Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tatuaże są uzależniające?

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście nie chodzi o dosłowne chemiczne/psychologiczne uzależnienie jak w przypadku alkoholu. Raczej o to, że mało kto ma tylko jeden tatuaż i przybywa ludzi którzy są cali wytatuowani.

Gość gość
Ja właściwie od zrobienia pierwszego tatuażu wiedziałam, że będę miała dużo tatuaży. Ciekawa jestem jak było u innych

Gość gość
bo to jest demoniczna sprawa i dla tego biblia zabrania tatuowania ciała

Gość gość
skoro wierzysz w takie głupoty ;)

Gość gość
Up

Gość gość
Nie.

Gość gość
Nie wiem po co ludziom tatuaże, co źle się czują mając gołą skórę, muszą sobie domalowywać coś żeby byli "wyjątkowi", mieli atencję?

Gość gość
Mam wrażenie, że ludzie używający słowa "atencja" w tych tematach nie do końca wiedzą co ono oznacza (nie, to nie jest po prostu synonim "uwagi" tak jak w języku angielskim). Naprawdę jesteś ciekawa, czy to pytanie retoryczne?

Gość gość
Atencję, czyli, że chcą ściągać na siebie uwagę, żeby się inni nimi interesowali. Pytanie nie jest retoryczne.

Gość gość
Atencja to okazywanie komuś szacunku / pozytywne wyróżnienie. Atencję okazuje chłopak przenoszący dziewczynę przez głęboką kałużę albo służba kłaniająca się królowej w starych filmach. Nie jestem teraz złośliwa, po prostu chęć zwrócenia na siebie uwagi a chęć wzbudzenia szacunku to nie to samo. Co do pytania - nie chodzi o czucie się wyjątkowym, wez pod uwagę, że ludzie którzy lubią tatuaże zazwyczaj lubią np. wielkie zloty tatuażystów gdzie nie są w ogóle wyjątkowi. To jest po prostu ozdoba, czasem hobby. Nie chodzi o zwracanie uwagi zwykłych przechodniów tylko o robiebie czegoś co ci się podoba. To trochę jak farbowanie włosów, to, że farbujesz nie znaczy, że Twój własny kolor ci się nie podobał czy, że koniecznie chcesz żeby ktoś się patrzył na twoją głowę.

Gość gość
Zwróć uwagę na błąd rozmówcy i cisza

Gość gość
A co mam pisać, ja tak nie mam to nie rozumiem. Ale każdy ma inne tatuaże, więc i tak mogą czuć się "wyjątkowi". Włosów też nie farbuję.

Gość gość
Nie mogę mówić za wszystkich, ale ja nigdy nie czułam się wyjątkowa ze swoimi tatuażami. Zwłaszcza ludzie którzy są bardzo wytauowani mają powtarzające się motywy.

Gość gość
Obecnie tatuaże są bardzo popularne pośród młodych kobiet. Dzięki temu wyglądają ciekawiej :)

Gość gość
Moim zdaniem ludzie w tatuażami ogólnie wyglądają interesująco, nie tylko młode kobiety.

Gość gość
Jolie pokazała tatuaże w nowej reklamie perfum