Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wazy tort na 15 osob?

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule? Wiecie moze bo ja sie nie znam

Gość gość
to zależy jaki, z bita śmietaną będzie dużo lżejszy od toru z masą maślaną lub budyniową .

Gość gość
O matko nie znam sie na tortach,okazji do jedzenia nie mam a syn ma komunie i chce zamowic jakos tort.

Gość gość
Mowisz w zamowieniu na 15 osob, oni ci sami powiedza ile kg, zalezy od tortu, przyjmuje sie min kawlaek 10 dkg na oso e czyli 1,5 kg, o ile da sie pokroic, Raczej 2 kg ( oczywiscie moze byc wiekszy)

Gość gość
to jak będziesz zamawiać to powiedz, że chcesz na około 15 osób to Ci podpowiedzą :) Pojedynczy ( nie piętrowy) ze średnica ok. 23 cm jest na około 15-20 osób. Mi mówili w cukierni, że liczy się około 1 kg tortu na 10 osób, no to może 2 kg starczy?

Gość gość
Weź minimum 2 kg

Gość gość
Zależy jakie porcję będziesz kroiła. Myślę że 3kg wystarczy.

Gość gość
Nie spotkałam się żeby zamawiać tort na kg. Zawsze mnie pytają na ile osób i podpowiadają czy starczy czy więcej. Zresztą na komunii jest tyle jedzenia, że podpowiem rok temu byłam u kuzynki syna. Był tort i lody, żądnych innych ciast i uważam, że idealnie. Nawet te lody były zbędne, ale było ciepło więc na pewno niektórym podeszły

Gość gość
No ja zamierzam jeszcze upiec 3 rodzaje ciast. Ale nie wiem czy to dobry pomysl,jak myslicie? Ciasta upiec potrafie ale

Gość gość
3 rodzaje ciast i tort? ludzi zemdli. Zjadlkabys tort + 3 rozne ciastka? Jak chcesz tort, to zrob do tego np1 szarlotke, bo tort malo kto lubi, wiec go tylko sybolicznie, po jak najmniejszym kawalku, 1,5 kg,max 2,

Gość gość
jesli dobrze pieczesz, to zamiast tortu zrob np sernik okragly czy inne ciasto w ksztalcie tortu,ozdobisz, goscie chetniej zjedzą.

Gość gość
Piec potrafie dobrze ale tortu nigdy nie robilam. A powiedzcie mi czy menu bedzie dobre:1 danie to rosol. Na swoim miesie,bo hoduje sobie miesko sama. Drugie danie ziemniaki i do wyboru kotlety schabowe nadziewane serem zoltym i pieczarkami i bez wkladki a zapieczone z plastrem ananasa i zoltym serem i udka z kurczaka,pieczona papryka nadziewana miesem mielonym i talerz wędlin(wędzone samodzielnie) i schab nadziewany śliwka na zimno,pasztet,koreczki najrozniejsze. Cos jeszcze mi doradzicie? Nie za ubogo? Komunia na 13 osob. W domu.

Gość gość
A no i salatki