Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy jest dobry czas na takie decyzje?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Zastanawiam sie jaki jest odpowiedni wiek na zaręczenie sie, ślub i powiększenie rodziny. Mam 22 lata mój chłopak tez. Jesteśmy ze soba juz prawie 4 lata jednakże ostatnio sam stwierdził ze nie dorósł do wspólnego mieszkania i go to przerasta. Nie wiem co o tym myślec. Przeprowadziłam z nim rozmowe orientacyjna, powiedzialam mu ze w wieku 25-26 lat No chciałabym juz zamieszkać ( ale nie wspomniałam nic o dzieciach czy ślubie ). On sie przeraził i dawał mi do zrozumienia ze chce sie dorobić, ze teraz sobie tego nie wyobraża. Wielokrotnie podkreślałam ze jeszcze nie teraz, ale w niedalekiej przyszłości. Sam niedawno stwierdził ze oświadczy mi sie w tym roku, ale czy to ma sens skoro jeszcze nie jest gotowy? Co sądzicie ? Robię cos nie tak?

Gość gość
Przeczytaj sobie watek Jak zerwac z dziewczyna z ktora sie bylo 5 lat.facet dostal wszystko na tacy, znudzil sie i chce zerwac.absolutnie w zadnym wieku nie jest dobry czas na mieszkanie razem.chyba tylko po oswiadczynach i ustalonej dacie slubu.jesli jestescie razem tak dlugo to mozna wziasc slub, byle nie mieszkac razem bez slubu ani pakowac sie w pieluchy najblizsze kilka lat.jak dla.mnie najlepszy wiekowo czas na slub to tak 25 minimum a na dziecko 28

Gość gość
Ślub 27-30 lat, dziecko 2-3 lata później

Gość gość
Czy to normalne, że go to przerasta? Czy po prostu ma wątpliwości wobec mojej osoby? Twierdzi że chce wiecej zarabiać, dorobić się.

Gość gość
na ślub w wieku 27-30 jest za późno tak samo na dziecko! Na dziecko najlepszy wiek to 20-25lat nie później

Gość gość
Autorko bo tak zazwyczaj jest, że szybko inicjujecie związki, seks czas leci ludzie dorastają dojrzeja związek już w latach ale czasami po prostu ktoś dochodzi do wniosku, że może to nie to nie z nią/nie z nim. Skoro on teraz Ci mówi i ma inną wizję życia to po co zaciągnął Cie w lata? Masz to szczęście, że jesteście młodzi i oboje jeszcze poznacie odpowiednie osoby na resztę życia. Pamiętaj też o sobie nie warto spalać się dla drugiej osoby, jeżeli jej nie zależy to tego nie doceni a z Ciebie co zostanie? Starsza koleżanka.

Gość gość
Musisz z nim porozmawiać o wszystkich rzeczach które chciałabyś mieć w przyszłości, kochać to jedno a nadawać sie do wspolnego życia to druga odrębnna rzecz

Gość gość
autorka: Właśnie wydaje mi się, że mu zależy bo kilka razy dziennie mówi mi że mnie kocha, słodzi mi w sms i nie tylko, martwi się i troszczy. Stąd moje zakłopotanie bo tu robi tak a tu mówi tak. Jak wspomniałam on chce żeby w życiu mu niczego nie brakowało, wiec duzo pracuje i osttanio nie ma dla mnie tak dużo czasu jak kiedyś. Mówi, że chce mieć dzieci, dwójkę ale jeszcze nie teraz.. teraz "byłaby z tego dupa"

Gość gość
Jedno Tobie powiem, Autorko - nigdy nie zaręczaj się z osobą, z którą nie doświadczyłaś wspólnego mieszkania i życia codziennego. Tym bardziej, jeśli ta osoba się od tego wykręca.

Gość gość
On jest niedojrzały, nie dorósł jeszcze do takich decyzji, być może nie jest pewny czy to z Tobą chce być tak do końca życia, a wspólne mieszkanie ciągnie przecież za sobą kolejną decyzję o ślubie i dalej o dzieciach. To widać nie mieści się mu w głowie. On nie tak wyobraża sobie przyszłość. Dobrze mu jest takim dochodzącym i niekoniecznie chce, żeby coś było z tego poważnego. Jest młody, ma swoje życie, inny świat, a wspólne mieszkanie oznacza duże zmiany. Swoją drogą nie popieram mieszkania ze sobą przed ślubem, a już na pewno bez zaręczyn, ustalonej daty ślubu i rozpoczętych przygotowaniach. Chcesz się bawić w dom i rodzinę? Sprawdzać go? Testować czy się nadajecie? Ja widzę, że chyba lepiej się rozstać, bo Wasze cele są różne. Pozdrawiam Ulka.