Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się nauczyć angielskiego do matury w 2019?

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że kiedyś przez wyjazd i podjęcie pracy zarobkowej, zmuszona byłam przerwać szkołę. Niedawno zapisałam się do zaocznego LO. Jestem na IV semestrze, a już w VI (czyli w 2019 roku) czeka mnie matura. Problem w tym, że nie znam angielskiego, co prawda mam jakieś podstawy, ale to za mało. Czy moglibyście polecić mi jakieś materiały do nauki, żeby zdała maturę z tego języka? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Gość gość
rozwiązuj próbne matury

Gość gość
nie rozumiem.. niemasz angielskiego w szkole, skoro bedziesz zdawac z tego mature? chyba, ze zaraz pojawi sie multum reklam wszelkiej masci materialow, to wtedy ok..

Gość gość
gość dziś Mam, ale to za mało. Sama nauczycielka mówiła, żeby uczyć się samodzielnie w domu, jednak materiałów do tego nie podała.

Gość gość
Tutaj stronka gdzie można się uczyć i cwiczyć gramatykę i słownictwo: www.ang.pl Matury z zeszłych lat z nagraniami: www.e-ang.pl/Matura_2017.html Radio BBC aby ćwiczyć słuchanie ze zrozumieniem: www.internetradiouk.com/#bbc-radio-world-service Portal gdzie można oglądać filmy i serialne z angielskimi napisami (też ćwiczy rozumienie ze słuchu): 123movieshub.to/ Oprócz tego należałoby zakupić jakieś repetytorium i ćwiczyć z kimś rozmowę pod maturę ustną, tego już ciężko nauczyć się samemu. Pozdrawiam!

Gość gość
gość dziś Dziękuję bardzo za pomoc. :)

Gość gość
Radziłabym też jednak załatwić sobie korepetytora, nie musi być drogi, niech to będzie jakiś student dwa razy w miesiącu, żeby poprawiać Twoje błędy, rozwiewać wątpliwości i monitorować postępy. Ciężko samemu się uczyć od podstaw, można w ten sposób niechcący utrwalić sobie błędy.

Gość gość
gość dziś gość dziś Szkoda, że już zlecieli się tutaj trolle, bo z niektórymi osobami fajnie się dyskutowało.

Gość gość
[23:16 ktos pomylil tematy. :D

Gość gość
idx na strony gdzie mozna pogadac z zagraniczniakami.

Gość gość
nauczyłem sie angielskiego do matury zdałem na 5 a i tak po angielsku sie umiem dogadać lepiej nie nie idź tą drogą co ja :D

Gość gość
dziś Na pewno wykupię kilka lekcji, jednak chciałabym przede wszystkim codziennie uczyć się sama, żeby dość do poziomu B1. dziś Na rozmowy jest jeszcze za wcześnie. Najpierw muszę lepiej poznać słownictwo i gramatykę.

Gość gość
Po co ci słownictwo rękami u palców sie dogadasz

Gość gość
dziś Skoro zdałeś to chyba Twój poziom nie jest taki najgorszy. ;)

Gość gość
Uzyj google tlumacz.

Gość gość
dziś Dzięki, ale nie chcę robić z siebie wariatki. :D

Gość gość
SZYBKO.

Gość gość
W takim razie moge polecic Ci ksiazke, z ktorej sama sie ang uczylam, Kopczynski/Dobrzycka "Jezyk angielski dla poczatkujacych". Stara, ale jara. Ja abonuje magazyn po angielsku i tlumacze sobie artykuly, reklamy, wszystko.. Tak utrwalam gramatyke, poszerzam slownictwo. Oczywiscie czasopismo papierowe, na nim mozna robic opisy, podkreslenia itp. Kiedys kupilam sobie zestaw cwiczen, rozwiazywalam w kazdej wolnej chwili.

Gość gość
Autorko! Nauczyłem sie angielskiego SAM do poziomu B1 rozwijając wszystkie umiejętności językowe - słuchanie,mówienie,czytanie,wymowa,pisanie. Nauka zajęła mi 3 lata codziennych trzygodzinnych ćwiczeń nad każą z umiejętności.To ciężka harówka ale tylko to uczy języka angielskiego w Polsce.Kursy NIC NIE DAJ bo na kursie rozwijasz jedynie jako taką umiejętność pisania i stosowania gramatyki. Na kursie jest za mało mówienia i słuchania.Zajęcia na kursie są tylko 2x w tygodniu - to mega za mało. Ja ucząc sie codziennie doszedłem do poziomu B1 a co dopiero osoba chodząca na kurs ,,od czasu do czasu''. Pozostaje albo samodzielna,codzienna nauka albo indywidualne konwersacje ale też takie codziennie,bo mózg musi być codziennie stymulowany tym językiem. Do rozwijania umiejętności rozumienia ze słuchu polecam audiobooks wolno czytane dla dzieci. Np: Learn English through story - Changin places. (youtube) Learn English through story - Mulan (youtube)

Gość gość
3 lata to jednak dla mnie za długo. Musiałabym przerobić materiał w ekspresowym tempie.

Cześć Chcę się nauczyć angielskiego. Najlepiej online. Może ktoś polecić jakąś dobrą stronę. http://slowmictwo.pl znalazłem taką ale nie wiem czy jest dobra. Jest ktoś zarejestrowany na tej stronie?

Gość okomariusz
Nie warto płacić. Zapłacisz i nie wiadomo ile z tego skorzystasz. Ja się uczę słówek z darmowej strony i już ponad 1.000 słówek już się nauczyłem. Każde słówko jest wymawiane i można tworzyć własne lekcje. Polecam http://slowmictwo.pl