Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż zabrał mi dostęp do konta a dał upowaznienie matce pomocy

Polecane posty

Gość gość

Co mam zrobić?! Sprawa rozwodowa, on nagle zabiear mi dostęp do konta, mam tylko swoje, jego już nie mam,. Czy dopisać to w pozwie? Czy to jest tzw przemoc ekonomiczna?!

Gość gość
A niby czemu masz mieć dostęp do jego konta? To nie jest obowiązek. Masz swoje, to nim rządź.

Gość gość
Ale miałam dostep do obu! Rozwodu jeszcze ie ma! A jal zabierze te wszystkie pieniadze?! Jak mam to sprazwci!!!

Gość gość
To zabierz mu dostep do swojego konta i bedziecie kwita. Rozumiem ze chwalil ci sie, ze wiesz, iz to matce dal dostep? Bo niby skad bys wiedziala, moze jeszcze od tesciowej ;).

Gość gość
jezeli macie dzieci to musi dawac na życie . to , ze on nie łozy na utrzymanie rodziny to jego minus - a twój plus w sądzie .

Gość gość
Nie, zapytalam sie go dlaczego nie moge sprawdzic czy poszly przelewy za samochod, to odpisal smsa ze zaraz jego mama mi wysle potwierdzenie i wyslala to znaczy ze ona ma a ja nie!

Gość gość
a pieniądze na " jego " koncie były jego czy wasze ? były / sa tam twoje wpływy ?

Gość gość
"Pamiętaj również, że udzielenie pełnomocnictwa nie powoduje tego skutku, iż rachunek bankowy prowadzony do tej pory dla jednej osoby staje się rachunkiem wspólnym. Pełnomocnik nie staje się posiadaczem rachunku bankowego, czyli stroną umowy rachunku bankowego zawartej z bankiem. Stronami takiej umowy są nadal wyłącznie bank i posiadacz rachunku."

Gość gość
Macie dzieci ? dlaczego sie rozwodzicie - powód ?

Gość gość
A na to konto wpływały pieniądze np z Twojej wypłaty? Jeśli tak i potrafisz to udowodnić, to jak najbardziej jest to przemoc ekonomiczna. Jednak jeśli mieliście osobne konta i on do twojego nie ma dostępu, to nie rozumiem o co Ci chodzi.

Gość gość
Tam byly pieniadze z jego firmy ktora prowdzi ze wspolnikiem ale teraz nie wiem ile ma pieniedzy czy ja moge napisac w pozwie za knakazuje mu ujawnienie tego i przywrocenie abym mogla dokonywac na tym koncie operacji? Nie mamy dzieci.

Gość gość
czyli to jego konto firmowe ? a ty jestes wspólnikiem ?

Gość gość
no ale jezeli sie rozwodzicie i nie pracujesz w tej firmie to co cie obchodza jego przelewy i stan jego konta ? !!!!

Gość gość
Nie jestem swpolnikime, to bylo konto jego i jego firmy no mial 2 konta na 1 koncie jak sie logowalam i widzialam ile bylo, a tereaz pozmienial haslo i nie moge wejsc.

Gość gość
No i juz nie wejdziesz..

Gość gość
rozwodzicie sie czyli zamieszkujecie osobno i macie osobne konta itd postąpił słusznie skoro sie rozwodzicie co ci do jego konta i jego środków i jego przelewów . Od teraz on sam robi operacje na koncie . Chciałas sie rozwiesc i rzadzic jego finansami czy jak ?

Gość gość
12:00 Głupiaś? :D skoro to jego konto, to nie masz prawa na nie wchodzić. Do tej pory dawał Ci zapewne przyzwolenie, ale skoro się rozwodzicie, nie dziwię się, że zabrał Ci przywilej monitorowania stanu swoich finansów.

Gość gość
Ale ejszcze rozwodu nie ma czy on moze mi to tak zabierac bez wyroku sadu? Czy mam isc do adwokata aby szybko skladal wniosek abym znowu dostala dostep do tego konta do dnia wyroku o rozwodzie!?

Gość gość
oczywiscie ze moze bo to jego konto a nie wasze wspólne .

Gość gość
skoro nie jestes wspólnikiem a konto jest firmowe to tylko jego dobra wola ze miałas dostęp :D

Gość gość
Ale imalam dostep do jego!

Gość gość
12:05 Tak, ma prawo. W trakcie rozprawy rozwodowej sąd nakaże weryfikację możliwości zarobkowych faceta i zgodnie z tym ustali kwotę ew. alimentów na dzieciaki, jeśli macie. W innym przypadku będzie to typowy podział majątku.

Gość gość
no to chyba normalne kiedy sie rozwodzicie.

Gość gość
gość dziś PROWO

Gość gość
dostep moze miec kazdy kogo upowaznił , teraz zmienił zdanie inie chce bys mu tam zaglądała po i po co ? moze to zmienic kiedy tylko zechce . jego konto jego zasady .

Gość gość
Ale uściślijmy. Byłaś pełnomocnikiem do tego konta firmowego czy tylko znałaś login i hasło męża?

Gość gość
Znalam logi n i haslo i wchodzialam tam i goladalam sobie i czasami robilam oprzelewy cos kupowalam itd.

Gość gość
Oczywiście, że miał prawo zabrać ci dostęp, bo to jego konto firmowe. Nawet gdybyście się nie rozwodzili to miałby do tego prawo.

Gość gość
No ale co jezeli on je wsyzscy? I w sadzie powie ze nie ma pieniadzy do podzialu? Przeciez polowa jako zony jes tmoja nie?