Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieletnia matka, opiekun prawny

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie...mam takie pytanie - czy jeżeli opiekunem prawnym dziecka nieletnich została matka tej dziewczyny to czy dziecko (wraz ze swoją nieletnią matką) może przebywać poza opieką czy po prostu poza domem opiekuna prawnego (matki dziewczyny) ? A czy jeżeli jest to prawda i dochodzi do takiej sytuacji to gdzie można to zgłosić? Pytam się w końcu tutaj bo naprawdę nie mogę nigdzie tego znaleźć a mam nadzieje że ktoś mnie tutaj na prowadzi na prawidłową odpowiedź.. I dziękuję bardzo z góry :)

Gość gość
Poprawiam ;) czy jeżeli opiekunem prawnym dziecka nieletniej została matka tej dziewczyny to czy dziecko (wraz ze swoją nieletnią matką) może przebywać poza opieką czy po prostu poza domem opiekuna prawnego (matki dziewczyny) ?  A czy jeżeli jest to prawda i dochodzi do takiej sytuacji to gdzie można to zgłosić?  Mam nadzieje że moje pytanie udało mu się dobrze ująć w słowa i jest zrozumiałe, jeżeli nie to bardzo przepraszam.

Gość gość
Opieka prawna to nie nadzor wiezienny, oczywiscie moze wiec nieletnia matka z dzieckiem przebywac poza domem opiekunki prawnej.

Gość gość
Zależy ci rozumiesz pod słowem "przebywać"? Jezeli zwykły spacer lub jakis krótkotrwały pobyt poza miejscem zamieszkania prawnego opiekuna, to tak, moze przebywać.

Gość gość
Dziecko nie moze mieszkać z nieletnią, a kim jestes dla tej dziewczyny? Bo wydaje mi sie, ze chcesz złośliwie narobić komuś problemu. Mam racje?

Gość gość
Pewnie chodzi o koleżankę z klasy, która odbiła Ci chłopaka? Bedziesz sie mścić na dziecku. Super pomysł.

Gość gość
tu autorka Chodzi mi o przebywanie poza domem w nocy, że matka nieletnia z dzieckiem śpią gdzie indziej. Nie chodzi mi o żadne mszczenie się tylko z siostrą się nad tym zastanawiamy, bo mój brat jest w właśnie ojcem dziecka, a matka niepelnoletnia. A przypuszczamy ze mogłaby to zgłosić pewna osoba

Gość gość
A więc załóżmy kilkudniowy pobyt poza domem opiekuna prawnego..a dla matki dziecka jestem szwagierką

Gość gość
up

Gość gość
Niech się ktoś wypowie, proszę .

Gość gość
Up

Gość gość
O tym decyduje opiekun prawny. A braciszek powinien nastepnym razem uzywac kondomy albo wkladac wylacznie w dziurke od klucza, to nie bedziesz miec takich problemow.

Gość gość
Do gość wczoraj Dziękuję za odpowiedź, ale nie można było grzeczniej? :O