Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana pracy, podwyżka, a ja i tak jestem niezadowolony.

Polecane posty

Gość gość

Rok temu zarabiałem 2,8 tys. W lipcu zmieniłem pracę, na początek zarabiałem 3,7 tys. a po okresie próbnym dostałem nową umowę, z premiami. Teraz wychodzi średnio około 8 tys. Pomimo wzrostu nadal jestem niezadowolony, choć wiem, że jeszcze rok temu nie miałbym co marzyć o takiej sumie. Mam własne oszczędności, około 130 tys. i myślę, żeby się usamodzielnić i kupić własne mieszkanie. Jednak to znowu wymaga decyzji na lata, a ja nie wiem, czy nie zmienię pracy np. gdy dostanę lepszą ofertę.

Gość gość
A mogłabym zamieszkać z tobą jako Twoja współlokatorka ? ? To może wtedy bys sie nie przeprowadzał bo razem raźniej jakbysmy sie polubili

Gość gość
Od rodziców muszę się wyprowadzić. A zamieszkać mogę tylko z ciekawą osobą, która będzie mnie motywowała do nowych wyzwać. Musiałabyś być taką osobą, z pozytywnym nastawieniem do świata.

Gość gość
22:49 staram sie taka być i tez szukam takich osób. A Ty jaki jestes ? ?

Gość gość
Wyznaczam sobie jakiś ciężkoosiągalny ccel, poświęcam na niego np. rok - praca do wieczora, w weekend. Jak uda mi się go osiągnąć tydzień chodzę szczęśliwy, potem snuję się i wyznaczam kolejny cel. Tak mniej więcej wygląda moje życie.

Gość gość
22:54 jestes zadowolony na dłuższą mete czy wypalony ? ? Tak od zadania do zadania to szkoa życia jakies coś chorobowe wychodzi z tego - moze szukanie akceptacji rodziny i otoczenia ? ?

Gość gość
Czuję się wypalony, gdy nie mam nowych wyzwać. Wtedy życie jest bez sensu.

Gość gość
23:02 po części tak, a po cześci nie. To jest jak bycie robotem - wiem o co chodzi, ale potem można paść ze zmęczenia psychfizycz. Ten prof. pokazał mi sie kiedyś na Fb i teraz czasem przypadkowo trafię na jego wypowiedzi w necie: http://www.focus.pl/artykul/quottrzeba-si-stale-sprawdza-i-szuka-ycie-to-cika-pracaquot-wywiad-z-prof-tadeuszem-gadaczem?page=1

Gość gość
Nikt nigdy nie bedzie zadowolony, powtarzając stare błędy. A praca , pieniądze czy tytuły naukowe tylko na chwilę zagłuszają ból, a nierowiązne problemy i niezaspokojone prawdziwe potrzeby i wartości nie są w stanie na dłuższą mete nikogo prawdziwie uszczęśliwić, ale jak ktos sobie sam rzuca kłoy pod nogi i ma klapki na oczach to juz jego problem

Gość gość
autor to debil, typowy robocik systemu, a potem zdechnie marnie z przepracowania i gòwno z jego życia