Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze zworicic do zus prawie 8000zl

Polecane posty

Gość gość
A ty nie ujelas tej umowy w druku.ale im ja dalas czy nie dalas w ogole tej umowy zlecenie? I.jak sprawa sie ma?

Gość gość
mowilam im o tym o tej umowie.Ze jest zawieszona na czas trwania tego zwolnienia.Bo w tym czasie nie wykonywawlam pracy z tej umowy i mam dochod 0zł.Tak jak w firmie ze zlecenia powiedzieli ze tak moze byc.Jak i zus. A czy zus nie powinien dokladnie sprawdzic zanim przyznali m,i ten zasilek chorobowy?Czy nie ma jeszcze innych zrodel ubezpieczenia czy dochodu?

Gość gość
Ale dalas im ta umowe do dokumentow?

Gość gość
niedalam.

Gość gość
jestem po rozmowie z prawnikiem.Nie mam szans na wygrana.Ja sie zalamie. nie przeyje za 500zł miesiecznie.

Gość gość
a możesz to rozłożyć na raty ?

Gość gość
a co mi dadza raty jak ja nie bede miala za co zyc min. przez 2 lata.

Gość gość
Tak będziesz musiała to spłacić . Wiec lepiej na raty to rozłożyć . Jaki masz teraz dochód ?

Gość gość
Odwołaj się

Gość gość
2000zł z tego ok 1000zł stale oplaty.Zostaje mi zaledwie 1000zł na zycie.

Gość gość
Do kiedy to musisz spłacić?

Gość gość
masz czas do 2 kwietnia. albi na zwrot albo na odwolanie albo na napisanie pisma o rozlozenie na raty.

Gość gość
Odwołanie da CI cos ? Jest jakaś szansa żeby udowodnić ze to ta kobieta z Zusu wprowadziła CIe w bląd?

Gość gość
prawnik powiedzial mi ze male szanse na wygrana. nawet bardzo male.Po za tym tez powiedzial ze pracownik w zus nie mial obowiazku udzielic mi informacji.To ja mam wiedziec co trzeba wpisac w wnioski i ze nie mam umowy zlecenie wpisalam na wlasna odpowiedzialna.Do tego zus nie weryfikuje odrazu prawa do zasilku bo im zalezy zeby w miare szybko mi kase wyplacili.Dlatego dopiero teraz czyli p roku sie dopatrzyli i zadzaja zwrotu.czy to nie jest chore?

Gość gość
No chore . Sorko babka w Zusie tak CI poradziła to skad ty mogłaś wiedzieć ze trzeba inaczej . Niesprawiedliwe bo przecież nie zrobiłas tego specjalnie .

Gość gość
Pewnie ze nie zrobilam tego specjalnie.Ale ta sytuacja udowadnia to ze trzeba miec wiedze bo inaczej nikt ci nic nie powie albio jak u mnie wprowadzi w blad.

Gość gość
m

Gość gość
jest jeszcze nadzieja.Dzis poszlam do innego prawnika.Pani radca prawny powiedziala ze zawsze sa szanse.Ze ona by probowala walczyc by nie placic.Pomoze mi napisac odlowanie do zus.W poniedzialek ma do mnie dzownic.Zostawilam jej wszystkie papiery .troszke lepiej sie czuje.

Gość gość
a mi właśnie przyszedł zwrot z podatku pit prawie 8 tysięcy :-) mam dzieci i pracujemy z mężem :-) to mamy :-)

Gość gość
No widzisz to może nie będzie tak źle . Walcz dziewczyno i odwołuj sie ile można . Zycze Ci powodzenia :)

Gość gość
My mamy 100.000podatku dochodowego do zapłaty...tak rząd załatwił mniejsze firmy

Gość gość
Sprawa wyglada tak.Poszlam do radcy prawnego za 250zł napisal mi odwolanie.Wrocilam do domu a tam blad w datach. Zlamka.Reprezentuje mnie prawnik.Twierdzi ze ciekawa sprawa

Gość mgirl
"Panie" z zusu celowo wprowadzają w błąd. A niektóre nie celowo- są po prostu durnowate. Ja dostałam odmowną decyzję odnośnie zasiłku macierzyńskiego - ale wygrałam w sądzie po 3 latach. Teraz zastanawiam się, żeby głupią pindę z zusu, która wydała tą odmowną decyzję pozwać cywilnie, niech też 3 lata żyje w stresie