Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studiowanie filologii angielskiej

Polecane posty

Gość gość

Hej! Chciałbym się Was poradzić odnośnie studiowania filologii angielskiej. Rok temu zdałem maturę pisemną z angielskiego na 70% na poziomie rozszerzonym a ustną na 92%. Wiem, że rok temu dostałbym się na moje wymarzone studia, więc liczę, że teraz też się uda. Przystępuje również w tym roku ponownie do matury z angielskiego, może uda sie choć trochę poprawić wynik. Moje pytanie brzmi czy poradzę sobie na studiach? Miałem kilka osób w klasie w liceum, które na kursach uczyły się już na poziomie CAE, a mi stanowczo daleko do tak wysokiego poziomu. Bardzo boje się, że jestem za słaby na te studia, ale z drugiej strony wiem, że to jest coś co na pewno chciałbym studiować. Help! Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Sama znajomość języka angielskiego nie wystarczy. Ważny jest zapał i chęci do zgłębiania wiedzy na tematy życia ogólnego, tradycji, historii, kultury, obyczajów i oczywiście literatury angielskiej. Etc. Jeśli GB jest Twoją pasją to na pewno jest to kierunek, który powinieneś studiować, powodzenia :)