Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brałyscie moze kota z fundacji?

Polecane posty

Gość gość
Mieszkam w domu na zadupiastej wsi, nie ma u nas nawet drogi, tylko jest jakiś piach/żwir, domy sąsiadów jakieś 300 m, obok las, cisza, spokój. Wychodzące koty sąsiadów żyją jakieś 2-3 lata, taka jest rotacja: rozszarpane przez lisy, albo jakieś puszczane luzem psy, topią się w niezabezpieczonych studniach, nie mamy drogi tylko żwir, ale jednak zdarza się znaleźć kocie zwłoki przy drodze. Przychodzą do nas kocie biedy bez ogona, z odgryzionym uchem, kulejące, kocie nieszczęścia aż serce ściska. Jednego kota ratowałam włamując się sąsiadowi przez siatkę na działkę, bo kot topił się w pojemniku na gruz (takim wielkim plastikowym śmietniku). Biedny wpadł i nie umiał wyjść, sąsiad dopiero się budował, więc go nie było a kot wył. Cudowny żywot. Sama mam kota, zwykłego kociego kundelka. Nie wychodzi sam, ma catio i spacery w szelkach. Droga autorko, jak dla ciebie warunki fundacji, to nawiedzone fanaberie, to lepiej nie bierz kota, tylko kup sobie pluszaka. Pozdrawiam

Gość gość
Masz racje z tą wsią, ale ja juz pytałam fundacje, chca wydac jedna b ładna kotke własnie do domu wychodzącego, bo ta kotka nie wytrzymuje zamkniecia i domaga sie wychodzenia.Wypełniłam ankiete to stwierdzili, ze mam bliskosc ulic o sporym ruchu- gdzies kilometr dalej. CAłkiem mozliwe, ze przy takiej spokojnej ulicy jak ja mieszkam to własnie jest lepiej niz na wsi. a ci wymyslili, ze na wies ją wydadzą. U mnie nie ma lisów, nie ma biegających psów, ludzie nie maja studni... Ale juz zrezygnowałam z tych fundacji i poszukam ogłoszen prywatnych, czytałam juz kiedys ze ludzie odradzaja umowy z fundacjami i nie wiem czy kazdy wie, ale oni przychodza do domu, sprawdzaja, potem moga nachodzic... Komu to potrzebne.

Gość gość
gość dziś I bardzo dobrze robią, że sprawdzają.

Gość gość
Dobrze robia? Przeciez to durne... Jakby np. chciała koniecznie zle i kogos oszukiwac, to co za problem napisac w ankiecie bzdury, obiecac cuda na kiju, zabezpieczyc okna, a potem kota i tak wypuszczac saopas. itp. Albo ktos jest uczciwy albo nie. a masa uczciwych ludzi z całkiem dobrymi warunkami sie zraża, bo kto ma byc ochote nachodzonym w domu? Ta kotka to juz na pewno ponad pół roku szuka domu, a mozliwe ze znacznie dłuzej, i ma ponad 7 lat...

Gość gość
U mnie nie ma lisów, nie ma biegających psów, ludzie nie maja studni. X Więc spróbuj odwołać się od ich decyzji podając te argumenty :) nie wiem może spróbuj wpłynąć im na ambicje, że po co kotka ma czekać jeszcze nie wiadomo ile na kochający dom skoro może mieć go już teraz.