Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głodne dziecko a badanie. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Synek ma ponad miesiąc, musi miec zrobione USG brzuszka. Pielegniarka w rejestracji powiedziala mi, zebym nie karmila dziecka 2 godz przed badaniem i tu jest problem. Dziecko karmione jest mieszanie i z piersi i mm ale zjada mało a czesto. Bywa najczesciej tak ze je co godzine i jak mam niemowleciu wytlumaczyc ze ma nie jesc 2 godz. Gdy jest glodne bardzo sie niecierpliwi i jest wrzask. Nie wiem jak mam rozwiazac ten problem, czy naprawde dziecko takie malutkie nie powinno jesc na dlugo przed badaniem?

Gość gość
Nic mu się nie stanie jak dwie godziny jeść nie dostanie. To tylko dwie godziny!

Gość gość
Ja wiem ze nic dziecku sie nie stanie ale ja nie wiem jak je uspokoje bo bedzie glodny to bedzie wielki krzyk. A jeszcze przed nami jak bedzie kolejka to te dziecko mi sie zaplacze

Gość gość
ktoś coś poradzi?

Gość gość
Moj syn miał robione ę usg brzucha i jadł normalnie.

Gość gość
Zresztą jak dorosły robi usg brzucha to może być po jedzeniu. Dlaczego dziecko nie?

Gość gość
od płaczu jeszcze nikt nie umarł

Gość gość
To postaraj się o godzinę. Powiesz, że się nie dało dłużej i tyle. Badanie zrobią i tak jak czegoś nie zobaczą to każą powtórzyć i wtedy już będziesz musiała wytrzymać 2godziny tzn dziecko.

Gość gość
gość dziś Dorosły nie powinien jeść od co najmniej 6 godzin, nie wprowadzaj w błąd!

Gość gość
Nie poradzę bo nie rozumiem problemu. Mój półroczny synek był pół roku temu operowany. Operacja była wyznaczona na godzinę 14. Można mu było podać tylko wodę, żadnego jedzenia 12 godzin przed operacją. A ty z dwóch godzin robisz problem...