Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

harold lindberg opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Słyszał ktoś może o kursie Harolda Lindberga? Dodam, że z tego co mi wiadomo mężczyzna opanował biegle 22 języki!!! Jak to możliwe? Ja nie potrafię nauczyć się 3 a o czym mowa. Jakie znacie dobre kursy warte polecenia, żeby po nie długim czasie można było swobodnie się dogadać?

Gość gość
Nie korzystałam z kursu, ale uważam że 2 tygodnie to zdecydowanie za małooo, żeby naczyć się języka.

Gość gość
Slyszałam o jego fiszkach, sama osoba wydaje mi się specyficzna jak niby można się nauczyć się tylu języków? Jeszcze jak sugerują w 2 tygodnie przecież to nie realne :D Ostatnio na facebooku wpadł mi w oko kurs https://www.facebook.com/enlinado/videos/1650762088342427/ Bardzo ciekawie koleś gada, myśle że skorzystam z darmowych warsztatów :) Przekonuje mnie jego podejście do nauki swoją drogą daje sporo cennych wskazówek o których nie miałam pojęcia.

Gość gość
Dużo opinii słyszałam o Haroldzie Linbergu generalnie większość powątpiewa w słuszność narzuconej idei nauki z fiszek. Ja nie lubię uczyć się z fiszek nie polecam tej metody.

Gość gość
A jak się inaczej uczyć słówek niż z fiszek? Mam duży problem z nauką słówek.

Gość gość
Może ucz się słówek i wymyślaj z nimi zdania wtedy jest zdecydowanie łątwiej. Ja np uczę się przez skojarzenia. Bo jestem dyslektykiem muszę się osobno uczyć jak się pisze i jak się czyta niestety...

Gość gość
Współczuje Ci uczyć się jak się pisze i czyta osobno. Czytałam kiedyś, że dzieci angieslkie uczą się 4 lata czytać. Wydaje mi się, że ogolnie angieslki jest cięzki jeżeli chodzi o czytanie.

Gość gość
Muszę się zgodzić z rozmówcą wyżej, coś w tym jest że cięzko nam czasami nauczyć się jakiegoś słówka i pozniej go zapisać bez błędu. Ja np kiedyś wykułam wsyztskie słówka na kartkówke uczyłam się jak się czyta.. I dostałam 2, bo miałam pełno literówek.

Gość gość
To u was zdecydowanie wychodzą braki w czytaniu i pisaniu. Ja bardzo dziękuje mojej nauczycielce z podstawowki, że robiła nam dyktanda dzięki temu umiem napisać to co słysze po angielsku.

Gość gość
Myślę, że większość kursy też już zakłada to że czytać i pisać już umiesz a to jest ważny problem. Bez tego nie ruszysz będziesz się uczyć w cały świat. To są straszne braki moim zdaniem.

Gość gość
Może wszyscy mają dysleksję :D Możecie sobie na tłumaczu poćwiczyć wpisywać słówka i je słuchać i powtarzać także możliwości jest wiele.

Gość gość
Co do kursy to pamiętajcie samo się nie zrobi. Na wszystko trzeba czasu i poświęcenia. Pamiętam jak uczyłam się jeździć samochodem uwieżcie, że mi zaczeło to bardzo dużo czasu w porownaniu do moich znajomych tak samo moim zdaniem z językiem jak nie opanujesz pewnych metod to się nie nauczysz lub będziesz uczyć się dłużej.

Gość gość
W sumie coś w tym jest na wszystko są jakieś sposoby to i na naukę jest. Np ja nie ogarniałam w ogóle matematyki, ale jak robiłam miliony ćwiczeń to byłam najlepsza w grupie. Także ĆWICZENIA i jeszcze raz ćwiczenia dają najwiecej rezulatów. Nie ma co wierzyć ślepo w fiszki od znanego poligloty.

Gość gość
W czym niby tkwi potencjał metody nauki fiszek Harolda? Jak niby w 2 tygodnie naucze się słownictwa? Dla mnie to wręcz niemożliwe właśnie ucze się przez 2 tygodnie, ale jednego działu :D

Gość gość
Sama osoba wydaje się być ciekawa, chociaż nie wiem czy to wsyztsko prawda nie znam nikogo kto by korzystał z jego metody. Jeżeli myślisz o nauce z fiszek to zachęcam do zmiany nastawienia na naukę, nie uważam fiszek za dobrą metodę.

Gość gość
W sumie w jezyku angielskim każde słowko ma po kilka znaczen a uczac się z fiszek uczymy się raczej jednego. To zatem jak się uczyć słówek? Zawsze korzystałam z fiszek z aplikacji w telefonie :)

Gość gość
Nie wierzcie, że jest super metoda ktora da wam możliwość nauczenia się słówek w 2 tygodnie to nie możliwe. Chyba, że jest ich 100 :D Tylko czym więcej uczymy się słowek w krotkim czasie to wiecie jak to jest pozniej wszystko się zapomina niestety.