Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

19 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym was podpytac czy może ktoś z was miał raka sytuacje ze swoim dzieckiem. Otoz mój 19 miesieczny synek boi się dzieci. Dzisiaj miałam taka sytuacje ze mały chłopczyk podchodzil do niego a on się odsuwal a potem gdy byli blisko siebie zaczął machać ręką uderzając go. Może nie robi tego jakoś mocno ale to nie zmienia faktu że jednak to robi i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić. Obok ciotecznej siostry która jest młodsza od niego o jakieś 8 miesięcy boi się nawet przejsc, płacze, histeryzuje i oczywiście ją bije gdy znajdzie się za blisko. Bardzo się martwię jego zachowaniem tym bardziej ze zaraz będzie lato i chce z nim chodzić na plac zabaw ale nie wiem jak będzie zachowywał się w stosunku do innych dzieci :(

Gość gość
Ma stwierdzonego Aspergera? Bo jak tak to u takich dzieci jest to normalne

Gość gość
Nie, nie ma

Gość gość
Jest też tak gdy spotykam sie z koleżanką która ma córkę w tym samym wieku to jakoś czasem się dogaduja nawet chodzi za nią, przytula, daje buzi ale czasem bez żadnego powodu podejdzie i macha reka bijąc.

Gość gość
To sprawdzcie to lepiej, im wczesniej zdiagnozujecie tym lepsze rokowania beda. Ja nie bylam diagnozowana (nie te czasy) i teraz juz nic z tego nie wyjdzie, ale dziecinstwo mialam przesrane :o

Gość gość
Czemu przesrane możesz o tym opowiedzieć ?

Gość gość
Moj tak mial i miewa dalej ze sie kogos/czegos boi, potem o tym zapomina. Dlugo bal sie dzieci, po 2 urodzinach nagle pokochal dzieci, potem znowu sie troche wstydzil. Male dzieci maja rozne fazy, szczegolnie takie przewrazliwione, bo mam tez corke i nie jest jakas strachliwa. Jesli tylko to Cie martwi to wyluzuj i nie zmuszaj go do kontaktow, przejdzie mu.

Gość gość
Nie mozesz napisac, ze 1.5 roczne (miesiac wiecej nie robi roznicy) dziecko, tylko 19 miesięczne? :/ zaraz w tygodniach bedziecie wiek podawac...

Gość gość
19:32, racja!

Gość gość
A co za różnica jak jest napisane? Jeden pisze tak drugi inaczej nie rozumiem złośliwości, jesli nie masz nic do napisania na temat to się nie udzielaj