Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy jak się ich pozbyć? Czy tylko ja mam ten problem

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 miesiącu ciąży wczoraj przy depilacji miejsc intymnych zauważyłam że mam hemoroidy takie ciemne kuleczki przy odbycie na pewno to one. Ja mam się ich pozbyć? Lub po porodzie? Martwię się ze będzie gorzej. Tym bardziej po porodzie naturalnym? Jak to będzie?

Gość gość
To ie hemorody tlko zylaki zyl o***tu, moga byc bardzo bolesne gdy dojdzie do trombozy. Sama tromboza nie jest porownywalna do trmbozy naczyn w nogach i nie jest tez tak niebezpieczna lecz bolesna. Krotki proces zrobil u mnie z tym chirurg naczyniowy, ambulatoryjnie pod miejscowym znieczuleniem usunal wszystkie guzki. Dostalam masc przeciwbolowa, pare dni plamienia jak przy okresie i jestem szczesliwa. Gdyby ci dokuczaly zwroc sie do chirurga naczyniowego. Staraj sie jak najmniej siedziec, chodz albo lez.

Gość gość
Do tego dieta bogata w blonnik, owsianka, jablka, siemie lniane na latwe i miekkie wyproznienia.

Gość gość
To cie nie pociesze bo ja próbowałam wszystkiego typu czopki,dieta i u mnie skończyło się operacja. Sama operacja to nie tragedia ale ból po niej nie do opisania. Pierwszy tydzień to horror ale potem coraz lepiej

Gość gość
A ja pocieszę, mi po porodzie pomógł Procto Glivenol - maść i czopki stosowałam jednocześnie. Jakiś miesiąc po porodzie było już ok, choć po porodzie nie wyglądało to ciekawie.

Gość gość
Czyli po porodzie będzie gorzej. Ja nie odczuwam żadnego bólu pieczenia ani swidzenia. Gdybym nie zajrzała w lusterko to chyba bym o nich nie wiedziała. To prawda mam zatwardzenia dieta nie pomaga. Ale tak mam już od bardzo bardzo długa. Może te żylaki miałam już prEd ciaza? A na ta operacje idzie się do szpitala? Jak wygląda wizyta u takiego lekarza?

Gość gość
autorko nie załamuj się. Wbrew pozorom problem z hemoroidami ma wiele kobiet w ciąży, ale wstydzą się o tym mówić. Mi wyskoczyły hemoroidy po porodzie, byłam nacinana, dziecko było duże. Potem samoistnie się wchłonęły. Hemoroidy w ciązy są bo dziecko naciska na wszystkie organy i one nieco się obniżają. To powoduje parcie i nacisk. Staraj się smarować i przede wszystkim jedz dużo błonnika by nie było zaparć. Zaparcia są najgorsze w przypadku hemoroidów. pij dużo wody by stolce były luźniejsze. Ja pamiętam, że miałam duże hemoroidy, bolały, ale się wchłonęły. od porodu minęło 8 lat i już nie wróciły.

Gość gość
U mnie pojawiły się w ciąży i pojawiały się przez rok po porodzie. Koszmar. Piłam bardzo dużo wody, też dużo nabiału jadłam. Nie stosowałam żadnych leków, ale nikogo nie namawiam do rezygnowania z zaleceń lekarza