczeniu rocznym! Nie znasz się to się nie wypowiadaj!

Gość gość
b

Gość gość
Idz tam.zrob afere. Ja bym tak zrobila. Najpierw jej. Potem do kierownika itd. I spytaj sie co mozesz w takiej sytuacji zrobic Dzialaj

Gość gość
TO jest chore . Dlaczego urzędnicy nie odpowiadają za swoje błędy ?

Gość gość
Ja zwracam prawie 10 tys zl / wkroczylam w drugi prog podatkowy X Ty nie musiałaś zwracać tylko zapłacić należny podatek z którym się raczej liczyłaś. Polecam przejście na b2b i podatek liniowy

Gość gość
wiem ze to chore.nie udalo mi sie dzis zastac prawnika.umowilam sie dopiero w przyszlym tyg. na poniedzialek. musze przeciagnac to w czasie.