Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub na zasadach mojej mamy?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy wziąć z partnerem ślub - konkordatowy. Czyli załatwiamy wszystko u siebie na parafii, potem w USC i w kościele ślub my dwoje + świadkowie. Chcemy to zrobić na szybko, bez imprezy, bez gości, bez rodziny. Czy ktoś z Was tak robił? U mnie protestuje moja mama, mówi że tak się nie robi, że powinniśmy zaprosić gości i zrobić normalnie gościnę w jakimś lokalu. Ale my tego nie chcemy.

Gość gość
a po cholere slub? nie bierz

Gość gość
szkoda kasy olej matkę

Gość gość
Ślub po jakiego wała?

Gość gość
No właśnie szkoda nam pieniędzy, które musielibyśmy dodatkowo wyłożyć na lokal i jedzenie dla gości. Oszczędzamy na remont w mieszkaniu, a mamy też jeszcze inne wydatki. A u mnie matka w domu marudzi, że jak bierzemy ślub to powinniśmy zaprosić ich i dziadków do kościoła, do tego świadkowie i chrzestnych, a potem chociaż jakiś obiad w lokalu zrobić. Ale wynajęcie lokalu + obiad to są dodatkowe koszta. :(

Gość gość
Mialam to samo, chcielismy po najnizszej linii oporu ale nie przeszlo. Bylo male przyjecie i 17 osob

Gość gość
A ale wyszlismy na plusie, nie zaplacilismy duzo a z kopert troche sie uzbieralo. Zeby nie bylo na nic nie liczylam, to byl maly skromny slub bez wiejskich wierszykow i ceregieli.