Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradca MM Publications

Nauka języka obcego dzieci, pomoce szkolne, porady

Polecane posty

Witajcie, w ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką nauki języków obcych, w szczególności języka angielskiego. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym, jak i skorelowanych wątkach. Ola Doradca online MM Publications mmpublications.pl

Szukam właśnie informacji na temat nauki dziecka w domu i natrafiłam na Pani wiadomość. Proszę mi powiedzieć czy nauka przedszkolaka w domu to dobry pomysł? Jak się do tego zabrać? Czy wystarczą mi materiały z internetu i moja wiedza? Nie wiem w sumie jakie książki są dobre dla tak małych dzieci...

Cześć! Przejrzałam właśnie stronę, którą linkujesz i chętnie dowiedziałabym się czy rzeczywiście te readersy są takie pomocne w nauce? Nigdy nie spotkałam się z takimi książkami. Czym one różnią się od standardowych podręczników? Pozdrawiam.

@Elizabethy, oczywiście, nauka przedszkolaka nowego języka to najbardziej dobry pomysł:) Warto pamiętać, że w tak młodym wieku umysł dziecka jest bardzo chłonny i wszystko, co pociechę w tym czasie zainteresuje, masz szansę zaprocentować później. Z racji tego, że dzieci uczą się najlepiej poprzez zabawę, proponowałabym materiały, które sprawią im radość. Najlepiej interaktywne, które pobudzą wzrok i słuch i pozwolą wspólnie z dzieckiem spędzić trochę czasu. Poleciłabym czytanki dla dzieci, dostosowane specjalnie do poziomu wiedzy i wieku dziecka, wyposażone w płytę CD, z ciekawymi ćwiczeniami. Myślę, że też szata graficzna i sama fabuła historyjek pobudzą wyobraźnię dziecka. Zachęcam do wspierania nauki języka. Pozdrawiam

@adda94, Cześć:) Fajnie, że spojrzałaś na nasze czytanki. W zasadzie bardzo różnią się one od klasycznych podręczników, służą w dużej mierze nauce poprzez zabawę. Każda z książeczek jest bardzo precyzyjnie dopasowana do poziomu wiedzy i wieku dziecka - im dziecko starsze, tym więcej treści zawierają. Każda jest bogato ilustrowana, zawiera dodatkową płytę z piosenkami i historyjką. Jest to ogromna radość dla dziecka, jeśli może uczyć się czegoś nowego poprzez zabawę i czas spędzony z rodzicem. Myślę, że warto wypróbować choćby jedną z propozycji, np. Red and Blue - o kolorach, z odpowiednimi zagadnieniami gramatycznymi, koszt jest niewielki, bo to ok. 20 zł, a można zacząć bardzo fajną przygodę wspólnie z dzieckiem. Pozdrawiam

@Doradca MM Publications - super są te pozycje dla dzieci, ale mnie bardziej interesują tego typu ksiązki dla dorosłych. Dużo słyszałam o tym, że czytanie ksiązek po aniegielsku pomaga w nauce, ale w jaki sposób powinnam dobierać je do swojego poziomu zaawansowania? zaczynać od łatwiejszych czy jednak szukać od razu na poziomie B2?

W przypadku samodzielnej nauki jednak sięgnęłabym po pomoce, które bardziej odpowiadają konkretnemu poziomowi wiedzy. Lepiej można wtedy usystematyzować wszystko, co się wie, sprawdzić, czy faktycznie nie mamy jakichś braków. Polecam tak jak dla dzieci, materiały z nagrania CD.

Gość Elizabethy
Czy te książeczki o których Pani mówi to jedynie ćwiczenia z mowy i osłuchiwanie się z językiem czy dają też możliwość stopniowej nauki gramatyki i słówek?

Gość gość
Co za żałosny spam :O

@Elizabethy. tak naprawdę książeczki są kompleksowe - można się uczyć z nich i gramatyki, i słówek. Każdy z poziomów zawiera pewne zagadnienie gramatyczne, które dziecko opanuje, przy okazji dobrze się bawiąc. Taka jest idea :)

Gość gość
WYPAD z tym spamem!!! :O

Gość gość
Można dostać Państwa materiały w jakiś księgarniach czy tylko sprzedaż online? Chętnie zobaczyłabym jeszcze przed zakupem jak wyglądają te książeczki dla maluchów.

Zapraszam do Empiku i księgarni językowych. Można tam obejrzeć nasze publikacje i ewentualnie dokonać wyboru.

Gość morelka10
Super, dziękuję bardzo za informację, a czy są może jakieś promocje na książki aktualnie ?

morelk10, tak, mamy akurat teraz promocję na readersy - aż 40% taniej, ale tylko do końca maja. Także zachęcam do pośpiechu:) Dobra okazja, żeby wypróbować materiały z MM Publications.

Gość gość
Moje dziecko chodzi do szkoły językowej www.instytutenter.pl. W szkole wyprzedza swój rocznik i widać znaczne postępy. Nie boi się mówić mimo, że robi jeszcze błędy.