Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

62 dc brak okresu

Polecane posty

Gość gość

Miał tak ktoś? Jaki był powód? Jutro idę do lekarza ale to dziwne. Już "drugi" okres się spóźnia.

Gość gość
Nikt?

Gość gość
Jeżeli to nie ciąża, to zapewne zaburzenia hormonalne, być może prolaktyna

Gość gość
Robiłam test tydzień temu i wyszedł negatywny. Dzięki za odpowiedź :) szukałam info ale nic nie znalazłam.

Gość gość
nic??? to moze byc zespol policystycznych jajnikow.

Gość gość
Tzn ze zaburzenia hormonalne albo brak owulacji znalazłam ale jak szukałam 62 dc brak okresu to nic mi nie pokazywalo.

Gość gość
Ja miałam tak przy endometriozie.

Gość gość
Ostatnio w ogóle jest dziwne bo normalnie mam dużo bólu a ostatnie 2 były bez bolu i bardzo lekkie. Teraz po prostu nie ma ich ale w dniu kiedy powinnam dostać (już 2 razy) jest śluz

Gość gość
Moze menopauza

Gość gość
Mam 26 lat :p

Gość gość
Może jesteś zbyt chuda lub zbyt gruba.

Gość gość
witam w klubie, z tym że ja mam 50 dc i z okresu nici :P

Gość gość
Nie jestem chuda ale nie jestem też potworem :p Zawsze miałam 28 dni i teraz taka niespodzianka. 16:18 o jeju myślisz że jesteś w ciąży czy nie wiadomo?

Gość gość
myślałam że to ciąża, jednak zrobiłam test z krwi i to nie to, więc boję się, że to coś z hormonami :/ na dodatek na tydzień przed spodziewaną miesiączką która nie nadeszła, miałam dziwne plamienie, później ciągle jakieś objawy jak na okres, dziś znów ból i lekkie plamy a okresu nie ma...

Gość gość
Oj to nie fajne takie niepewności. Idziesz do lekarza?

Gość gość
idę w przyszły czwartek robiłam też badanie progesteronu bo w zeszłym roku było z tym coś nie halo i mam wynik 5,36 i nie wiem czy to ok, czy nie, bo nawet nie wiem jak interpretować wynik przy takim długim cyklu :/

Gość gość
ja tak mialam. dostalam normalny po okolo 65 dniach przed sama wizyta u lekarza. poszlam 2 tyg pozniej - wszystko w normie, wyniki i usg super. chociaz tak mi sie wszystko poprzestawialo, ze miesiac pozniej zaszlam w ciaze :) jakos dni plodne sie przesunely :) takze w czerwcu bedzie corka. pierwszy raz mi sie tak zdarzyło, taka dluga przerwa. lekarz mowil, ze sie zdarza. po jakis stresowych sytuacjach, wakacjach (nawet 3 dni nad morzem naszym mialo znaczenie)

Gość gość
Ah rozumiem. No to chyba nie ciąża bo niski a wydaje mi się że jeszcze przed owulacja jesteś z takim wynikiem. Po owulacji są wyższe. Robisz testy owulacyjne?

Gość gość
tzn ciaza dopiero po tej dlugiej przerwie. po cyklu z 65 przerwa byla normalna miesiaczka. ;] tylko owulacja po niecalym tyg nie po 2...

Gość gość
16:40 o super! Gratuluję! Pierwsze dziecko?? No właśnie ale jakoś nie mam stresu :p eh zobaczę jutro w sumie nie tak daleko :)

Gość gość
Ah rozumiem. No to chyba nie ciąża bo niski a wydaje mi się że jeszcze przed owulacja jesteś z takim wynikiem. Po owulacji są wyższe. Robisz testy owulacyjne? x nie mam pojęcia jak to liczyć, czy była owulacja czy nie... nie robię, jak pójdę do ginekologa to pewnie wyjaśni co i jak, ale stresuje sie...

Gość gość
Chyba powinno tam pisać obok wynik :) ale z tego co wiem to przed owulacja to mniej niz 10 i tak tydzień po o to 7-10 jak jest ciąża to później idzie do góry a jak nie ma to spadnie znowu. Czasem jest tak że jest ciąża i nie idzie w górę ale wtedy to nie jest dobrze.

Gość gość
według mojego kalendarza owulację już miałam, jednak skoro nie było okresu to nie wiem czy ona się pojawiła, czy też nie...

Gość gość
No właśnie jak to jest cykl bez owulacyjny to trudniej będzie obliczyć. Standard to 14 dni przed okresem ale może być różnie.

Gość gość
no właśnie , więc mam nadzieję że ginekolog zleci mi jeszcze jakies ewentualne badanie i wszystko wróci do normy, bo niedługo planuję starać się o dziecko,więc dobrze jakby wszystko było ze mną ok

Gość gość
To trzymam kciuki i mam nadzieję że bez komplikacji będzie i niedługo będzie ciąża :)

Gość gość
Dziękuję :)

Gość gość
Napisze bo nie lubię jak szukam odpowiedzi i ktoś nie daje znać :p byłam u lekarza i stwierdził że to zaburzenia hormonalne i przepisał luteine.

Gość gość
o super, że wszystko w porządku. Pozdrawiam.

Gość gość
Dziękuję :) ja też pozdrawiam