Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle w 28 tygodniu. Nie wiem co robic.

Polecane posty

Gość gość

Kochane pomalu bede konczyc 28 tydzien. Dzis od rana mam czeste twardnienie brzucha ktore promieniuje to do plecow to do nog. Jak leze to jest jeszcze wzgledniw choc i w tej pozycji zlapalo mnie z dwa czy trzy razy. Martwi mnie zwlaszcza to ze jak dotykam brzucha dolem w trakcie takiego napinania to boli jak bym dotykala jakiegos siniaka. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje ? Z jednej strony bardzo sie martwie a zdruguej tez nie chce nadto panikowac.

Gość gość
Dodam jeszcze ze jestem po dwoch cesarkach. Ostatnia miala miejsce niecale 2.5 roku temu.

Gość gość
Moze sprobuj wziac ciepła kapiel ?

Gość gość
Jedź do szpitala ! Jak masz skurcze po 2 dwóch cięciach to nie można czekać !

Gość gość
Jedz na izbe niech zbadaja, od tego sa, a ty masz prawo panikowac.

Gość gość
A moze sprobuje jeszcze z ta kapiela. Szpitala unikam jak ognia bo w domu 7 latek i dwu latek a maz ma taka pracę ze nie moze wziac wolnego z dnia na dzien.

Gość gość
Najbardziej zastanawia mnie ta bolesnosc przy dotyku. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale to tak jak bym nabila sobie siniaka i on bolal przy dotyku ale nie dzieje sie tak za kazdym razem przy twardnieniu tylko wybiorczo i to nie tylko dzis.

Gość gość
Aha to lepiej np poronic bo jasnie pani unika szpitala... Jestes durna i tyle :/

Gość gość
Oczywiście zawsze znajdzie sie taka ktora zamiast doradzic autorce nawymysla jej od durnych i zagrozi poronieniem.

Gość gość
Ale co poradzic? Nawet jak ktos ma wiedze medyczna to nic nie poradzi nie widzac pacientki! Przy twardnieniu brzucha podadza magnez , skurcze po dwoch kroplowkach w 32 tyg ustaly i dotrzymalam do 39. Tez mialam problem z dzieckiem, no ale przekladac dobro jednego- a w zasadzie nie dobro , a moze nawet zycie dziecka nad dwa dni wolnego meza. Jak nie dzis to jutro do szpitala po pracy meza, dadza ci ta kroplowke , a w niedziele sie wypiszesz na zadanie.

Gość gość
W pon mam wizytę u swojej gin.

Gość gość
No skoro ktos martwi sie o zdrowie dziecka ale z gory zaklada ze szpital be to jest durny i tyle.

Gość gość
Tumanie lekarz ci nie mówił że trzecie cięcie to większe ryzyko pęknięcia jak masz skurcze to jedź !!!!

Gość gość
Zadzwon do swojego lekarza.

Gość gość
mialam to samo i mam do tej pory tylko ze to moja pierwsza ciaza i 20tydzien. skurcze i pobolewania jak na okres. a przy badaniu w usg szyjka taka jaka byc powinna czyli twarda i zamknieta a do tego dluga na 4cm. biore duzo magnezu, prawie codziennie cwicze cwiczenia dla kobiet w ciazy a przez reszte dnia jak nie mam nic do sprzatniecia, zrobienia to albo spacerek albo lezenie w lozku. masz badana szyjke w usg przy kazdej wizycie u gina? bo takie skurcze i bole moga byc fizjologia (rozciaganie sie macicy, skurcze Braxtona Hixa itd) a moze to byc rowniez patologia i szyjka macicy moze sie skracac. dla sw spokoju lepiej pojedz

Gość gość
Ty z 20:30 będziesz miała skurcze srixa dupiksa jedź autorko do szpitala