Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie po pyralginie moge wziac apap?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie :/ cholerka mieszkam na wsi, wiec rodzaj lekow mam ograniczony jak rowniez lekarza, czuje ze mam zapalenie zatok boli mnie cale czolo, w nosie czuje zapach ropy... musze jakos do lekarza wytrzymac do jutra. Konczy mi sie pyralgina, mam jeszcze apap... Rzadko biore leki, ale dzis umieram :/

Gość gość
Niech ci ktos koniecznie przywiezie ambroksol, rozrzedza wydzieline w zatokach i poczujesz ulge. Teoretycznie jezeli zjesz cos, zeby nie brac tabsow na pusty zoladek, mozna zazywac nawet 600 mg Ibuprofen, tj. apap. 3x na dobe, Twoj Apap jest z pewnoscia slabszy, 300-400 mg substancji.

Gość prawi 124
można spokojnie ,.,.

Gość prawi 124
najlepszy na zatoki jest Sinupret możesz go stosować z Ibuprom Zatoki "Ibuprom zatoki"- udrożni zatkany nos, a "Sinupret" rozrzedzi zalegającą wydzielinę i zatoki będą się oczyszczać:)

Gość prawi 124
oczywiscie to nie wystarczy do tego trzeba plukac zatoki na przyklad wodą morską

Gość gość
Bierz wszystko, zrob sobie sok z cebuli, polowke cebuli poloz na spodek z cukrem i pij ten sok, to naturalny antybiotyk, czosnek, chrzan, peperoni, imbir. Pij duzo plynow, nagrzewaj czolo nawet poduszka elektr., zrob sobie parowke, recznik na glowe nad miska z ziolami zalanymi wrzatkiem.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi, jestescie super :') Lekow juz dzisiaj nie kupie, apteka zamknieta, samochod w warsztacie :/ nie plukalam nigdy zatok, nie mam tego smiesznego dzbaneczka, jak moge to zrobic inaczej?

Gość gość
ja mam wiecznie chore zatoki wiec Ci doradzę. Sinupred działą po kilku dniach, ibuprom zatoki ma pseudeefedrynę która jest niebezpieczna ( ot legalny narkotyk) W tej chwili proponuje pyralginę 500 w czopku , żeby nie męczyc żoładka lub ibuprom , ale zwykły , nie zatoki. Naprzemiennie bierz paracetamol z ibuprofenem. Ibuprofenu możesz wziac 1200 mg/ doba. Paracetamolu bodaj 2000mg. Pyralgina tez bezpiecznym lekiem nie jest.

Gość prawi 124
wodę (koniecznie przegotowaną) w proporcjach pół płaskiej łyżeczki soli na 1/2 litra wody. Jednak najlepiej kupić gotowy roztwór soli fizjologicznej 0,9% w aptece

Gość prawi 124
teraz to wszystko jest niebezpieczne .,., Ja bym nie wierzył osobnikom którzyy straszą .,,. uzycie czegos raz w roku nikomu jeszcze nie zaszkodziło .,, Co innego jakby bral to raz w tygodniu JAkby było niebezpieczne to nikt by tego nie sprzeawał .,.,Druga sprawa wyglada tak ze rzeczywiscie pyralgina jest najlepsza .., Jednak skoro jej juz brak w domu to pozostaje tylko te apap .,., Paracetemol jest uznany za malo szkodliwy , ale druga strona medalu jest taka , że nie ma nic slabszego .,,. Sam bylem w szpitalu i przeciwbólowo w kroplówkach mi podawali tam wlasnie pyralginę .

Gość prawi 124
Paracetemol jest uznany za malo szkodliwy , ale druga strona medalu jest taka , że nie ma nic slabszego .,,. to znaczy obawiam sie ze bedziesz musiała pewnie wziąc 3 tabletek tego apap zanim glowa cie przestanie bolec a pyralgina dziala juz po jednej tabletce dlatego 3 tabletki apap sa z pewnoscia gorsze dla zdrowia niz jedna pyralginy JA mam w domowej apteczce tylko pyralginę , nic wiecej, ale za to 3 opakowan ia na wszekiwypadek ,.,. i jeszcze do tego jest u mnie jedno opakowanie Ketonal forte jedna tabletka ketonalu dziala jak 2 pyralginy to naprawde mocne ,.,. ale tez szkodliwe.,,. i lepiej nie brac czesciej niz raz na pół roku ,.,. jak bol jest rozrywający plus jest taki ze nie trzeba recepty na Ketonal

Gość prawi 124
ale osobiscie jednak ja bym nie kupował zadnych ibuprofenów ani apapów bo to za słabe jest na bóle głowy

Gość gość
14.58 raczej novalgine. Tak czy siak potrzebujesz lekow z apteki.

Gość gość
Tyle że pyralginie odnotowano znacznie więcej przypadków wstrząsu anafilaktycznego niż po ibupromie czy najbezpieczniejszym -paracetamolu. Moje dziecko miało wstrząs anafilaktyczny po antybiotyku więc uważam , że ostrozności nidy za wiele.

Gość prawi 124
1 tabletka ketonalu moze miec moc jak 6 tabletek apapu hehe i 2 pyralginy .,. niezle .,, ketonal to tylko ostatecznosc dlatego ze ma za duzo skutków ubocznych

Gość prawi 124
ale ja nie zartuje .,,. W szpitalu w ktorym bylem podawali wszystkim w kroplowkach którzy lerzeli w łózkach wlasnie pyralginę nic innego tylko wlasnie ten srodek ,.,.

Gość prawi 124
a kto poważny daje pyralgine dziecku ? To wyłącznie dla doroslych jest ,.,.18 +

Gość prawi 124
dzieciom sie nie daje tabletek przeciwbólowych na ból glowy .,,. Ja jako dziecko nigdy nie bralem zadnych tabletek ,., Dopiero po 18 -tce lykam 2 razy w miesiącu srednio pyralgine ,..

Gość prawi 124
dzieci mają ból glowy zniesc same , a nie truć młody umysł jakąś chemią stary jest zawsze twardszy

Gość prawi 124
którzy lezeli w łózkach wlasnie pyralginę

Gość gość
pravi ale pitolisz, pyralgina jest dla dzieci od 3 mc. Moje dziecko nie miało wstrząsu po pyralginie tylko po antybiotyku.

Gość prawi 124
ja wiem ze jest dla dzieci , ale ja nigdy nie brałem zadnych tabletek na ból glowy jako dziecko ale jak bylem mlody to tez glowa mnie mniej i rzadziej bolała ,.,

Gość gość
a mnie w szpitalu w Brzesku dali na kolke nerkową ...1 tabletkę apapu , ta najsłabszą i kazali czekac 8 h. Dopiero maz mnie zabrał na SOR do Krakowa i tam dostałam tramal w kroplówce i pomogło, potem recepta na tramadol, a w mniej nasilonym bólu ketonal

Gość gość
Dziekuje Wam wszystkim, musialam sie przespac jak prochy zaczely dzialac :( ketonal to tak srednio na mnie dziala, pyralgina dluzej trzyma. Bardzo rzadko biore leki to nawet apap mi pomaga na mniejsze bole, biore jak juz naprawde musze. Co do tych dzieci, mi lekarz rodzinny powiedziala, ze fakt nie jest dobrze faszerowac dzieci co chwile lekami, ale jak juz trzeba, bo nawet zasnac nie moga, to dac polowke apapu (powyzej 5lat). Nic im po tym nie bylo, przesypialy dobrze noc, a na drugi dzien mialy energie na wszystko. Jezeli mowa o dlugiej kuracji, to wtedy kupic syrop dla dzieci.