Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gospa

Odstawienie antydepresantow

Polecane posty

Gość Gospa

Witam jestem w trakcie leczenia depresji lękowej lek który biorę to Citaxin. Psychiatra powiedział że leczenie trwa do 6 miesięcy a za mną połowa. Męczy mnie trochę to jak mój organizm zareaguje na odstawienie. Czy czasem mi to nie wróci. Planuję wakacje i chciałabym żeby tam nie powtórzyła sie sytuacja z jakąś się borykalam. Chciałam się dowiedzieć czy ktoś z was brał antydepresanty a może ten lek co ja i jest w stanie opisać swoje samopoczucie po odstawieniu oczywiscie po konsultacji z lekarzem.. Pozdrawiam

Gość gość
ja mylse ze 6 mies to za krotki czas leczenia, sama odstawialam inny lek po 4 i wszystko wrocilo ,prpbowalam leczyc sie sama i znow wrocilam mieisac temu do lekarza, innego, od niego uslyszalam ze leczenie to ok rok i potem powolne odstawianie poprzez zmniejszanie dawek

Gość gość
Na forach o depresjach zagadaj, tam na pewno trafisz na ludzi obeznanych w temacie i antydepresantach.

Gość gość
Odstawianie antydepresantow odbywa sie stopniowo i zawsze pod kontrola lekarza. Porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach, powinien zapisac Ci jakis preparat na wypadek, gdyby doszlo do naglej sytuacji. Powinnas czuc sie bezpiecznie.