Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Internet w telefonie dla osoby starszej, proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Mam obecnie 75 lat, przez ostatnie lata używałam zwykłego telefonu, natomiast ostatnio siostra przysłała mi z Niemiec starsza wersję i phona- czyli i phone 4. Jest to pierwszy tego typu telefon w moich rękach i chciałabym się dopytać tutaj osób młodszych, jak to jest z internetem w takim telefonie. Ja posiadam numer na kartę kupioną w kiosku z Playa, internet może mi być potrzebny, ale tylko czasem np. gdy będę chciała coś w pracy sprawdzić, a tam posiadamu łącze wifi. Nie chciałabym natomiast kupować u operatorów jakichś pakietów, gdy przeciez nie mam zamiaru używać telefonu do internetu gdzieś w drodze, autobusach lub dla zabawy, moje domowe wifi i w pracy zupełnie mi wystarczy. Ale czy taki telefon nie będzie się automatycznie łączył z internetem operatora i pobierał mi z karty pieniądze? Jeśli tak, to czy da się wyłączyć taki internet i miec dostęp tylko do tego z wifi? Doradzcie młodzi starszej osobie- proszę :-)

Gość gość
Pomoże ktoś?

Gość gość
Myślę że dobrze byłoby pójść do punktu Playa i zapytać.

Gość gość
mysle ze trzeba/mozna w telefonie ustawic by bral internet tylko z wifi, ale niestety nie poradzę jak ale na 98% powinno dać się tak zrobić

Gość gość
Nie będą pobierane pieniądze jak jesteś połączona z domową siecią wifi

Gość gość
Dziękuję za informacje, bo juz myslałam, że będzie z tym więcej problemów. Cóż, jakieeś aplikacje, sprawdzanie poczty nie jest mi potrzebne, pocztę sprawdzam na domowym internecie, nie będę również jak młodsi ciągle wgapiać się w telefon, bo po prostu nie mam takiej potrzeby i telefon służy mi jedynie do dzwonienia i sms-wania, a sporadycznie do użycia przez chwilę internetu.

Gość gość
Ja swojej mamie wykupiłam kartę w mobile vikings, jest to karta prepaid czyli mama nie jest zobowiązana żadną umową. Co do kwoty, to płacimy 29 zł, w tym mamy nielimitowane połączenia do wsyztskich i na stacjonarne oraz sms/mms :) do tego dochodzi 15gb internetu, bo mama ogląda filmy na youtubie a w mieszknaiu nie ma wifi.

Gość gość
Ale dajecie się nabrać. Lykacie jak pelikany.