Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apeluję aby nikt nie szedł jutro na mszę

Polecane posty

Gość gość

Wtedy stwierdzą że zakaz handlu w niedzielę jest nieopłacalny i go zlikwidują. Znów będzie można normalnie pracować i chodzić na zakupy.

Gość gość
Wiadomo przecież, że ten zakaz to projekt kościoła rzymskokatolickiego, aby więcej ludzi chodziło na msze i więcej rzucali na tacę. Więc działajcie w przeciwnym kierunku, i dzięki temu wróci normalność.

Gość gość
Wypier... do kościoła nie chodze i zakupów w niedziele tez nie robie, to i miech kasjerzy odpoczywają 🖐️

Gość ks proboszcz 54
ejj wyjebią mnie z pracy jak nie pójde...:( i 5 tys zł z tacy mi przepadnie..a wiecie ze te babki z pierwszych ławek nie nosza majtek?:D

Gość gość
W każdym domu rządzą kobiety , wystarczy , że jedna z nich pociągnie rodzinę do kościoła i następne ,tez to zrobią.

Gość scorpionadrink
to nie tak , fatalna forma Apelu ! - na poranną mszę niedzielną truchtem biegną rencistki/renciści i emerytki/emeryci , babcie i dziadkowie, stare ciotki i wujkowie, nie mogą w nocy spać z różnych powodów, budzą się zanim kogut w kurniku zapieje i w wypastowanych butach już przed godziną szóstą rano czekają na dzwony w kościele, truchtem biegną do kościoła a jadąc w komunikacji miejskiej , natychmiast po wejściu wołają , miejsce, dla mnie miejsce siedzące i wali laską wszystkich po grzbietach , następnego dnia da się zrobić na numer 'na wnuczka' i wszystkie swoje oszczędności przekaże 'na wnuczka' zupełnie NIE znanej sobie osobie ale w niedzielę rano w komunikacji miejskiej nawołuje, 'miejsce, miejsce' a w czasie porannej mszy 'daje głos' i zna wszystkie pieśni kościelne, zanim Dobrodziej powie słowo w kościele to 'emerytka' się wyrywa ze słowami 'błogosławię wszystkich świętych' a po mszy świętej i niedzielnej wychodzi na powietrze z domu bożego i czeka na przystanku na tramwaj i za moment wsiada do komunikacji miejskiej i rozpycha się laską , woła, 'miejsce dla mnie musi być wolne' , teraz jadę na obiad woła emerytka i laską wali po głowach ludzi, którzy nie są posłuszni a następnego dnia daje się zrobić w metodę 'na wnuczka' ! - zatem ten Apel jest ZŁY , był kiedyś Apel aby Babci i Dziadkowi schować dowód osobisty aby NIE poszli głosować w wolnych i demokratycznych wyborach parlamentarnych , dzisiaj mam pomysł aby Babci , Dziadkowi , Ciotce i Wujkowi schować buty 'kościółkowe' , raczej bez butów nie pójdą na poranną msze i nikogo nie będą laskami bić po grzbietach , w kościołach będzie pusto , znowu sklepy będą otwarte !

Gość gość
ja poszlam szukac meza i nie znalazlam

Gość gość
nie p********e glupot...mam 30 lat.mieszkam na osieldu od urodzenia. 20-15 lat temu chodzily cale rodziny...kazdy chodził. teraz nikt nie chodzi.serio. Jakbylismy mali mama nam placila zebysmy chodzili.. a jak nas wyganiala z ojcem to ojciec nas zaboierał na pizze.:D chodza tylko schorowane emrytki ktorym zostało niewiele zycia i boją sie smierci.

Gość gość
Ty to możesz sobie apelowac biedny zagubiony w tym brudnym swiecie czlowieku. Myślisz ze posłucham cie bo tak mówisz? Grubo się mylisz! Żal mi ciebie. Biegnij wiec do sklepu bo dziś trzeba zrobić zapasy na jeden dzień bo jutro będzie armagedon. A tak na marginesie to nie ma takiego przymusu dawania na tace. Jak nie mam badz nie chce dac, to po prostu nie daje. A do kościoła chodzę z potrzeby serca bo kocham Boga bo wiele mu zawdzięczam, wcześniej też byłam tak ograniczonym człowiekiem w myśleniu jak wy.

Gość gość
20.12 - racja w 100 %. Autorze, nie kompromituj się ze swoim apelem. Twoje przemyślenia to kompromitacja.

Gość gość
twój apel lewacki trolu mi dynda

Gość gość
20.39 dobrze piszesz.