Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pilyscie kawe w ciazy? Jesli tak to ile? Mialo to jakis wplyw na zdrowie Waszych dzieci, czy urodzily sie zdrowe?

Gość gość
Nie, bo mnie odrzuciło całą ciążę. Pare razy piłam latte. A już przy kp piłam dwie dziennie. Dziecko zdrowe.

Gość gość
Ja piłam ale się ograniczalam i zamiast 2 to piłam 1 dziennie z mlekiem . Potem w ciągu dnia piłam inke. Czasem piłam 2 dziennie z kofeina ale takie słabsze.

Gość gość
Oczywiście że można ,chyba że kogoś odrzuca.Nawrt przy karmieniu piersią 3 filiżanki można wypić.

Gość gość
Ja pije taka slabsza z mlekiem od polowy ciazy. W 8ym miesiacu mialam dni kiedy pilam dwie bo mialam strasznie niskie cisnienie i caly czas bym spala. Teraz jestem w 9tym miesiacu i pije jedna na kilka dni.

Gość gość
Ja slyszalam, ze do 200 gr. kofeiny dziennie powinno byc OK. To chyba jakies 2 filizanki dziennie.

Gość gość
Pilam raz dziennie, rozpuszczalna 2 lyzeczki z mlekiem. Dziecko zdrowe ale spi kiepsko, w dzien drzemki przy karmieniu po 15-20 minut. Ma 4 mce

Gość gość
haha do jakich 200gr kofeiny idiotko, kofeine sie w mg podaje do 200mg jak juz, a po za tym kawa podnosi poziom kortyzolu co wplywa stresujaco na dziecko, na ciebie i twoje hormony

Gość gość
Lepiej nie pij kawy w ciąży. Kofeina wprowadza serce w stan sztucznego stresu zwiększając sztucznie tętno. To samo się dzieje ze sercem płodu. Zastanów się czy dałabyć taką kawe do wypicia noworodkowi. No i kawa wypłukuje z organizmu ważne witaminy i minerały. Łykanie witamin syntetycznych nie załatwia sprawy, bo ciężko się one przyswajają i w niewielkich ilościach.

Gość gość
Ja piłam kawę w ciąży. Najpierw odkryłam, że mi pomaga na mdłości i tak już zostało. Dziecko niby urodziło się zdrowe, ale ma zaburzenia motoryczne, problemy z równowagą. Czasami sobie myśle, że mogłam prowadzić sie lepiej w ciąży. Jeśli kiedykolwiek będę jeszcze w ciąży to nie będę pić już kawy nigdy. Choćbym miała nie wiem jakie mdłości.

Gość gość
Nie popadajmy w paranoję. Herbata też ma kofeine i wiele innych produktów też. Wszystko z umiarem .