Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kylo Ren

Jak uratować bigos?

Polecane posty

Cześć. Robię bigos, ale troszkę wyszedłem chyba z wprawy i mam wrażenie, że jest on za tłusty (dodałem kilka żeberek i parę pieczarek podsmażonych z 1 cebulą). Bigos jest z 1 kg kapusty. Jutro mam nadzieję znaleźć wreszcie suszone grzyby i... jakie mięso dodać jeszcze, aby całość była zjadliwa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość scorpionadrink
melduję posłusznie, że jutro na podany adres 'kucharza' przybędzie kompania reprezentacyjna wojska polskiego i karabiny odda przed wejściem do kuchni i wyżre wszystko z ganków ze smakiem, dosoli, dopieprzy i będzie git , ferajna będzie w końcu najedzona, flaszki ze sobą zabiorą a gdy zabraknie flaszek to zapłacą złociszami za porządną berbeluchę, porządny bigos nie może się zmarnować a na koniec imprezy to wybzykają wszystkie kucharki !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dodaj śliwki suszone i trochę kiełbasy cienkiej pokrojonej drobno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kylo Ren
Osoba, dla której pichcę ów bigos nie znosi śliwek. Sucha kiełbasa pomoże? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Dodaj wino czerwone wytrawne 1szklanke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak sucha kiełbasa da radę możesz też wystudzić w lodówce i zebrać ten tłuszcz, który się na wierzchu skrzepnie łyżką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Ja bym juz nie dawala kielbasy, bo kielbasa tez jest tlusta ,wiec zeby nie przesadzic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Nie,nie bedzie za duzo akurat w sam raz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeszcze jakieś mięso muszę dorzucić i akurat mam całkiem suchą kiełbasę, mogę też coś dokupić. Chciałem zabłysnąć :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak jest za tłusty, a dodasz jeszcze kiełbasę (obojętnie jaką) to zawsze dodatkowy tłuszcz. Zrób tak jak ktoś napisał, po wystudzeniu zbierz nadmiar tłuszczu z góry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość scorpionadrink
Genowefa Pigwa przed chwilą doradziła w czasie rozmowy telefonicznej aby do bigosu dorzucić rozgotowane dwa jabłka i niech kucharz już przestanie sikać do bigosu, wystarczy tego moczu w bigosie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhdjdjdjdjdndndjjd
daj juz spokoj z tym miesem. Jest w sam raz. To ze nasze matki pół paciuka wrzucaly do kapusty, nie oznacza, ze my tez musimy. Gotuj "starocie", ale na lzejszą nutę. Szkoda zdrowia.. Bigos i tak wyjdzie pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No ale po co więcej mięcha w bigosie, zawsze mozesz dołożyć na talerzu obok jakieś żeberka, steki czy co tam lubisz i w jakiej chcesz ilości. Bigos to głównie ma kapustą smakować i trochę przebijać w smaku i zapachu kiełbachą. Ej, a dla swojej dziewczyny/kobiety to gotujesz? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhdhdhdhdjdje
albo jak juz masz to walnij te kielbache... W sumie... nikt sie nie zesra, jak raz na ruski rok opierdyli tlustego bigosu. Bo ktory bigos nie jest tlusty...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozumiem, przez żołądek do serca :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie tylko przez żołądek. Ja ogólnie nieźle gotuję, ale całe wieki nie robiłem bigosu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a przez co jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhdhdhdhdjdje
A to super! Beda mialy kobity czym rzygac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Mh....chyba strasznie Ci zalezy ,zeby dobrze wypasc . Wiesz co jak juz tak bardzo pragniesz tego miesa w tym bigosie to dodaj gotowanego kurczaka ,przynajmniej chudszy jest od kielbachy. No i dobrze przypraw. Jak masz ta mieszanke do bigosu to daj bedzie wysmienity.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie używam żadnych mieszanek! Tylko liść laurowy, pieprz, czosnek, jałowiec. Kminku nie dodam, bo nie znoszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gośćhdhdhdhdjdje dziś jepnij ty się w łeb i nie wracaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Tak. Zdecydowanie przez zoladek do serca ,a nie na odwrot. (Smiech)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość scorpionadrink
ja już Tobie i Twojej Matce nie wierzę i w żadną Mariacką Wieżę, po ostatnim obiedzie srałem przez dwie doby i byłem przemęczony , pojechałem na pogotowie, w szpitalu dostałem kroplówki dwie oraz dwukrotne płukanie żołądka i trzy razy lewatywę , na całe szczęście wszystko wysrałem pozytywnie , teraz obiad robię sam i jestem zdrowy ZOŁZO !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kawa z cukrem bez smietanki
Ok rozumiem staropolski bigos. Ja czasem lubie eksperymentowac w kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćhdhdhdhdjdje
Kurczaka do bigosu .... i mieszanką doprawic.... Brak slow.... a mnie kaza sie jebnac w leb i nie wracać... Na szczescie koleś nie taki glupi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×